Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2017: Historian suurin

Simerillä nähtiin tällä kertaa koneen luovutus. Eikä minkä tahansa koneen. Amerikkalaisen henkilönostinvalmistaja Genien suurin malli SX-180 luovutettiin asiakkaalle Mansen Mörinöiden tuoksinassa. Se on myös samalla Simerin historian suurin laite, jonka yritys on toimittanut. Myyjän mukaan tämä on neljäs kyseisen kokoluokan laite maassamme ja se sai nyt uuden kodin vantaalaiselta Itä-Vantaan Rakennus Oy:ltä. Yritystä luotsaava Matti Lipsanen (kuvassa oik.) otti uuden koneen vastaan Simerin Pekka Kolehmaiselta.

Itä-Vantaan Rakennus toimii rakennusalalla tehden julkisivutöitä sekä harjoittaa konevuokrausta toimialueenaan Uusimaa. Yrityksellä on lähes 80 isoa henkilönostinta, joita sekä vuokrataan että käytetään omilla rakennustyömailla julkisivujen eristystöissä. Nostimet ovat pääosin yli 20 metriin nostavia laitteita, ja valtaosa on juuri Genie-merkkisiä. Genieitä on ollut talossa jo yli kymmenen vuotta. Pääkaupunkiseudun rakentaminen käy parhaillaan Matti Lipsasen mukaan vilkkaana ja se tarkoittaa kiireisiä aikoja niin julkisivutöissä kuin nostinvuokrauksessa.

Genie SX-180 on järeän luokan henkilönostin. Se omapaino on 25 tonnia. Moottorina on Deutz TD2.9 L4, jonka teho on 55 kilowattia (74 hv). Työkorkeudeksi luvataan 56,9 metriä, jolloin lavakorkeus on 54,9 metriä. Vaakaulottuvuutta saavutetaan 24,4 metriä. Korikuormaa nousee mukana 340 kiloa. Toisessa kuvassa Simerin Tommi Kolehmainen tähyilee yläilmoihin samalla operoiden koneen hallintalaitteita. Korin luvataan nousevan maasta maksimikorkeuteen 110 sekunnissa. SX-180:n renkaita voidaan säätää sivusuunnassa. Tällöin saavutetaan parempi tasapaino, kun renkaat ovat leveällä. Kuljetusta varten renkaat voidaan kaventaa mahdollisimman lähelle toisiaan. Kuljetus onnistuu silloin tavallisella kuljetuslavetilla ilman erikoiskuljetuslupaa. Laite on myös ajettavissa nostokorista, kun se on ylös nostettuna. Melkoinen kuukulkija siis tämäkin.

Matti Lipsanen on ollut tyytyväinen Simerin huoltoon ja jälkimarkkinointiin. Se toimii hänen mukaansa moitteettomasti, ja siksi uusia koneita on sieltä helppo hankkia lisää. Kaupanteon yhteydessä huomioidaan myös asiakkaan toiveet tuotteen lopullista kokoonpanoa rakennettaessa.

Lue seuraavaksi