Uutiset

Työkoneet

Mallioppilas työtapaturmien vähentämisessä

Turun keskustan Ramirent-vuokraamossa työtapaturmat ovat melko tuntematon käsite. Tänään 11.2. 2016 taulussa on 1491 päivää edellisestä tapaturmasta, ja Kalevantiellä ollaan syystäkin ylpeitä lukemasta. Kaikkihan me pyrimme satsaamaan turvallisuuteen, mutta miten täällä ollaan onnistuttu siinä niin hyvin?

”Ensinnäkin huolehdimme siisteydestä: turhaa tavaraa ei ole lattioilla ja kaikki on oikeilla paikoillaan. Osaamme organiseerata hyvin”, toteaa toimipisteen työntekijä Mikko Virkilä. Ja totta se onkin: vuokraamo on silmiinpistävän siisti ja koneet järjestyksessä.

”Meillä on myös kaikilla pitkä kokemus täällä työskentelystä. Yhteenlaskettuna meillä kolmella on 72 työvuoden Ramirent-historia. Kyllä siinä muodostuu parhaat toimintatavat ja turvallisuus otetaan rutiinilla huomioon. Osaamme hyvin jo ennakoida mahdolliset vaaranpaikat”, kertoo Aaro Kosonen.

”Jos joukon juniorikin on ollut täällä 15 vuotta hommissa, niin eiköhän meillä ole hommat hanskassa”, Mikko lisää.

Pisimmän työuran Ramirentilla tehnyt Pirjo Ehrlund kertoo ehkä tärkeimmän syyn vähäisille tapaturmille: ”Me ei kohelleta. Hommat hoidetaan tehokkaasti mutta rauhassa, ei hosuta ympäriinsä. Turhanpäiväisestä säheltämisestä ne useimmat tapaturmat aiheutuvat.”

Pirjo lienee oikeassa. Suunnittelemalla työt, olemalla järjestelmällinen ja keskittymällä kulloiseenkin tehtävään kunnolla, välttänee suurimmat karikot. Turun Kalevantiellä jatketaan samaan hyväksi havaittuun tyyliin, ja toivotaan, että kaikkialla muuallakin päästään yhtä mallikelpoisiin lukemiin tapaturmien osalta.

Lue seuraavaksi