Uutiset

Työkoneet

Konekauppiaat luottavaisin mielin vuoteen 2023

Kyselimme konekauppiailta sitä, miten bisnes rullasi vuonna 2022. Samalla tiedustelimme näkymiä alkavalle vuodelle 2023. Vuotta 2022 leimasi talouselämässä tietty epävarmuus, mutta haastateltujen konekauppiaiden mukaan vuosi oli pääsääntöisesti kuitenkin noususuhdanteinen koneiden kysynnän suhteen. Alkuvuoteen 2023 mahtuu haasteitakin, mutta nekin selätetään aikanaan.


Piirros: Pauli Maukonen

Viime vuonna konekauppa ponnisteli pidentyneiden toimitusaikojen kanssa. Keväällä 2022 järjestetyssä Maxpo-näyttelyssä kalustoa oli kaikesta huolimatta esillä runsaasti. Tänä vuonna moni konekaupan ammattilainen uskoo toimitusaikojen suunnan olevan kohti normaalimpaa. Seuraava Maxpo Hyvinkään lentokentällä viedään läpi 31.8.–2.9.2023.
Vuotta 2022 leimasi jonkinasteinen pula hyvistä vaihtokoneista. Moni olisi myynyt enemmänkin hyväkuntoisia, vähän ajettuja koneita.
Mansen Mörinät on Suomen suosituin konealan tapahtuma ja poikkeuksellisesti syksyllä 2022 järjestettynäkin se sai väen liikkeelle aivan kuten ennen koronaepidemiaakin. Tänä vuonna tapahtuma on entisellä paikallaan huhtikuussa (14.–15.4.).

Käytetyille kova kysyntä

Konesilta Oy edustaa Suomessa Kubota-maansiirtokoneita ja harjoittaa merkittävää liiketoimintaa myös käytetyllä, monenmerkkisellä kalustolla. Konesilta ilmoittaa tehneensä vuonna 2022 yhteensä 700 konekauppaa, missä on kasvua kymmenen prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

”Parhaiten liikkuivat 3–10 vuotta vanhat käytetyt kaivukoneet ja pyöräkuormaajat painoluokissa 1 000–20 000 kilogrammaa. Myös yli 30 tonnin kaivukoneita kysyttiin paljon. Asiakkaat ostivat vähemmän lisää koneita, joten vaihtokauppa ja vaihtokoneet olivat suuressa roolissa vuonna 2022. Yleensä kaivukoneissa suositussa 25 tonnin volyymiluokassa kauppa kävi nihkeämmin. Uusien alle kahdeksan tonnin painoisten kaivukoneiden ja pyöräkuormaajien kauppa on ollut kohtuullisen vilkasta. Yhteensä niitä myimme noin 135 kappaletta eli hieman enemmän kuin vuonna 2021”, kertoo Konesillan toimitusjohtaja Ville Kyllönen.

Konesillan koneiden toimituskyky oli pääsääntöisesti kohtuullisella tasolla.

”Muutamissa Kubotan malleissa oli saatavuusongelmia. Loppuvuotta kohden tilanne parani. Kubotan volyymituotteita meillä on varastossa, harvinaisempien mallien toimitusaika on 3–6 kuukautta.”

”Loppuvuodesta korkojen nousu puhutti asiakaskentällä, koska hankinnat ovat yleensä euromääräisesti suuria. Niiden suhteen ollaan kipurajoilla. Koneiden hintojen nousujakaan ei toivoisi enää tapahtuvan. Rahoituksen saatavuus asiakkaille konekauppoihin on vaikeutunut ja hidastunut. Konekauppiaana toivoisin rahoittajille pitkäjänteisempiä linjauksia ja uskoa valoisaan tulevaisuuteen”, jatkaa Kyllönen.

Kyllösen mukaan alkanut vuosi 2023 lähtee käyntiin talousnäkymiltään sumussa epävarmuuden keskellä, mutta konekaupan tulevaisuus pysyy valoisana.

