Uutiset

Työkoneet

LM-Parkin peruskivi muurattu

Raumalla nähtiin alkuviikolla arvovaltaisia vieraita, kun puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) poikkesi LM-Parkin peruskiven muuraustilaisuuteen. Paikalla nähtiin myös Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela sekä rakennusprojektiin osallistuneita osapuolia. Peruskiven muurauksessa laitettiin valun sekaan perinteisesti peruskirja, päivän sanomalehti sekä nykyrahoja. Peruskirjan luki vieraille LM-Suomisten Ilkka Suominen, joka veljensä Markku Suomisen kanssa luotsaa yritystä Markun toimiessa toimitusjohtajana.

LM-Parkista tulee maarakennusliike LM-Suomiset Oy:n uusi varikko. Alun perin eurajokelainen yritys muuttaa näin reilun kivenheiton verran etelään päin. LM-Parkiksi nimetty uusi toimitila sijaitsee Rauman pohjoispuolella, Lakarin teollisuusalueella. Alueella on jo muitakin toimijoita, ja tilaa uusille tulijoillekin on vielä reilusti. Liikenneyhteydet ovat hyvät. Aivan LM-Parkin vieressä kulkee vilkas valtatie 8.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen muurauslasta kädessä oikealla puolellaan Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela ja vasemmalla puolellaan Markku Suominen. Muut kuvassa olevat ovat olleet vahvasti mukana rakennusprojektissa.

Uusi toimipiste tulee palvelemaan siis yrityksen varikkona sekä korjaamona. Tilaa on 3 000 neliömetriä. Korkeutta hallilla ja oviaukoilla on sen verran, että sisään saadaan ajettua myös iso kivenmurskain huolto- ja korjaustoimenpiteitä varten. LM-Suomisilla on useita tällaisia isoja murskainyksiköitä, joten siltäkin osin tila on tarpeen. Halliin tulee kaksi siltanosturia, toinen 10+10-tonninen ja toinen 10-tonninen. Omien koneiden huoltojen lisäksi on jatkossa tarkoitus tarjota raskaan kaluston korjaamo- ja huoltopalveluita myös ulkopuolisille tarvitsijoille.             

Ministeri Kaikkonen toivotti hyvää menestystä LM-Suomisten uuteen toimitilaan sekä koko seutukunnalle.

Rakennuksen toiseen päätyyn tulee automaattinen rekkapesulinja. Sisälle mahtuu kerralla helposti kokonainen 30-metrinen HCT-yhdistelmä. Automaattisen pesulinjan vieressä on lisäksi pesupaikka suurille koneille. Siellä tullaan pesemään kaikki korjaamon puolelle menevät laitteet ja muutkin pesua kaipaat isot koneet. Näin pystytään osaltaan parantamaan korjaamon suoritetta, kun remonttia tehdään puhtaisiin osiin. Rekkapesurin osalta on myös korostettava suurta piha-aluetta, joka mahdollistaa pesulan läpiajon.

Korjaamohallin ja toimiston ohella rakennukseen tulee myös ruokala, jonka on myös tarkoitus palvella oman väen lisäksi ulkopuolisia asiakkaita.
”Alueella on vielä tilaa uusille tulijoille, joten ruokapalvelullekin tulee varmasti kysyntää”, uskoo Markku Suominen. ”Ei tässä nyt sentään ravintoloitsijaksi ryhdytä, mutta pyritään ainakin takaamaan omalle väelle kunnon ruokailumahdollisuus”.

Ilkka (vas.) ja Markku Suominen.

Suuri tila mahdollistaa muidenkin palveluiden tarjoamisen. Niiden osalta käydään parhaillaan neuvotteluja, mutta tarkemmin ei Markku Suominen vielä asiaa avaa.

LM-Park on nyt jo harjakorkeudessa, vaikka vasta muurattiin peruskivi. Uuden toimitilan avajaisia vietetään näillä näkymin ensi vuoden alussa. Enää puuttuu vain rakentaminen, koska suurin osa materiaaleista on jo saatu paikalle, eikä maailmaa riivaava komponentti- ja tarvikepula pääsee enää pahasti haittaamaan rakennuksen viimeistelyä.

Rakennuksen pohjatyöt LM-Suomiset teki luonnollisesti itse. Paikalta murskattiin suuri määrä kiviainesta, jota on vieläkin kasassa uuden rakennuksen vieressä. Rakennusprojektin pääurakoitsijana toimii Konepaja Survonen Oy ja pääsuunnittelusta vastaa ARCCI-Rauma.Lue seuraavaksi