Uutiset

Työkoneet

Liebherr L 507 E markkinoille

Liebherrin ensimmäinen täyssähkökäyttöinen pyöräkuormaaja L 507 E on nyt sarjatuotannossa. Kyseessä on Stereoloader-konseptiin perustuva pyöräkuormaaja, johon on konstruoitu Liebherrin omaa suunnittelua oleva sähköinen voimansiirtolinja. Stereoloadereiden perusominaisuushan on yhdistetty runko- ja takapyöräohjaus.

Näin saavutetaan pieni kääntösäde. Runko-ohjauksen kulma on lisätyn takapyöräohjauksen ansiosta pudotettu 30 asteeseen, mikä parantaa koneen vakautta.

Litiumakuista voimansa ottava uutuus perustuu dieselmoottorikäyttöiseen veljeensä L 507, jonka työpaino on hieman alle kuusi tonnia. Valmistaja lupaa taukojen siivittämäksi työajaksi noin kahdeksan tuntia. Rakenne sallii myös lisäakkujen asentamisen, jolloin kertalatauksella saavutettava työaika kasvaa vielä edellä mainitusta. Latauksen tehosta riippuen latausaika nollasta sataan prosenttiin on valmistajan mukaan puolestatoista tunnista kolmeen.

Standardiversion maksimi siirtonopeus on 20 kilometriä tunnissa, mutta se voidaan lisävarusteena kasvattaa kolmeenkymmeneen kilometriin tunnissa. Liebherrin järjestelmä kerää myös sähköenergiaa akkuihin jarrutuksessa ja alamäkeen ajettaessa.

Sähkökoneessa on täysin samat kuormaajan Z-aisat kuin dieselmallissa. Myös vakain on, mikä takaa turvalliset trukkihaarukkanostot. Lisävarusteena saa automaattisen Likufix-kiinnikkeen, mikä sallii hydraulistenkin työlaitteiden vaihdon ohjaamosta nousematta.


Lue seuraavaksi