”Asiakkaiden työnäkymät ovat vielä pääsääntöisesti hyvät. Suuria hankkeita käynnistyy edelleen eri puolilla maata. Odotamme luottavaisena vuoden 2023 etenemistä. Vaihtokonekaupan uskotaan jatkuvan edelleen vilkkaana, sillä asiakkaiden tarpeet muuttuvat työmaiden mukana. Kalustoa täytyy vaihtaa työkohteiden mukaan sopivampaan kaikesta huolimatta. Kiinteistöjen huolto- ja korjaustarpeet myös työllistävät tasaisesti pienemmän pään kalustoa”, lopettaa Kyllönen ja välittää Konepörssin kautta kiitokset niin laajalle asiakaskunnalle kuin konekaupan kollegoillekin reilusta kaupankäynnistä ja kilpailusta.


Uusien kauppa kävi

Suomen Telakone Oy:n operatiivinen johtaja Miikka Läntinen on Kyllösen kanssa samoilla linjoilla vuoden 2022 kaupankäynnin tasosta.

”Koneiden saatavuus vaihteli konemallista ja varusteistakin riippuen. Komponenttipula vaivasi. Esimerkiksi pyöräkuormaajien lukkoakseleiden saatavuus on erittäin heikkoa vieläkin. Toimitusajat koneissa ovat tasolla 4–12 kuukautta.”

”Uusien Hyundai-koneiden kauppa kävi viimeisten vuosien tapaan tai jopa kasvoi hieman. Käytettyjen koneiden kauppa sen sijaan pieneni. Se johtui osaksi siitä, että vaihtokoneita ei tullut sisään eikä niitä saatu ostettua edellisten vuosien tapaan”, toteaa Läntinen.

Läntinen näkee alkuvuoden suurina haasteina ja jopa kaupan esteinä korkojen ja kaikkien kustannusten nousun. Työmaita on myös peruuntunut ja siirretty.

”Alkuvuoden näkymät ovat heikot, toivottavasti loppuvuotta kohti mentäessä paranee”, lopettaa Läntinen.


Toimituksia siirtyi

Liebherr-Finland Oy:n toimitusjohtajan Jarmo Alppivuoren mukaan kauppa kävi valmistajan toimituskyvyn edellä.

”Konemyyntimme oli vuonna 2022 noin 20 prosenttia korkeampi kuin koronavuosina. Valitettavasti koneiden toimitukset viivästyivät, joten pääsimme vuoden 2022 osalta noin 10 prosenttia suurempaan kappalemäärään kuin vuonna 2021”, aloittaa Alppivuori.

Myynti kasvoi kaikissa tuoteryhmissä.

”Prosentuaalisesti eniten nousua oli materiaalikoneissa.”

”Loppuvuodesta 2022 kysyntä oli alhaisempaa kuin alkuvuonna. Meillä on edelleen mallista riippuen tehdastilauksissa puolesta vuodesta vuoteen vaihtelevat toimitusajat. Toki alun perin varastoon tilattuja koneita voi saada nopeammin”, jatkaa Alppivuori.

Alkaneelle vuodelle Alppivuorikin listaa tuttuja haasteita.

”Pitkät toimitusajat, korkeat korot sekä rahoituksen saatavuusongelmat.

Lisäksi tietenkin esimerkiksi rakentamisen määrällinen lasku tulee vaikuttamaan markkinoihin. Näistäkin haasteista selvitään.”

Alppivuori veikkaa vuoden 2023 kokonaismarkkinoihin noin viiden prosentin pudotusta.

”Markkinat voivat ehkä laskea enemmänkin, mutta ainakin meillä aika paljon viime vuoden toimituksia siirtyi tälle vuodelle”, lopettaa Alppivuori.


Tasaista kehitystä

Suomen Rakennuskone Oy tunnetaan Komatsu-maarakennuskoneista. Viime vuonna myyntijohtajana aloittanut Pasi Gerpe pitää viime vuotta hyvin samantyyppisenä kuin muutamaa sitä aiempaakin vuotta.

