Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät: Kubota-pataljoonan luovutus

Konesilta luovutti Mansen Mörinöiden yhteydessä asiakkailleen joukon Kubota-koneita. Ryhmäluovutuksessa maailmalle lähti niin kaivukoneita kuin pieniä pyöräkuormaajia. Saateltiinpa matkaan myös yksi oranssinen kurottaja. Konesillan Kubota-valikoima on täydentynyt viime aikoina pyöräkuormaajilla sekä yhdellä kurottajamallilla. Viime vuonna käynnistynyt japanilaismerkin maahantuonti ja jälleenmyynti on poikinut jo reilun sadan koneen toimituksen suomalaisille asiakkaille.

Viime vuonna Tampereen kehätien varteen Pirkkalaan avattu Konesillan toimipiste (Kubota Center) oli jo saanut rinnalleen muitakin yrityksiä. Ohi ajettaessa Konesillan ja Kubotan logot näkyvät hyvin kehätielle, eikä kaivukoneiden rivistöä voi olla huomaamatta. Käynti Konesillalle tapahtuu Linnakallion liittymästä.

Mansen Mörinöiden yhteydessä luovutettiin asiakkaille viisitoista Kubota-konetta. Niistä suurin osa oli kuvassa näkyviä mini- ja midikaivukoneita, mutta myös merkin pyöräkuormaajia sekä yksi kurottaja. Osa asiakkaista saatiin yhteiskuvaan Konesillan miesten kanssa.

Tämänvuotiset Mörinät huipentuivat Konesillalla viidentoista Kubotan luovutukseen. Ne päätyivät toiselle kymmenelle asiakkaalle, joista osa oli saapunut paikalle vastaanottamaan laitteensa. Oikeisiin töihin pääsivät näin kaivukoneet painohaarukassa 1,8–8,2 tonnia, kolme pyöräkuormaajaa sekä yksi kurottaja.
Konesillan tarjonta täydentyi viime syksynä Kubotoiden osalta merkin pyöräkuormaajilla sekä kurottajalla. Pyöräkuormaajamallistossa on seitsemän konetta painohaarukkaan 1,1–4,8 tonnia nostokorkeuksien ollessa 2,2–3,2 metriä. Runko-ohjattuja koneita on saatavana hytillisenä tai turvakaarellisena versiona. Tällöin kaareen on kiinnitetty sateelta suojaava katos työvaloineen. Työlaitekiinnike on valittavissa ja lisähydrauliikka on vakiona erilaisia lisätoimintoja varten. Kärsämäkeläisen Konepalvelu Kuivas oy:n Jani Kuivas kävi Mörinöillä kuittaamassa pari uutta Kubota RT270 -pyöräkuormaajaa, jotka lähtevät kiertämään Suomea tele- ja sähköverkon rakennushommiin. Mansen Mörinöihin mennessä Konesilta oli toimittanut jo reilut parikymmentä Kubotan pyöräkuormaajaa Suomeen. Mörinöillä näihin oranssisiin koneisiin päästiin nyt tutustumaan ensi kertaa Konesillan pihalla.

Konesilta aloitti viime syksynä Kubota-pyöräkuormaajien maahantuonnin ja jälleenmyynnin. Mallistossa on seitsemän erikokoista konetta. Kuvassa Konesillan Ville Kyllönen (oik.) kättelemässä Konepalvelu Kuivas oy:n Jani Kuivasta. Jani kuittasi samalla kertaa kaksi Kubota RT270 -pyöräkuormaajaa varusteineen (kuvassa etualalla).

Kubotan valikoimassa on nyt myös yksi kurottaja, mallimerkinnältään KTH4815. Työpaino on 2 950 kilogrammaa ja nostokorkeus 4,8 metriä. Kurottajan hinta ilman arvonlisäveroa on alkaen 49 500 euroa.

Kubotan kokonaan uutta konetyyppiä edusti pihalla nähty kurottaja, joka on hollantilaisen Tobrocon tuotantoa. Yritys valmistaa erilaisia pienkoneita muillekin merkeille. Kubota KTH4815 -kurottajan työpaino on 2 950 kilogrammaa ja taakka nousee 4,8 metriin. Koneen leveys on vain 1,57 metriä, joten se soveltuu hyvin ahtaissakin paikoissa operointiin. Ensimmäiset kaupat Kubota-kurottajista on lyöty lukkoon jo alkuvuodesta.

 

 

 

 

 

Konesillalla tehtiin aamunavaus kirjaimellisesti.

 

 

Lue seuraavaksi