Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2017: Taivasta päin

Teknisen kaupan moniottelija Machinery Oy oli tuonut esille runsaasti erilaisia rakentamisen koneita ja laitteita. Uutuuksina nähtiin henkilönostoon soveltuvaa kalustoa niin sisä- kuin ulkokäyttöön.

Oranssinen UP Lift 5 -henkilönostin on edullinen ja kevyt vaihtoehto saksinostureille ja tikkaille. Sen omapaino on vain 60 kiloa ilman irrotettavia lisävastapainoja. Niilläkin varustettuna painoa tulee lisää vain 20 kiloa. Nostimen työtaso nousee kolmeen metriin, joten viiden metrin työskentelykorkeus on helposti saavutettavissa. Maksiminostokuorma on 120 kiloa (vastapainoilla varustettuna 140 kiloa). Alumiinirakenteinen nostin on akkukäyttöinen (12 V). Se on ladattavissa suoraan verkkovirrasta ilman erillisiä adabtereita tai erikoisvälijohtoja. Käyttö onnistuu myös suoraan verkkovirralla. Laitteessa ei ole hydrauliikkaa, vaan nosto tapahtuu sähkötoimisella ruuvilla. Nostotoiminto lukitsee kaikki renkaat (4 kpl) aina automaattisesti. Nostokoriin käynti on helppoa ja suojaportti sulkeutuu automaattisesti, kun henkilö on kivunnut koriin.
Kuljetus on näppärää pienien ulkomittojen johdosta. Nostin mahtuu kulkemaan 70 sentin ovesta ja korkeuskin on kuljetusasennossa vain 190 senttiä. Kaksi vähemmänkin raavasta miestä nostaa sen kätevästi ulos pakettiautosta ja kantaa sen vaikka pienen portaikon läpi. Pienen kokonsa johdosta se mahtuu myös useimpiin hisseihin. Laitteen pienet pyörät rajoittavat sen käytön vain kovalle alustalle.

Toinen uutuus Machineryllä oli pieni punainen akkukäyttöinen kuukulkija Skyjack SJ30 Arje. Yritys on edustanut Skyjack-nostimia jo vuosia. Nyt nähty uutuus on valmistajan taittuvapuomisten malliston pienin ja se tuli markkinoille tänä vuonna. Työtaso nousee kahdeksaan metriin ja työskentelykorkeus on 11 metriä. Vaakaulottuvuutta luvataan 6,25 metriä. Laite on ajettavissa, kun nostokori on yläasennossa. Se on myös luokiteltu kestämään tuulta 12,5 metriä sekunnissa. Kuukulkijan omapaino on 5 750 kiloa ja nostokapasiteetti 227 kiloa. Akkupaketin jännite on 48 volttia ja kapasiteetti 305 ampeerituntia.
Huomionarvoinen seikka on vaaka- ja pystysuoraan kääntyvä jibi. Vaakatasossa kääntöä on 180 astetta ja pystysuunnassa 142 astetta. Jibin pituus on 1,25 metriä. Se mahdollistaa korin tarkemman, nopeamman ja monipuolisemman käsittelyn yläilmoissa.

Machinery tuo maahan ja jälleenmyy molempia edellä mainittuja uutuuksia.

Lue seuraavaksi