Uutiset

Työkoneet

Liebherrin pyöräkuormaajat kierrätyshommissa

Tanskalainen kierrätysyritys RGS Nordic luottaa Liebherr XPower® -pyöräkuormaajiin. Yritys kierrättää muun muassa rakennus- ja purkujätettä. Työkoneita on käytössä noin 130, joista kaksi kolmasosaa on Liebherr Groupin toimittamia. Erikokoisia Liebherr XPower® -pyöräkuormaajia on kalustossa nelisenkymmentä. Niiden polttoaineenkulutus on todettu käytännössä erittäin alhaiseksi, mikä johtuu kokemusten perusteella XPower®-koneiden portaattomasta hydrostaattisesta ajovoimansiirrosta.

RGS Nordicin kierrätyspihoille tuodaan joka päivä noin tuhat autokuormallista purku- ja rakennusjätettä edelleen kierrätettäväksi. Liebherrin pyöräkuormaajia käytetään näiden materiaalien käsittelyyn kierrätyksen eri vaiheissa.

”Liebherrin pyöräkuormaajat kuluttavat vähemmän polttoainetta, ne ovat tehokkaita ja ovat hyvin harvoin poissa käytöstä. Olemme hämmästykseksemme huomanneet, että Liebherrin pyöräkuormaajien tuottavuus on 30 prosenttia suurempi samalla polttoainemäärällä verrattuna muihin vastaavan kokoisiin koneisiin”, sanoo RGS Nordicin hankintapäällikkö Michael Jørgensen. Alentunut polttoaineenkulutus tarkoittaa myös vähentyneitä CO2 -päästöjä, mikä tukee yrityksen arvoja.

Selkeä sanoma – kierrätys on tulevaisuutta

”Me pyrimme tekemään kierrätyksestä kannattavaa ja kestävää liiketoimintaa”, jatkaa Jørgensen. Liebherrin pyöräkuormaajat ovat merkittävässä roolissa näissä yrityksen tavoitteissa. Niitä käytetään lajiteltujen materiaalien siirtokoneena kentällä sekä murskaimien ja seulojen syöttökoneena. Käsittelyn lopputulokset päätyvät useimmiten takaisin Kööpenhaminan ympäristön työmaille.

RGS Nordic käsittelee myös pilaantuneita maa-aineksia palauttaen ne erikoiskäsittelyn, esim. kalsiumin lisäämisen jälkeen kiertoon. Liebherrin pyöräkuormaajia käytetään tässä prosessissa paljon kasojen säännölliseen kääntöön. Näin kompostin happitasapaino pysyy hyvänä. Ja kun komposti on valmista, kuormataan tavara XPower®-pyöräkuormaajilla toimitettavaksi uudelleenkäyttöön.

RGS Nordic

RGS Nordic työllistää yli 200 henkeä, jotka operoivat 22 vastaanotto- ja käsittelypisteessä ympäri Tanskan. Yrityksellä on maan suurin kierrätyspiha. Yritys käsittelee myös teollisuuden jätevesiä ollen siinä maan pohjoisen alueen suurin toimija. Tämä kierrätysalan asiantuntija on asettanut itselleen tavoitteita kasvaa edelleen kierrätyksen saralla. Laaja Lierherr-pyöräkuormaajien laivue tukee hyvin näitä tavoitteita jokapäiväisessä työssä.

Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH

Liebherrin tehdas Bischofshofenissa Itävallassa kehittää, valmistaa ja myy pyöräkuormaajia. Tehdas on kasvanut tasaisesti vuosien saatossa. Siitä kiitos kuuluu kestävän kehityksen innovaatioille, toimiville ratkaisuille sekä laadukkaille tuotteille. Pyöräkuormaajien mallisto on kasvanut koko ajan. Tänä päivänä se koostuu neljästä tuoteryhmästä; kompaktit, stereo-, keskikokoiset ja isot pyöräkuormaajat.

Liebherr Group

Liebherr Group on perheomisteinen teknologiayritys. Yrityksellä on erittäin monipuolinen tuotetarjonta. Liebherr kuuluu maailman suurimpien urakointikonevalmistajien joukkoon. Konserniin kuuluu yli 140 yritystä kaikilla mantereilla. Vuonna 2021 konserni työllisti yli 49 000 ihmistä ja liikevaihto oli yli 11 miljardia euroa. Liebherr on perustettu Kirchdorf an der Illerissä Etelä-Saksassa vuonna 1949. Siitä lähtien yritys kehittänyt ja valmistanut markkinoille innovatiivista teknologiaa.


Lue seuraavaksi