Uutiset

Työkoneet

Made in Finland -kiertue jälleen liikkeellä!

Kuusi kotimaista konemaailman edelläkävijää jatkaa menestyksekästä perinnettä ja Made in Finland -konekiertue lähtee liikkeelle nyt neljännen kerran. Kiertue järjestetään neljällä paikkakunnalla alan merkkitapahtumien yhteydessä ja tänä vuonna ensimaistiaiset saadaan maalis-huhtikuun taitteessa Turun seudun Villi Länsi-näyttelyssä. Huhtikuussa tavataan Mansen Mörinöillä ja Oulun Oikiat Konepäivät keräävät pohjoisemman asiakaskunnan kokoon toukokuussa. Kiertue huipentuu puolestaan kesäkuun alussa pääkaupunkiseudun uudessa Stadin Mörinät -tapahtumassa.

Made in Finland -kiertueen kuusi pääjärjestäjää tänä vuonna ovat Allu, Dynaset, Nokian Renkaat, Novatron, JPT Serco sekä Trombia Technologies. Nämä kuusi yritystä edustavat valmistajien uusimpia teknologioita maanrakennuksen, kiinteistöhuollon, kuljetuskaluston, rengasteknologian sekä materiaalinkäsittelyn aloilta. Kotimaisuuden ja innovatiivisuuden lisäksi näitä yrityksiä yhdistää voimakas panostus kansainvälistymiseen, ja kuusikko näyttääkin oivaa esimerkkiä reippaasta kasvusuuntauksesta terveellä ja rohkealla asenteella.

Onnistunut konsepti

Made in Finland -kiertueen historia alkoi hauskalla ideoinnilla television Vain Elämää -ohjelman konseptiin perustuen. Dynasetin Jari Vuorenmaa ja Snowek Trombian Antti Nikkanen laittoivat pyörät liikkeelle ja näin syntyi idea kiertueesta, jossa kiertueen jokaisella yrityksella on ”oma päivä”. Näitä päiviä isännöi aina eri konetalo eri paikkakunnalla. Näin jokainen kiertueen yritys sekä konetalo saa näkyvyyttä ja pystyy tuomaan omaa tuotevalikoimaansa hyvin esille. Tapahtumia täydennettiin kilpailuilla, tarjouksilla, uutuusesittelyillä ja muilla konseptiin soveltuvilla toiminnoilla, ja kokonaisuus on osoittautunut toimivaksi. Korona toi luonnollisesti omat haasteensa tapahtumiin, mutta jo viime vuonna saatiin yleisöä hyvin jälleen liikkeelle. Voimakkaalla eri alojen yritysten yhteistyöllä saavutetaankin näkyvyyttä ja huomionarvoa, jota yksinään ei saa edes rahan voimalla.

Suomalaisuus etusijalla

Made in Finland -kiertueen kuusi pääjärjestäjää toimivat omilla osa-alueillaan erinomaisina esikuvina kotimaisen osaamisen korkeasta tasosta. Yrityksiä yhdistää esimerkiksi toiminnan monipuolisuus, sillä kaikissa yhtiöissä toiminta on omissa käsissä aina suunnittelusta tuotantoon ja jälkimarkkinointipalveluihin. Yritykset työllistävätkin kaikkiaan yli 600 alan ammattilaista ja vahvan kasvusuuntauksen ansiosta lisärekrytoinnit ovat tälläkin hetkellä käynnissä kiihtyvällä vauhdilla ja kiertueella onkin mahdollista tiedustella tarkemmin yritysten tarjoamista uramahdollisuuksista sekä koulutuskäytännöistä.

Suoran kaupankäynnin ja asiakaskontaktien keräämisen lisäksi Made in Finland -kiertueen tavoitteena on korostaa kotimaisen työn laadukkuutta ja sen merkitystä maamme tulevaisuudelle. Samalla yritysten toiminta tuodaan lähemmäs asiakasta ja muita alan toimijoita, mikä tulee lisäämään ja helpottamaan hyödyllistä yhteistyötä niin yritysten kuin yksityisten henkilöiden välillä. Toisena tavoitteena on korostaa kansainvälisyyden tärkeyttä ja osoittaa miten maailmalle voidaan mennä turhia häpeilemättä korostamalla suomalaisten tuotteiden korkeaa kehitystasoa ja laatua.

Kiertueen pääjärjestäjät:

Allu Finland Oy

Allu Finland Oy on perustettu vuonna 1985 ja sen liikevaihdosta 95 prosenttia tulee tänä päivänä viennistä. Jakelukanava käsittää omat toimipisteet Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa, USA:ssa ja Kiinassa, sekä jälleenmyyjäverkoston yli 30 maassa. Allu tarjoaa esimerkiksi ratkaisut materiaalien ja maa-ainesten käsittelyyn. Tyypillisiä käyttökohteita ovat maaperän ja jätemateriaalin kierrätys, saastuneen maaperän prosessointi sekä jätteen kierrätys käyttökelpoiseksi materiaaliksi.