”Etenkin vuoden 2022 alkupuoliskolla koneiden toimitusajat olivat pitkiä, mutta loppuvuotta kohden alkoivat tietyissä malleissa lyhenemään. Joulukuussa 2022 pystyimme lupaamaan koneita toimitukseen vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen loppupuolen tuotannosta. Uskon, että määrällisesti puhumme tänä vuonna aika samanlaisesta vuodesta kuin vuodesta 2022”, tiivistää Gerpe.

Komatsun tuoteportfolio on laaja, eikä Gerpe nosta mitään tuoteryhmää erityisen suosituksi ohi toisten.

”Noussut korkotaso ja yleinen markkinatilanne totta kai vaikuttavat asiakkaidemme päätöksentekoon. Rahoituskulut ovat kasvaneet, kuten myös kaikki muut yritystoiminnan kulut. Asuntorakentamisen volyymin laskeminen vaikuttaa myös alueellisesti työtilanteeseen.”

Suuriin muutoksiin tänä vuonna ei Suomen Rakennuskoneellakaan siis uskota.

”Konekaupan näkymät tuntuvat kohtuullisen hyviltä. Markkinat tietysti elävät hieman aiemmin mainituista seikoista johtuen. Meiltä löytyy koneita kyllä nopeisiinkin toimituksiin alkuvuoden töihin. Panostamme myös jälkimarkkinapalveluihimme koko ajan ja näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme vuonna 2023 vielä entistä paremmin”, lopettaa Gerpe.


Kurottajat kysyttyjä

Markkinointijohtaja Janne Salomäki, monia tunnettuja konemerkkejä kuten Hitachia edustavasta Rotator Oy:stä, kertoo vuoden 2022 olleen hyvää kasvun aikaa. Merlo-kurottajat hän mainitsee erityisenä ilon aiheena. Vuoden 2021 myynti oli 26 kurottajaa, viime vuonna vastaava luku oli 41 kappaletta. Ympäripyöriviä kurottajia kysyttiin paljon sekä myös Panoramic-mallistoa.

”Myös maarakennuskoneissa ja trukeissa takana on hyvä vuosi. Vuonna 2022 onnistuttiin monella osa-alueella erinomaisesti”, aloittaa Salomäki.

Murskaimet, seulat ja myös erikoiskoneet kävivät hyvin kaupaksi. Uusien henkilönostinten kauppa on ollut myös hyvällä tasolla, mutta toimitusajat ovat pidentyneet joissain tuoteryhmissä. Trukkiliiketoiminnassa, maarakennuskonepuolella ja henkilönostimissa käytettyjen kysyntä on ollut kovaa ja hyvistä käytetyistä on ollut ajoittain jopa pienoista pulaa. Sähkötrukkien prosentuaalinen osuus on kasvussa suhteutettuna polttomoottorikäyttöisten trukkien osuuteen.”

SAMSUNG CSC

Koneiden saatavuudessa on vaihtelua valmistajasta, konemallista ja -tyypistä riippuen.

”Saatavuus on yleisesti ottaen tällä hetkellä kohtuullisella tasolla. Joissain malleissa tehdastilausten toimitusajat voivat olla jopa puoli vuotta tai enemmänkin, kun taas joitain malleja löytyy suoraan varastosta”, valistaa Salomäki.

”Nousseet korot ovat lisänneet asiakkaiden varovaisuutta ja joidenkin asiakkaiden rahoituksen saanti on vaikeutunut. Inflaatio, nousupaineet koneiden hinnoissa sekä esimerkiksi rakentamisen hiljeneminen vaikuttavat tietenkin myös meidän alaamme.”

Kuluvan vuoden konekaupan näkymien ennustamista Salomäki pitää vaikeana.

”Se nyt lienee kuitenkin selvää, että laskua tulee olemaan, jo ihan yleisten suhdanteidenkin takia. Varovainen arviomme on, että kokonaislasku tulee olemaan noin 10 prosenttia verrattuna vuoteen 2022. Yleinen taloustilanne ja globaalit tekijät saattavat myös aiheuttaa markkinoiden voimakkaammankin supistumisen. Positiivisena asiana voitaneen pitää sitä, että tilauskanta meillä on pysynyt kuitenkin kohtuullisen hyvällä tasolla.”

