Uutiset

Työkoneet

LM-Suomiset Oy rakentaa Raumalle LM-Parkin

Eurajokelainen maarakennusyritys, Konepörssistäkin tuttu LM-Suomiset Oy rakentaa Raumalle, Lakarin teollisuusalueelle mittavan teollisuuskiinteistö kokonaisuuden LM-Parkin. LM-Park rakentuu osoitteeseen Lakarinkatu 46.


Pääkuva: Ilmakuva alueesta heinäkuulta 2021, jolloin maarakennustyöt käynnistyivät LM-Parkissa.


Tänään perjantaina 18.2.2022 allekirjoitettiin LM-Parkin rakennushankkeen urakkasopimukset. Hankkeen toteutus on hyvin maakuntakeskeinen. Pääurakoitsijana toimii huittislainen Konepaja Survonen Oy. Sähköurakoinnista vastaa raumalainen Rauman Sähkö- ja Teleasennus Oy. Putki- ja ilmastointiurakasta vastaa euralainen Vesi-Lammela Oy. Hallin siltanosturit toimittaa siikaislainen Satateräs Oy.

Havainnekuva alueelle rakennettavasta kiinteistökokonaisuudesta.

Teollisuuskiinteistökokonaisuuteen kuuluvat halli- ja korjaamotilat, toimistotilat, ruokala ja raskaankaluston pesulinjasto kokonaisuus. Kiinteistökokonaisuudessa kerrosneliömetrejä on runsaat 3 000. Piha-alueelle tullaan rakentamaan näyttelytiloja raskaalle kalustolle ja varastointialue maa- ja kiviaineksen käsittelylle sekä ajoneuvokatos, polttoainemittarit ja mainospyloni. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 6,5 miljoonaa euroa.

Markku Suominen

LM-Suomiset Oy suorittaa itse alueen maarakennustyöt. Maarakennustyöt ovat alueella käynnistyneet jo heinäkuussa 2021. Louhinta- ja murskaustyöt alueen pohjarakentamiseen ovat täydessä käynnissä. LM-Park rakennetaan liikenteellisesti edulliseen paikkaan, valtatie 8 lähituntumaan. LM-Suomisten käytössä olevat raskaan kaluston erikoiskuljetukset haastavat toimipaikan sijainnin.

”Lakarin eritasoliittymästä on optimaalinen pääsy liikennevirran mukaan raskailla yli 100 tonnin kuljetuksilla, kulku sekä etelän että pohjoisen suuntaan on sujuvaa,” LM-Suomiset Oy:n toimitusjohtaja Markku Suominen kertoo.

Teollisuuskiinteistön rakentamisessa tullaan ottamaan huomioon myös pitkän tähtäimen suunnittelulla ilmastovaikutukset. Hallin katolle tullaan asentamaan mittava määrä aurinkopaneeleja, joilla tuotetaan sähköenergiaa tulevan kiinteistön tarpeisiin.

LM-Suomiset Oy haluaa käynnissä olevalla rakentamishankkeella toimia edelläkävijänä maarakentamisen ja siihen liittyvien tukitoimintojen saattamissa saman palvelukonseptin alle.Lue seuraavaksi