Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2017: Vianorilta uusi kiinnike

Avainasiakaspäällikkö Mikko Koivula esitteli Vianorilla uutta traktorin paripyörien kiinnitystapaa, Jeti Dual -systeemiä. Se on vaihtoehto perinteiselle ketjukiinnitykselle. Sen luvataan tuovan oleellisesti helpotusta paripyörien ketjukiinnitykseen verrattuna. Itse levikepyörän kiinnitys ja irrotus on nopeampi ja vaivattomampi tehdä, luvataan Vianorilta. Uuden kiinnikkeen vetolujuuden sanotaan myös olevan kolminkertainen ketjuun verrattuna.

Jeti Dual -systeemi koostuu vanteesta, teleskooppikiristimestä ja U-kiinnikkeestä. Kuvassa Mikko Koivulan kädessä on juuri tällainen sähkösinkitty teleskooppi sekä U-kiinnike. U-kiinnike asennetaan kiinteästi traktorin alkuperäiseen vanteeseen poraamalla siihen vain reikä kiinnityspulttia varten. Paripyörän vanteessa on puolestaan neliskanttinen reikä, jonka läpi teleskooppikiristin työnnetään. Koukku ujutetaan U-kiinnikkeeseen. Sen jälkeen teleskooppia vain kiristetään kuusioavaimella. Kiristimen sisällä on M16-kierteinen ruuvi, joten kiristysvoimaa riittää. Kiinnikkeitä käytetään renkaan halkaisijasta riippuen 4—8 kappaletta yhdessä pyörässä.

”Paripyörän helpon kiinnityksen ja irrotuksen myötä myös tarvittavien rengassettien määrä pienenee”, sanoo Mikko Koivula.

Jeti Dual -kiinnitysjärjestelmä on Vianorilla kehitetty ja osien valmistus tapahtuu Suomessa. Osia on mahdollista saada eri mittaisina, eli räätälöinti onnistuu tarpeen mukaan. Jeti Dual -järjestelmiä on saatavana Vianorilta kautta maan.

Lue seuraavaksi