Tulevaisuuteen suunnataan Rotatorillakin positiivisin mielin.

”Hyvien tuotteiden ja koko maan kattavan palveluverkoston avulla haluamme tarjota asiakkaalle parhaan iskukyvyn, vakautta ja huippulaadukasta palvelua suhdanteista riippumatta”, lopettaa Salomäki.


Kattavasti lisälaitteita

RealMachinery Oy on monimerkkitalo, jonka yksi vahva tukijalka on Doosan. Liiketoimintajohtaja Antti Paavilaisen mukaan vuosi 2022 oli kokonaisuudessaan paluuta normaaliin koronan jäljiltä.

”Maailman geopoliittiset haasteet vaikuttivat konekauppaan heikentävästi. Kuitenkin konekaupan osalta vuosi 2022 on ollut meille maltillista kasvua aiempiin vuosiin verrattuna. Erityisesti konevuokrausliiketoimintamme (W Rent) on kasvanut jopa ennakoitua paremmin ja koneiden käyttöasteet ovat olleet korkeita läpi vuoden”, aloittaa Paavilainen.

”Tela-alustaisten kaivukoneiden myynti oli vuonna 2022 edellisiä vuosia parempaa. Pyöräalustaisten kaivukoneiden osalta saatavuuden kanssa on ollut haasteita koko vuoden ajan. Osaltaan hyvää myyntiämme on auttanut kattava lisälaitevarastomme muun muassa kauhanpyörittäjissä ja 3D-mittalaitteissa. Lisäksi henkilönostimissa sekä nostureissa kaluston saatavuus on ollut hyvää ja myynti vahvaa koko vuoden.”

Koneiden saatavuudessa ei vuoden 2022 aikana tapahtunut olennaisia muutoksia. ”Saatavuusongelmiin olemme varautuneet koko vuoden ajan. Varastostamme on saatavilla kymmenittäin yleisimpiä konemallejamme nopeaan toimitukseen”, sanoo Paavilainen.

Paavilainenkin listaa hyvin samanlaisia haasteita tälle vuodelle kuin kollegansa edellä.

”Korkojen nousu ja yleinen kustannusinflaatio vaikuttavat merkittävästi konekauppaan nyt ja jatkossa. Asiakkaat harkitsevat hankintoja tarkkaan ja tekevät tarkempia laskutoimituksia urakoistaan. Se hidastaa päätöksentekoprosesseja. Kuitenkin kauttamme löytyy useita eri rahoitus-, vuokraus- ja leasing-ratkaisuja asiakkaidemme palvelemiseksi.”

”Vuonna 2023 odotamme markkinaosuutemme kasvavan tietyissä kokoluokissa, joissa edustuksemme ovat vahvoja ja saatavuus hyvää. Erityisesti toisen vuosipuoliskon osalta odotamme yleisen markkinatilanteen paranevan. Kuitenkin vuoden 2023 ennustaminen maailman poliittisen tilanteen vuoksi on erittäin haasteellista”, toteaa Paavilainen.

”Luotamme jatkossakin asiakaslähtöiseen toimintamalliimme sekä joustavaan asiakaspalveluun. Yhdessä asiakkaidemme kanssa pystymme etsimään toimivat kokonaisratkaisut konekaupan kaikissa haasteissa.”


Varastokoneita nopeasti

Vuosi 2022 oli paluuta normaaliin koronan jäljiltä kaikilla Wihuri Oy Teknisen Kaupan edustamilla liiketoiminta-alueilla. Näin toteaa myyntijohtaja Kimmo Ahonen.

”Korona vaikutti eri tavoin eri tuote- ja palvelutarjontoihimme sekä yhtiöihimme, mutta kaikki toimialat ovat olleet noususuhdanteisia viimeiset kaksi vuotta. Erityisen hyvin vuonna 2022 ovat menestyneet trukkiliiketoimintamme, John Deere -myynti (Witraktor), Wille-ympäristönhoitokonemyynti, Mazak-työstökoneet sekä korjaamo- ja työkaluliiketoiminta. Bobcat-koneissakin kysyntä on ollut hyvää, mutta haasteita on ollut koneiden saatavuuksissa tietyillä tuotesegmenteillä. Vuokrausliiketoiminta (W Rent) on ollut vahvaa kaikissa tuotteissamme”, listaa Ahonen.

