Uutiset

Työkoneet

Liebherr-nostureilla teräslieriö paikoilleen

Raskaisiin teollisuusnostoihin itäisessä Saksassa erikoistunut Maxikraft Group suoritti erittäin vaativan operaation kemikaalitehtaalla Schkopaussa Saksassa, lähellä Hallen kaupunkia. Se käsitti raskaan teräslieriön siirron, noston yli vaakatasossa ilmassa kulkevan putkistoryhmän ja betoniseinän sekä vielä asennuksen paikoilleen.

Lieriön kokonaispaino oli 108 tonnia ja pituus 33 metriä. Siirrettävä etäisyys purkupaikalta asennukseen oli noin yksi kilometriä. Putkistorypäs tehtaalla oli 12 metriä korkea ja asennuspaikan vieressä olevan betoniseinän korkeus 16 metriä. Työ tehtiin kolmen nosturin yhteistyönä.

108 tonnia painava lieriö nostettiin yli putkistosillan kahdella mobiilinosturilla. 

Kaksi Liebherr-mobiilinosturia eli LTM1500-8.1 ja LTM 1750-9.1 nostivat ensin lieriön matalalle kuljetusalustalle sekä matkan varrella sijaitsevan putkistoryppään yli. Asennuspaikalla varsinaista asennustyötä odotti siirron edetessä ristikkopuominosturi Liebherr LG 1750.

Varsinainen asennuspaikka oli melko ahdas ja etenkin ristikkopuominosturi piti pedata ahtaalle 12×12 metrin alueelle. Vastapainoa koneeseen laitettiinkin kaikkiaan 250 tonnia. Ristikkopuominosturin kaverina pystyyn nostossa toimi pienempi mobiilinosturi, jonka puomin pituus oli 70 metriä ja asennuksessa vaadittu ulottuvaisuus 30 metriä.

”Tämä nosto-operaatio oli meillein tervetullutta vaihtelua joka päivä tehtäviin rutiiniluonteisimpiin nostoihin”, sanoi noston suunnitellut ja siitä vastannut Maxikraftin Volker Weber. Hänen johtamassaan Schkopaun toimipisteessä ei normaalisti ole kuin kuusi nosturia, niin nyt kalustoa tuotiin muualta. Yrityksen laivastossa on kaikkiaan 180 erilaista nosturia, joista 90 prosenttia on Liebherr-merkkisiä.

Edellä mainitun kolmen nosturin lisäksi paikalla oli operaation aikana 30 henkilöä takaamassa, että kaikki sujuu hyvin.

LUE MYÖS: Jättiläinen satamaa rakentamassa

Lue seuraavaksi