Uutiset

Työkoneet

Maatori Oy – Kalustonhallinnan ja realisoinnin asiantuntija

Maatori Oy on kangasalainen vuonna 2017 perustettu yritys, joka on löytänyt oman yksilöllisen liiketoimintatapansa maamme raskaan kalustotoiminnan alalla. Maatorin toiminta perustuu erittäin laajojen yhteistyöverkostojen mahdollistamaan palveluun, jossa niin konekaupan myyjälle kuin ostajalle tarjoutuu kustannustehokas tapa hallita kalustoaan. Maatorin luotettavuudesta ja palvelun korkeasta tasosta kertoo maamme johtavien pankkien, kaivosyhtiöiden sekä kone- ja kuljetusliikkeiden vahva kumppanuus, mikä takaa turvalliset ja pitkälle tulevaisuuteen suuntaavat kokonaisratkaisut kaikille osapuolille.

Maatorin henkilökunta löytää yksilöllisen ja kustannustehokkaan kokonaisratkaisun kalustonhallinnan tehtäviin. Marika Myllykoski, Markku Ruokonen Mika Kähäri sekä Jari Leinonen palvelevat asiakaskuntaa ripeästi ja ammattitaitoisesti.

Maatorin takana on maarakennusalan pitkän linjan ammattilainen Mika Kähäri, joka päätti kehittää maahamme täysin uuden tyyppisen kalustonhallintapalvelun ulkomailta saatujen toimivien esimerkkien kautta. Maatori näki päivänvalon vuonna 2017 ja yritys on nopeasti kehittynyt yli 160 konetta vuodessa myyväksi ja yli 500 toimeksiantoa suorittavaksi alan merkittäväksi tekijäksi.

Kasvuvauhdista kertoo omaa kieltään valinta Pirkanmaan nopeimmin kasvavaksi yritykseksi vuonna 2019 ja tänä vuonna tahti on säilynyt reippaana. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Kangasalla, ja Kuopiossa asiakkaita palvellaan Jari Leinosen alan pitkällä kokemuksella.

Turvallinen valinta

Vuonna 2020 Maatori myi yli 160 konetta ja suoritti 500 alan vaativaa toimeksiantoa.

Nykyisessä nopeasti muuttuvassa liiketoiminnassa kaluston hallinnan kustannustehokkuus ja joustavuus nousevat merkittävään asemaan erityisesti pääomavaltaisilla aloilla. ”Toimimme palveluyhtiönä kaluston ostajan sekä myyjän välillä, ja aikaansaamme taloudellisesti järkevät ratkaisut tehokkuutemme sekä hyvien verkostojemme kautta. Tarkastamme kaikki välittämämme koneet erittäin huolellisesti ja rima pidetään laadullisesti erittäin korkealla.

Luonnollisesti myös kaikkien osapuolten taustat ja luotettavuus ovat tarkoin tiedossa myös ulkomaisten toimijoiden osalta. Ilmoitamme osapuolille kaikki kulut selkeästi etukäteen ja mitään ei laskuteta ennen kaupan lopullista syntymistä. Näin kaupankäynti on täydellisen turvallista kaikille osapuolille ja samalla säästyy sekä aikaa että rahaa”, korostaa Maatorin Mika Kähäri.

Maatorin valikoimassa on monipuolinen kattaus koneita ja ajoneuvoja lähes kaikissa kokoluokissa.

”Maatorin toimintaa voi palvelun lisäksi kuvailla ongelmanratkaisuksi, jossa osapuolten haasteet ratkaistaan tehokkaasti ja edullisesti. Me hoidamme kokonaisuuden kuntoon ja, jos kaupankäynnissä tarjotaan esimerkiksi vaihtokoneita, hoidamme asian sen vaikuttamatta alkuperäisiin sopimuksiin. Prosessimme soveltuu kaiken tyyppisiin tilanteisiin ja myös hankalammat tapaukset, kuten esimerkiksi kuolinpesät, hoituvat rutiinilla”, lisää Kähäri.

Jatkuva kehitys

Vahvasta kasvusta huolimatta Maatori kehittää toimintaansa jatkuvasti ja ensi vuodelle on jo luvassa mielenkiintoisia uutuuspalveluita. ”Myyntiverkostomme kasvaa jatkuvasti ja kevyen organisaatiorakenteen pieni byrokratian määrä pitää kulurakenteemme edelleen matalana. Myyntipäälliköksi on nimitetty metsä- ja kaivosteollisuuden sekä maarakennuksen ammattilainen Jari Leinonen ja hän palvelee niin Pohjoismaiden, Keski-Euroopan kuin Venäjän myynnin parissa. Tekniseksi päälliköksi on puolestaan nimetty Markku Ruokonen ja kalustopäällikkönä toimii Juhapekka Joensalmi.”

Maatorin asiakaspalvelun tasosta kertoo monipuolinen koneohjausjärjestelmävalikoima, jonka kautta työkoneen käyttöönotto nopeutuu entisestään.

”Verkon puolella avaamme uuden kalustonhallintapalvelun, joka helpottaa ja monipuolistaa asiakkaiden toimintaa entisestään. Konevalikoimamme on tällä hetkellä noin 200 kappaletta kaikkina aikoina ja tänä vuonna valikoima kasvaa edelleen asiakastoiveiden mukaiseen suuntaan. Laajan maarakennusalan asiakaskuntamme toivomusten ansiosta tarjoamme myös koneohjausratkaisut ja valikoimassamme on niin Novatronin, Trimblen kuin Leican ratkaisut. Lisäksi vuonna 2020 kuorma-automyyntimme kasvoi merkittävästi, joten myös kuljetuskalustopalvelumme tulevat kehittymän jatkossa entisestään”, Kähäri päättää.


Lue seuraavaksi