Uutiset

Työkoneet

Hitachin uudet ZX130-7 ja ZX135US-7

Uusien Hitachi ZX7-sarjan ZX130-7 (13,5-15,8 t/74 kW) ja ZX135US-7 (14,1-16,3 t/74 kW) mallien luvataan tarjoavan omistajille ja kuljettajille aivan uusia ominaisuuksia. Stage V -päästömääräykset täyttävät mallit mahdollistavat Suomen maahantuojan Rotatorin lupausten mukaan entistä paremman tuottavuuden pienemmillä kokonaiskuluilla. Moottorina molemmissa on neljäsylinteinen Toyota.

ZX130-7 ja ZX135US-7-malleissa on valmistajan mukaan jopa yhdeksän prosenttia pienempi polttoaineen kulutus kuin aikaisemmissa malleissa. Tämä merkittävä etu on saavutettu käyttämällä Hitachin kehittämää HIOS V-hydraulijärjestelmää. Uusien mallien elinkaarikustannukset ovat nekin Rotatorin mukaan pienemmät uuden Stage V-päästömääräykset täyttävän moottorin ansiosta.

Päästötaso saavutetaan ilman urea-järjestelmää (SCR). Taloudellisempaan ajotapaan kannustaa myös näyttöpaneelista löytyvä ECO-mittari. Lisälaitteiden vaihtoa on helpottamassa lisälaitteiden tukijärjestelmä, jota kuljettaja voi käyttää näyttöpaneelin kautta. Järjestelmään on mahdollista syöttää kunkin käytettävän työlaitteen asetukset, jolloin laitteiden vaihto sujuu helposti ja kone on monikäyttöisempi.

”Työympäristö on suunniteltu täysin uudelleen täyttämään vaativankin kuljettajan toiveet. Erittäin tilava ja laadukas ohjaamo tarjoaa markkinoiden hiljaisimmat äänentasot ja kuljettajaan kohdistuvat tärinät. Ohjaamon kulkuaukko on 150 millimetriä leveämpi ja jalkatilaa on kasvatettu. Koneen hallintaa on kehitetty edelleen uudistamalla ohjaamoergonomiaa ja suunnittelemalla painikkeet ja katkaisijat siten, että ne ovat helposti kuljettajan ulottuvilla”, kehaisee Rotatorin tiedote.

”Sivukonsolit liikkuvat istuimen mukana, jolloin myös käsinojien asetetut asennot säilyvät ja painikkeet ovat helposti saavutettavissa. Pidemmille kuljettajille on saatu lisätilaa pään yläpuolelle ja jalkatilaan. Aerial Angle-kamerajärjestelmä antaa kuljettajalle 270-asteen lintuperspektiivinäkymän koneen ympäristöstä. Kuljettajalla on mahdollista valita näyttöpaneeliin näkyville kuudesta kuva-asettelusta. Uudet ledvalot ja uudistunut, suuremmalla pyyhkäisyalalla oleva, etuikkunanpyyhin edesauttavat näkyvyydessä. Uusien ominaisuuksien ansiosta kuljettajat voivat toimia suuremmalla varmuudella haasteellisissakin olosuhteissa”, luvataan myös maahantuojan taholta.

Hitachi ZX130-7 ja ZX135US-7-mallit on tiedotteen mukaan suunniteltu ja rakennettu kestämään. Molemmat mallit ovat läpikäyneet ankarat testit Hitachin testauslaitoksessa Japanissa. Komponentteja on uudistettu laajalti tavoitteena entistä luotettavammat koneet. Myös alavaunun kulutusosien kestävyyttä on kehitetty entisestään. Koneen helpompi huollettavuus ja puhtaanapito auttavat lyhentämään koneen seisonta-aikoja. Esimerkiksi suurempi lauhduttimien suoja ZX135US-7 mallissa tarjoaa helpomman pääsyn lauhduttimien suojaverkolle ja ilmansuodattimelle.

Kaluston hallinta

Hitachin jälkipalvelujen tarjonta auttaa omistajia kalustonhallinnassa. Etäseurantajärjestelmä lähettää GPRS-tai sateliittijärjestelmien avulla tietoa koneen tilasta Global e-service-, Owner’s site-ja ConSite-palveluihin. Lisäksi ConSite-palvelu kerää kuukausittaiselle sähköpostiraportille koneen käyttötiedot. ConSite Pocket-mobiilisovelluksen avulla omistaja saa myös tiedon koneen mahdollisista hälytyksistä.

Uuden mallisarjan koneissa on myös anturit, jotka seuraavat moottori-ja hydrauliöljynöljyn laatuja 24/7. Öljysensorit tunnistavat heikentyneen öljynlaadun ja lähettävät tiedon Global e-Service-palveluun. ”Tämän innovatiivisen ominaisuuden ansiosta asiakkailla on suurempi mahdollisuus välttää kalliit vauriot ja koneiden korjauksesta johtuvat seisonta-ajat”, sanotaan Rotatorilta.

“Uudet Zaxis-7 keskikokoiset kaivukoneet on suunniteltu täyttämään kuljettajien ja omistajien näkemykset”, kertoo Hitachi Construction Machinery (Europe) NV:n kaivukoneiden tuotepäällikkö Wilbert Blom.

“Esittelemme ylpeinä uudet mallit asiakkaillemme ja uskomme niiden tehostavan heidän liiketoimintaansa. Ei vain koneiden, vaan myös niihin liittyvien lisäpalveluiden ja osaavien ihmisten avulla.”
Lue seuraavaksi