Uutiset

Työkoneet

Liebherriltä uusi tela-alustainen kaivukone, R 928 G8

Liebherr R 928 G8 -kaivukone on täysin uusi malli. Se on suunniteltu ja sitä tullaan valmistamaan Liebherr-France SAS:n tehtailla Colmarissa, Koillis-Ranskassa. Tämä uusi 30-tonninen malli asettuu Generation 8 -perheessä (G8) mallien R 926 G8 ja R 930 G8 väliin täydentäen näin mallisarjaa, jossa jo nyt on seitsemän konetta painohaarukassa 22–45 tonnia. Uusimman mallin rakenne perustuu samaan modulaarisuuteen, kuten aikaisemmatkin G8-sarjan koneet. Suunnittelussa on pyritty erityisesti keveyteen siirtokuljetusten helpottamiseksi.

Uudessa R 928 G8 -mallissa on monia samoja ominaisuuksia kuten malleissa R 926 G8 ja R 930 G8. Ylävaunu on sama kuin pienemmässä R 926 G8:ssa. Alavaunut (LC ja NLC) ovat puolestaan samat kuin isommassa R 930 G8:ssa. Suorituskyky on näiden kahden mallin väliltä.

Uusi R 928 G8 täydentää Liebherrin tela-alustaisten kaivukoneiden Generation 8 -perhettä. Hyvä veto- ja kuormankantokyky mahdollistavat suuren kauhan kaytön. Optimoitu omapaino ratkaisee monia kuljetusongelmia. R 928 G8 pitää hyvin puolensa koneiden seurassa, jotka ovat raskaampia kuin R 926 G8 tai kevyempiä kuin R 930 G8.

Generation 8, jatkuvaa kehitystä

Liebherrin G8-kaivukoneet ovat tulosta jatkuvasta kehitystyöstä. Uuden sukupolven koneet edustavat uutta muotoilua ja rakennetta. Pyrkimyksenä on ollut luoda koneeseen optimaalinen työergonomia sekä hyvä suorituskyky yhdessä mukavuuden ja turvallisuuden kanssa.

G8-sarjan koneet kehittävät suuremmat murto- ja kaivuvoimat aikaisempaan mallisarjaan verrattuna. Vankempi ylävaunu mahdollistaa tehokkaamman työskentelyn. Moottorin uusi kuormituskäyrä ja kääntökehän sulavampi kulku pienentävät polttoaineenkulutusta. Alavaunun X-rakenne takaa koneen paremman vakauden. Kone on varustettu automaattisella voitelujärjestelmällä. Se takaa koneen pitkän käyttöiän ja parantaa tuottavuutta.

Liebherrin G8-sarjan koneissa on tilava, ilmastoitu ohjaamo. Avattava tuulilasi, ilmajousitettu istuin sekä kosketusnäyttö tehostavat kuljettajan työskentelyä. Led-työvalot pienentävät polttoaineenkulutusta sekä tarjoavat hyvää valotehoa. Näkyvyys on hyvä kaikkiin suuntiin. Turvallisuutta täydentävät taka- ja sivukamerat.

Ohjaamon nousu on helppoa ylösnousevan vipukonsolin ansiosta. Takaikkuna toimii tarvittaessa myös hätäpoistumistienä. Huoltotöiden turvallisuutta on lisätty leventämällä ylävaunun sivulla olevaa huoltotasoa.


Lue seuraavaksi