Uutiset

Työkoneet

LiuGongit akuilla

Kiinalainen LiuGong on varsin edistyksellinen maarakennuskonevalmistaja. Se ei tyydy olemassaoleviin teknologioihin ja ratkaisuihin, vaan kehittää alinomaan omia innovaatioitaan. BICES-messuilla Kiinan Pekingissä esiteltiin taannoin uudet akkukäyttöiset ja jo sarjavalmistuksessa olevat kaivukone ja pyöräkuormaaja. Tähän mennessä maailman valmistajilta on jo nähty akkuteknologiaa hyödyntäviä minikoneita, mutta LiuGong tuo markkinoille nyt jopa 22 tonnia painavan 922F-EV-kaivukoneen. Muut kaksi mallia ovat kuuden tonnin painoinen kaivukone 906E-EV sekä pyöräkuormaaja 856H-EV. Silmiinpistävä yksityiskohta 22-tonnisessa on, että kaivupuomissa on kolme nostosylinteriä.

Liugong 922F-EV.

Teknistä dataa on toistaiseksi hyvin niukasti saatavilla, mutta kuvat kertoavat esimerkiksi varsin omintakeisesta muotoilusta. Kaivukoneen ohjaamosta tarjoutuu oikealle sivustalle hyvä näkyvyys. Kyljestä puuttuu ikään kuin pala. LiuGongin mukaan akkuteknologialla voidaan saavuttaa samankokoiseen dieselkoneeseen verrattuna hetkellisesti kaksinkertainen teholukema. Koneille luvataan jo noin kahdeksan tunnin työskentelyaika ja 80 prosenttiin akut saadaan ladattua tunnissa.

Uusi F-perhe

Samassa näyttelyssä lanseerattiin myös kaivukoneiden uusi F-perhe, joka on tarkoitettu nimenomaan Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinoille. Tarkoittaa siis CE-hyväksyntää ja olemassaolevien päästörajojen alittamista. Edellisiin mallisarjoihin verrattuna F-perhe kattaa useampia kokoluokkia, niin lyhyt kuin normiperäisinä versioina. Painoluokat kattavat 1,5-90 tonnia. LiuGongin mukaan edellä mainittuun painohaarukkaan myydään 90 prosenttia maailman kaivukoneista. LiuGong lanseeraa myös erikoisversiot muun muassa kierrätykseen, purkuun, metsätöihin sekä materiaalinkäsittelyyn.

Muun muassa uuden, nesteiden lämpötilojen mukaan pyörintänopeutensa sovittavan jäähdytysjärjestelmän sekä uusitun hydrauliikkajärjestelmän ansiosta polttoaineen kulutuksen kerrotaan olevan 15-20 prosenttia pienempi kuin E-sarjalaisissa. LiuGongilta kerrotaan, että F-sarjalaisia voidaan jo tehtaalla varustaa koneohjausjärjestelmien valmiudella sekä erilaisilla kaivuavustajilla. Kiinalaisvalmistaja tuntuukin olevan hyvinkin ajan hermolla nykysuuntauksista.

Myöskään F-sarjalaisista ei vielä ole teknistä informaatiota saatavilla kovinkaan paljon. Konepörssi tarjoilee kuitenkin tiedonmurusetkin.

LiuGongit tuo maahan Esa Puustinen Oy.

LiuGong 990F painaa 93 tonnia ja moottoriteho on 447,5 kilowattia. 

LiuGong 936F:n työpaino on 37 tonnia ja tehoa dieselmoottorista saadaan 240 kilowattia. 

LiuGong 926F on 26,5 tonnin painoinen työjuhta ja kaivamiseen on käytössä 145 kilowatin teho. 

LiuGong 922F ja strategiset mitat ovat: 22,5 tonnia ja 125 kilowattia. 

Kuuden tonnin LiuGong 906F kätkee peltiensä alle Yanmarin dieselmoottorin (35,9 kW).

 

LUE MYÖS: Esa Puustinen LiuGongin ja Dresstan maahantuojaksi

 

 

 

Lue seuraavaksi