Uutiset

Työkoneet

Marakon laajentaa lisälaitevalikoimaansa

Marakon Oy tuo Suomen markkinoille kaksi uutta lisälaitesarjaa eli kaivukoneeseen liitettävän Dipperfox-kantojyrsimen ja Fortressin korkealaatuiset betonileikkurit.   

Virolainen Dipperfox on kaivukoneeseen liitettävä kantojyrsin.  ”Pystyakselin ympäri pyörivät leikkuuterät tekevät siitä jopa 10 kertaa nopeamman kuin useimmat kilpailijansa”, luvataan Marakonilta.

”Jyrsin sopii kaikkiin yli 15 tonnin kaivukoneisiin. Metsätöiden lisäksi sitä voidaan hyödyntää myös urbaaniympäristön haasteissa. Kantojyrsin murskaa minuutin aikana 2–3 kantoa siististi ja tehokkaasti”, kerrotaan Marakonin tiedotteessa. 

Tuotevalikoiman toinen lisäys on Fortress-betonileikkurit, jotka tunnetaan Marakonin mukaan ennen kaikkea tehostaan ja korkeasta laadustaan. Tuotteet ovat rakenteeltaan vahvoja ja ne on suunniteltu massiivisiin purkutöihin, joissa tarvitaan maksimaalista tehoa ja luotettavuutta. Laitteiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa yhdysvaltalainen ShearCore, joka on siirtänyt monivuotisen kokemuksensa teräsleikkureiden valmistuksesta myös purkutyölaitteisiin.  

Marakonin toimitusjohtaja Kaj Koskela kommentoi uudistunutta tuotevalikoimaa näin:   

”Työkoneiden käyttö monipuolistuu jatkuvasti. Siinä missä ennen tehtiin töitä pelkän kauhan avulla, on lisälaitteiden tarve tänä päivänä huomattavasti suurempi, kun eri työvaiheisiin on kehitetty omat työlaitteensa. Me haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman monipuolisen lisälaitevalikoiman, jonka avulla he voivat kasvattaa oman työnsä tuottavuutta ja turvallisuutta.”   

Työlaitteiden lisäksi Marakonin tuotevalikoimasta löytyy myös OilQuick-pikakiinnittimet. QilQuickin avulla kaikki hydrauliset työlaitteet voidaan liittää työkoneeseen nopeasti ja turvallisesti ilman, että kuljettaja poistuu lainkaan koneen ohjaamosta.  

”Asiakkaidemme kokemukset OilQuickin käytöstä ovat erittäin myönteisiä. Suurin hyöty automaattisesta pikakiinnittimestä saadaan tyypillisesti purku-urakoissa, joissa lisälaitetta saattaa joutua vaihtamaan useita kertoja yhden työpäivän aikana. Jokainen askel liukkaalla kalliolla tai purkutyömaan betonin keskellä on myös kuljettajalle turvallisuusriski ja tehotonta ajankäyttöä”, jatkaa Koskela.  

Juhlavuosi tuo mukanaan uusia aluevaltauksia  

Vuosi 2021 on merkkivuosi Marakon-yhtiöille, sillä toiminnan aloittamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 40 vuotta. Tänä aikana yritys on kehittynyt iskuvasaratalosta laajan valikoiman lisälaitetaloksi, joka tunnetaan myös ammattitaitoisesta varaosa- ja huoltopalveluistaan.   

Kaj Koskela

”Marakonilla on takanaan upea historia, jota tulemme juhlistamaan tänä vuonna asiakkaidemme ja henkilöstömme kanssa. Yhtä aikaa katseemme on suunnattu tulevaisuuteen, sillä nyt on aika miettiä ennakkoluulottomasti myös täysin uusia liiketoimintapolkuja”, sanoo Koskela.   

Marakonin uusin aluevaltaus ovat energiaa varastoivat X-Power akkujärjestelmät, joista yritys solmi edustussopimuksen itävaltalaisen xelectrix Powerin kanssa viime vuoden lopulla. Akkujärjestelmää voidaan soveltaa laajasti, sillä käyttökohteita löytyy sekä maanrakennusalan sisältä että sen ulkopuolelta.   

”Sähkökäyttöiset maanrakennuskoneet ja -laitteet yleistyvät hurjaa vauhtia, ja me haluamme olla mukana luomassa tätä kasvua. Energiaa varastoivien akkujärjestelmien myötä tarjoamme kustannustehokkaita ja ilmastomyönteisiä ratkaisuja esimerkiksi dieselgeneraattoreiden korvaamiseksi.” 

”Järjestelmää voidaan hyödyntää myös esimerkiksi kiinteistöjen energiatehokkuuden optimoinnissa tai sähköautojen latauksessa. Työskentelemme aktiivisesti toimialamme hiilijalanjäljen pienentämiseksi, sillä halumme toimia entistäkin vastuullisemmin seuraavien vuosien ja vuosikymmenien aikana”, päättää Koskela. 

Lue myös: Marakonille edustussopimus energiaa varastoivien akkujärjestelmien myynnistä Suomessa. 

Lue seuraavaksi