Uutiset

Työkoneet

Lisäarvoa kaivun ja kuormauksen yhdistelmäkoneeseen New Hollandilta

New Hollandin kaivurikuormain, joista Suomessa ensisijainen myyntimalli on nelivetoinen B115B, tarjoaa nyt lisää arvoa asiakkaille. Tämä on saavutettu aikaisempaa pienemmällä polttoaineenkulutuksella, kasvaneella tuottavuudella sekä luotettavuuden ja kestävyyden parantumisella. Myös käyttömukavuus on parantunut muun muassa hytin parannuksin, tehostetuin jarruin ja hydraulisen nopeudenhallintakytkimen, ”ryöminnän”, automatisoinnin ansiosta.

Pienentyneen kulutuksen taustalla on uusi muuttuvatilavuuksinen pumppu. Sen ansiosta polttoainetta kerrotaan kuluvan jopa 10 prosenttia aikaisempaa vähemmän, mikä tekee jo suoraan käyttökustannuksiin huomattava edun. Uusi pumppu on aikaisempaa hiljaisempi ja sen ansiosta moottorin sammumisen mahdollisuus minimoituu.

Kaksivetoisissa malleissa eturenkaat ovat 20 tuman kokoa ja kauha 1,2 kuutioinen, aisasto on TC-versio. Tämä suunnikaspuomisto mahdollistaa itsetasauksen ansiosta helpot nostotoiminnot entistä paremman kelluvuuden. Suora-aisainen versio puomistosta on vielä mahdollinen 18-tuumaisten pyörien kanssa.

Entistä järeämmät akselit tuovat ensisijaisesti lisää kestävyyttä ja luotettavuutta. Etuakselina on uusi CNH-akselisto ja takana käytetään nyt Carraro Heavy Duty -akselistoa. Uusi 4+3 -vaihteinen Cararo-vaihteisto tarjoaa entistä pehmeämmät vaihdot uudenlaisen synkronoinnin ansiosta. Peruutusvaihteita on saatu yksi lisää, mikä tarkoittaa entistä nopeampaa vauhtia taaksepäin, mistä etua on esimerkiksi kuormauksessa.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi