Uutiset

Työkoneet

Liebherriltä kaksi isoa sähkökaivukonetta

Liebherr on esitellyt kaksi uutta, paikallisesti täysin päästötöntä kaivukonetta, R 976-E:n ja R 980 SME-E:n. Ne ovat molemmat täyssähkökäyttöisiä, tela-alustaisia kaivukoneita.

Täyssähkökäyttöiset Liebherr R 976-E ja R 980 SME-E korvaavat aikaisemman kaivos- ja louhoskäyttöön tarkoitetun ER 974 B:n. Uusimmat sähkökoneet on kehitetty Liebherr-France SAS:n tehtailla Colmarissa, Ranskassa. Koneet myös valmistetaan siellä. Kyseessä ei ole mikään dieselkäyttöisen koneen muutos sähköiseksi, vaan Liebherr on kehittänyt koneet ja niiden sähköiset voimalinjat hyödyntäen nykyaikaisinta alan tietoa.  

Uudet koneet on suunniteltu koviin olosuhteisiin. Koneiden painot ovat 90 (R 976-E) ja 100 tonnia (R 980 SME-E). Ne ovat saatavana sekä kuokka- että pistokauhaversiona. Koneiden toimintaa leimaa hiljaisuus sekä monipuolisuus. Käytön aikana ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

Sähköinen voimalinja perustuu pitkään kokemukseen

Liebherr on esitellyt viime vuosikymmenten aikana sähköisiä voimalinjoja niin kaivos-, ruoppaus- kuin materiaalinkäsittelytoimintoihin.
Uuden Liebherr R 976-E 400 kW -sähkökäyttöisen ja tela-alustaisen kaivukoneen käyttövoima syötetään koneeseen kaapelilla, jonka liitin on alavaunun keskellä tai haluttaessa sivulla. Syöttöjännite on 6 000 volttia. Lisävarusteena saa myös motoroidusti rullalle kelautuvan kaapelin. Koneen voimanlähteenä toimii 6 000 voltin ja 50 hertsin sähkömoottori. Ylävaunuun on sijoitettu myös ulosotot eri jännitteille (690 V, 230 V ja 24 V).

Teknistä etumatkaa

Liebherr R 976-E:ssä ja R 980 SME-E:ssä käytetty teknologia tarjoaa monia etuja. Kuormituksesta riippumaton, vakionopeudella pyörivä sähkömoottori takaa koneelle pitkän käyttöiän.
”Myös koneen helppo ja nopea liikuteltavuus lisäävät tuottavuutta”, sanotaan Liebherriltä. R 976 E:ssä oikosulkumoottori käyttää hydrauliikkajärjestelmää. Sähkömoottorissa on laakereiden ja kotelon lämpösuojat. Moottori on kiinni rungossa tukevalla laippaliitoksella. Se mahdollistaa turvallisen ja pehmeän käynnistyksen.
Sähkömoottori on sijoitettu vesitiiviiseen tilaan (IP65), lukittavien luukkujen taakse. Siellä ovat myös hätäpysäytyskytkin ja muita varokytkimiä.

Vankkatekoinen, luotettava ja kustannustehokas

Liebherrin kaivukoneet ovat markkinoilla tunnettuja hyvästä suorituskyvystään. Niiden vankka rakenne perustuu pitkäaikaiseen kokemukseen kaivosalalla. Luotettavuutta on testattu mitä äärimmäisissä olosuhteissa. Ekologisuuden ja kestävän kehityksen nimissä Liebherr takaa näiden uusien koneiden paikallisen päästöttömyyden. Sähkövoimalinja on Liebherr-France SAS:n itsensä kehittämä. Myös tuotanto tulee tapahtumaan samassa paikassa.

Alentunut huollontarve sekä alhaisemmat käyttökulut tekevät sähkökaivukoneesta huomattavasti kustannustehokkaamman verrattuna dieselkäyttöiseen koneeseen. R 976-E ja R 980 SME-E ovat käytössä erittäin hiljaisia, mikä lisää käyttömukavuutta. Paikallinen päästöttömyys tekee niistä ympäristöystävällisiä työkoneita.

Mukavat työolot Liebherr R 976-E ja R 980 SME-E tarjoavat kuljettajalle mukavat ja turvalliset oltavat. Tilava ohjaamo on varustettu automaattisella ilmastoinnilla ja lämmityslaitteella. Tuuli- ja kattolasi on suojattu kalterilla. Näkyvyyttä parantaa 270 asteen kuvan tuottava kamerajärjestelmä. Kuljettaja pystyy seuraamaan monia toimintoja 9-tuumaisen näytön välityksellä.


Lue seuraavaksi