Uutiset

Työkoneet

Liebherrin kaikkien aikojen suurin purkukone

Liebherr-France SAS:n tehtaalla Colmarissa luovutettiin koneen avain asiakkaalle, joka on purkutöihin erikoistunut AWR Abbruch GmbH. Paikalla oli Liebherr France SAS:n ylintä johtoa sekä Ranskan sosiaaliministeri Brigitte Klinkert. Asiakas sai näin käyttöönsä Liebherr R 980 Demolition VHHD -purkukoneen, jonka työkorkeus on hulppeat 55 metriä.

AWR Abbruch GmbH, yksi Saksan johtavista purkualan yhtiöistä on jo perehtynyt Liebherrin purkukoneisiin, sillä se omistaa ennestään vuonna 2007 hankitun R 974 -purkukoneen. Hyvin palvellut työjuhta on edelleen käytössä. Tämän lisäksi yrityksellä on vuosien mittaan hankittuna muitakin Liebherr-koneita, kuten kaksi purkukonetta, pyöräalustaisia kaivukoneita sekä pyöräkuormaajia.

Nyt hankitun Liebherr R 980:n työpaino on 190 tonnia ja vastapainokin painaa miesmäiset 35 tonnia. Tehtaalta kerrotaan, että koneen valmistumista edelsi kuukausia kestäneet tutkimukset, testaukset ja asiakkaan toiveiden perusteella tehdyt muutokset.

R 980 -purkukoneessa on neljä eripituista puomivaihtoehtoa eli 21, 26, 36 ja 55 metriä. 21- ja 26-metriset puomit voidaan maksimissaan varustaa 15 tonnin painoisilla purkutyökaluilla. 36-metrisen version työlaite saa painaa seitsemän ja 55-metrisen kolme tonnia.

AWR Abbruch GmbH

VIQA-perhe perusti AWR Abbruch GmbH:n 55 vuotta sitten. Kolme veljestä vetävät yhdessä yhtä Saksan johtavista purkualan yhtiöistä. Yritys on erikoistunut saastuneiden rakennusten purkamiseen sekä niistä syntyvien jätteiden kierrätykseen. Myös pilaantuneiden maa-ainesten kierrätys ja hävittäminen on yhtiön ominta osaamisaluetta. Myös erilaisia maarakennustöitä, kuten rakennusten perustusten kaivua tehdään. Räjäytys ja louhinta ovat nekin ohjelmassa.

Liebherr-France SAS

  • Perustettu: 1961
  • Työntekijöitä: 1 460
  • Koko pinta-ala: 364 000 m²
  • Rakennusten pinta-ala: 140 000 m²
  • Tuotteet: kaivukoneet ja niistä jalostetut erikoisversiot


Lue seuraavaksi