Uutiset

Työkoneet

Magni-ympäripyörivä teleskooppikurottaja maailman suurimmalla työskentelykorkeudella

Magni on julkistanut ympäripyörivän teleskooppikurottajan maailman suurimmalla työskentelykorkeudella. RTH 5.35 tarjoaa 2,2 tonnin kantavuuden 35 metrin työskentelykorkeudessa. Toinen merkittävä ominaisuus on lyhyt runko, vain 15 cm pidempi kuin nykyisessä RTH 5.30 –mallissa. Konekesko kävi yhdessä asiakkaidensa kanssa tutustumassa uutuuteen Magnin tehtaalla Italian Bolognassa.

Konekeskon Esa Väänänen ja Joakim Monto kävivät yhdessä asiakkaiden Leinolift Oy:stä, Rakennus ja Tekniikka Haaslahti Oy:stä ja AsennusSampo Oy:stä tutustumassa Magnin tehtaan toimintaan sekä koneisiin. Erityisenä tarkastelun kohteena oli uutuuskone RTH 5.35, joka herättikin suurta mielenkiintoa uusien innovaatioidensa sekä asiakaslähtöisten uudistusten erinomaisen toteutuksen ansiosta.

Magni RTH 5.35 -teleskooppikurottajassa on 170 kW/230 hv Euro 4 Final –päästönormit täyttävä Mercedes-moottori, 125 cc Bosch Rexroth hydraulinen pumppu ja 150 cc Bosch -hydrostaattimoottori. Ohjaamo on siirretty eteenpäin vasemman etupyörän päälle, mikä mahdollistaa entistä paremman näkyvyyden työtehtävissä ja maksimaalisen turvallisuuden tieliikenteessä.

Puomi koostuu kuudesta osasta ja kahdesta jatkosylinteristä, jotka on sijoitettu puomin ulkopuolelle. Tämä mahdollistaa letkujen ja putkien sijoittamisen puomin sisälle sekä antaa niille enemmän tilaa liikkua puomia liikuteltaessa.

Toinen uusi ominaisuus on puomin hallintaohjelmisto:  ensimmäiset neljä jatko-osaa aktivoidaan puomin yläpuolella sijaitsevalla sylinterillä ja ne liikkuvat proportionaalisesti. Viidettä jatko-osaa, joka on suurempi ja raskaampi, hallinnoidaan toisella sylinterillä joka on puomin alapuolella ja se toimii suhteessa puomin kulmaan – mitä suuremmaksi kulma kasvaa, sitä enemmän jatko-osa pitenee.

Toiminnan periaate on kehitetty säilyttämään hyvä nostokyky laajalla vaakasuoralla ulottuvuudella. Muuten viidennen elementin painavuus vähentäisi koneen nostokykyä liikaa; sen sijaan, paino pysyy lähellä koneen keskipistettä.

Myös tätä konetta voidaan ohjata aiemmin julkaistulla kauko-ohjausjärjestelmällä suoraan lavalta.

TP

Lue seuraavaksi