Nopeisiin toimituksiin päästään Wihurillakin varastoon ajoissa tilattujen koneiden ansiosta.

”Loppuvuotta 2022 kohden saimme komponenttihaasteet ratkaistua ja tuleva vuosi näyttää hyvältä toimitusaikojen ja saatavuuden osalta. Laajan tuotekirjomme ansiosta, toimitusaikamme vaihtelevat riippuen sektorista. Varastostamme on kuitenkin saatavilla muun muassa John Deere-, Bobcat- ja osa Linde-koneita nopeaan toimitukseen.”

”Yleisesti ottaen korkojen nousu ja yleinen kustannusinflaatio vaikuttavat kaikkiin edustamiimme toimialoihin, kuten maarakennus, maatalous, logistiikka jne. Asiakkaiden päätöksentekoprosessi on pidentynyt ja investointihalukkuus on pienentynyt epävarmojen tulevaisuuden näkymien takia. Kuitenkin on syytä muistaa, että korot ovat edelleen hyvin maltillisella tasolla”, jatkaa Ahonen.

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tarjoaa myös useita eri rahoitus-, vuokraus- ja leasing-ratkaisuja.

”Lisäksi koko maan kattavan Teknisen Kaupan jälkimarkkinointipalveluiden kautta tarjoamme erilaisia ratkaisuja nykyisten koneiden elinkaarien pidentämiseen.”

Vuoden 2023 konekaupan näkymät ovat Ahosen mukaan neutraalit.

”Kuitenkin ulkoiset tekijät voivat vaikuttaa meidänkin toimintaamme, kuten kaikkien muidenkin. Lähdemme uuteen vuoteen positiivisin odotuksin ja haemme kasvua usealta eri liiketoiminta-alueeltamme.”

”Kehitämme toimintaamme edelleen asiakastyytyväisyyden pohjalta ja luotamme premium-tuotteisiimme kaikilla toimialoillamme. Yhdessä asiakkaiden, laadukkaiden tuotteiden ja kattavien jälkimarkkinointipalveluiden kanssa pystymme tarjoamaan parhaat mahdolliset ratkaisut kaikkiin töihin ja kohteisiin, joustavasti ja asiakaslähtöisesti.”


Saatavuus paranemassa

Avesco Oy edustaa Caterpillar-tuotteita Suomessa. Myös Cat-merkin kohdalla saatavuus on ollut haasteena vuonna 2022. Se on jopa rajoittanut hieman kaupankäyntiä.

”Meillä on varasto aika lailla tyhjillään. Koneet ovat menneet kautta linjan hyvin kaupaksi”, kertoo myyntijohtaja Matti Laaksonen.

”Saatavuus alkaa tosin hiljalleen paranemaan. Esimerkiksi mallin 325 kohdalla näin tapahtuu ja koneita saadaan jo kevään toimituksiin. Lisäksi saamme nyt myytyä koneet Caterpillarin TRS-kauhanpyörittäjillä ja CatGrade 3D-järjestelmällä varustettuna, jolloin otamme koneesta kokonaisvaltaisen vastuun. Kone myydään yhdellä takuulla, huolto tapahtuu yhdestä numerosta, eikä asiakkaan tarvitse pallotella useamman toimijan välillä”, jatkaa Laaksonen.

”Nouseva korkotaso oli yksi suurista huolenaiheista viime vuoden aikana. Ja sama tilanne jatkuu. Uskon kuitenkin, että kysyntä pysyy kohtuullisena. Saatavuuden parantuessa myyntimäärätkin voivat meillä hieman nousta, kokonaismarkkinoiden uskon silti hieman laskevan”, lopettaa Laaksonen.


Lue seuraavaksi