Uusi Allun pikavaihdettava akseli

Uuden Allu VD-akseliston avulla voit nopeasti vaihtaa TS-terät, eikä ketjukoteloa tarvitse avata terien vaihdon yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että yksittäinen akseli tai terät voidaan vaihtaa nopeammin. Säästät aikaa ja rahaa.

Allu:n patentoitu TS (top screen) rakenne ja seulontaterät mahdollistavat materiaalien seulonnan myös silloin, kun ne ovat märkiä tai kosteita ilman pelkoa rakenteen tukkeutumisesta.

Allun uusi VD-akselisto on tällä hetkellä saatavilla DN 3-12 TS- ja DN 3-17 TS -malleille.

Trombia Technologies / Snowek

Kuopiolainen Trombia Technologies on kunnossapidon kehittäjä, joka on lumenaurausteknologian, harjaustekniikan sekä pölynpuhdistuksen asiantuntija. Trombia marssittaa kiertueelle Trombia-lakaisukoneen uutuusmalli 2023:n sekä keväisen hiekanpoiston harjakoneisiin sekä talven U-auroihin suunnitellun uuden Snowek Radius -langattoman ohjausjärjestelmän.

Yritys kehittää myös maailman ensimmäistä täysitehoista katujenlakaisun automaatioon liittyvää Trombia Free -järjestelmää, joka toimii alan edelläkävijänä niin tehokkuuden, luotettavuuden kuin hiljaisuuden avulla.

JPT Serco Oy

JPT Serco suunnittelee, valmistaa ja myy Serco-merkkisiä innovatiivisia työlaitteita kulkuväylien ympärivuotiseen huoltoon ja kunnossapitoon. Yrityksen päätuotteita ovat ammattikäyttöön tarkoitetut työlaitteet auraukseen, hiekoittamiseen, lanaukseen, pesemiseen ja harjaukseen. Tunnetuimpia tuotteita ovat esimerkiksi Top -tuoteperheen aurat ja Vilho -tuoteperheen lautashiekoittimet. Suunnittelun ja valmistuksen lisäksi JPT Serco tarjoaa asiakkailleen myös monipuolista varaosa- ja huoltopalvelua sekä jatkuvasti kehittyvän huoltoverkoston.

Serco esittelee kiertueella myös kaksi uutta Serco Niilo -kauhaharjakokoluokkaa. Aiempien 2000KH- ja 2500KH -kokoluokkien rinnalle on nyt kehitetty uudet 1600KH- ja 1400KH -kokoluokat, joista löytyvät kaikki samat ominaisuudet kuin isommissa malleissa, mutta hieman pienemmässä mittakaavassa. Lisäksi lisävarusteena myytävässä vesitysjärjestelmässä on vakiona jäätymisenestojärjestelmä, joka mahdollistaa työskentelyn kylmemmissäkin olosuhteissa.

Nokian Renkaat

Nokian Renkaat kehittää ja valmistaa premium-renkaita ihmisille, jotka arvostavat turvallisuutta ja vastuullisuutta. Renkaita valmistetaan henkilöautoihin, kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin, ja kiertueella on esillä esimerkiksi Avainlippu- ja ”Design from Finland-” tuotteita raskaan sarjan tarpeisiin.

Novatron Oy 

Vuonna 1991 Tampereella perustettu Novatron on infrarakentamisen automaatioon erikoistunut teknologiayritys.  Yritys tarjoaa ratkaisuja työmaiden digitalisointiin ja työkoneiden robotisointiin sekä koulutuspalveluita digitalisoidun työmaan kaikkiin eri vaiheisiin.

Novatronin tunnetuin tuote, Xsite-koneohjaustuoteperhe on kehitetty yhdessä suomalaisten maanraken­tajien ja -mittaajien kanssa kotimaisen infrarakentamisen tarpeisiin.

Dynaset Oy

Dynaset on maailman johtava hydraulisten generaattorien, korkeapainepesurien ja kompressorien valmistaja, jonka teknologiset ratkaisut lisäävät liikkuvien työkoneiden tuottavuutta aina pienistä ajoneuvoista suuriin työkoneisiin.

Perusmalliston lisäksi kiertueella on mukana mm. aivan uutta Dynaset HSP-uppopumppumallistoa. Muista uutuuksista, kuten SCU-pintapesulaitteesta tai HMG PRO DSmart-ratkaisuista kannattaa myös tiedustella Dynasetin osastolta.

Kiertueaikataulu ja tapahtuman sijainti:

Villi Länsi 2023-konepäivät:

Rotator Lieto 31.3.–1.4

Mansen Mörinät 2023:

Real Machinery Lempäälä 14.–15.4.

Oulun Oikiat Konepäivät 2023:

Mateko Oulu 5.–6.5.

Stadin Mörinät 2023:

Pääkaupunkiseutu 9.–10.6.

Lue seuraavaksi