Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2018: Uusia malleja Manitoulta

MN-Lifttek Oy esitteli Mörinöillä kaksi uutta Manitou-mallia sekä uuden akkukäyttöisen valomaston.

Uusi Manitou 220 TJ+ -teleskooppipuominostin. Se täydentää mallistoa 22 metrin ulottuvuudellaan 260 TJ:n (26 m) ja 280 TJ:n (28 m) rinnalla. Tavalliseen kevyempään ja kompaktimpaan 220 TJ -malliin verrattuna plus-mallissa on 350 kilon kori ja nelipyöräohjaus. Sen nostokapasiteetti on riippumaton nivelpuomin tai teleskooppivarren asennosta. TJ-mallit on tehty vaativiin olosuhteisiin. Ne ovat parhaimmillaan epätasaisessa maastossa, kuten kaikki muutkin Manitou-mallit. Kuvassa oikealla ensimmäinen Suomeen saatu 220 TJ+.     

MRT 3050 Priviledge Plus on uudistunut. Mitoitusta on saatu kompaktimmaksi. Perän ylitys on aiempaa pienempi. Moottorina on nyt Mercedes-Benz, täyttää päästönormin Stage IV. Sen myötä MRT 3050 P+ -ympäripyörivä kurottaja on valmistajan mukaan luokkansa tehokkain (30-metriset kurottajat). Uudenmalliset tukijalat ja puomin painon optimointi parantavat laitteen käytettävyyttä ja lisäävät tehokkuutta. Myös ohjaamo on kokenut muutoksia. Kuljettajan olosuhteita on parannettu ergonomisemmaksi ja lämmitysjärjestelmä on uusi.   

Lifttekin valikoimasta löytyy myös valomastoja. Generac CUBE+ NEXT on akkukäyttöinen. Siten se on siis täysin meluton ja päästötön. Maston nosto tapahtuu sähköhydraulisesti. Led-valopatteri nousee 8,4 metriin. Valo on himmennettävissä ja sen päällä olo on ajastettavissa. Lisäksi siinä on hämärätunnistin. Laitteen omapaino on 1 260 kiloa. Alla on hahlot trukkipiikkejä varten.
Valaisualue on 4 200 neliömetriä. Toiminta-aika täydellä valaisuteholla on 17 tuntia ja 16 prosentin teholla 101 tuntia. Akun täyteen lataus kestää 12 tuntia. Yhden täyteen latauksen on laskettu maksavan kahden kahvikupposen verran. Sähkökäytön myötä kaikki polttomoottorille tyypilliset huollot (öljyn ja suodattimien vaihdot) jäävät pois. Polttoainekanistereitakaan ei käyttöön tarvita.

Lue seuraavaksi