Uutiset

Työkoneet

Lumen heittoa tarjolla – JPT Jaskari

Talvitöihin on nyt tarjolla helpotusta heittolumikauhan muodossa, jollaista JPT Jaskari esitteli Maxpossa. TOP-tuotemerkillä myytäviä kauhoja on viittä eri mallia tilavuuksilla 1,5–4,7 kuutiometriä. JPT Jaskari hankki valikoimaansa aikaisemmin kuluvana vuonna Serco-työlaitteiden rinnalle niin TOP-tuotteet kuin Skaala-aurat.

Alakuvassa on 2,5-kuutiometrinen heittokauha. Heittävässä kauhassa sen takaseinä työntyy eteenpäin hydrauliikkasylinterin avulla ja puskee näin kauhassa olevan materiaalin pois kyydistä. Pienemmissä malleissa on yksi työsylinteri, mutta suuremmissa kaksi. Puskemalla tehty kauhan tyhjennys lisää tyhjennyskorkeutta, kun kauhaa ei tarvitse kallistaa alas. Menetelmä myös vähentää kauhan ravistelun tarvetta. Näin peruskoneen tapit eivät kulu samalla tavalla kuin kauhaa tyhjäksi ravistettaessa. Liikkuvassa takaseinämekanismissa on vaihdettava, muovinen kaavarilevy. Kiinnitys on pulteilla.
Heittolumikauhaksi nimetty kauha soveltuu lumen käsittelyn ohella myös turpeen, sahanpurun, hakkeen ynnä muun ”kevyen” materiaalin käsittelyyn. Kauhoja on saatavana yleisimmillä kiinnikkeillä. Pulttikiinnitteinen sovite on helposti vaihdettavissa myöhemmin toisen tyyppiseksi, jos tarvetta ilmenee. Peruskoneessa pitää olla yksi kaksitoiminen lisähydrauliikka, jotta heitto onnistuu.

Heittolumikauha edestä.

Heittolumikauha takaa.

Telasirotin Valter 1500TKS edestä, uutuus sekin.

Valter 1500TKS takaa.

Lue myös: JPT Jaskarilta työlaitteet talviseen kunnossapitoon

 

 

Lue seuraavaksi