Uutiset

Työkoneet

Liebherr investoi 170 M€ uuteen tehtaaseen Ranskassa

Itä-Ranskassa, lähellä Saksan rajaa Colmarin kaupungissa toimiva Liebherr-France SAS vastaa Liebherr Groupin tela-alustaisten kaivukoneiden tuotekehityksestä ja valmistuksesta. Liebherr suunnittelee nyt avaavansa uuden tuotantolaitoksen Colmarin läheisyyteen Nambsheimiin. Laitoksessa tullaan tekemään hitsauskokoonpanoa sekä valmistamaan ohjaamoita. Liebherr investoi tähän 47 hehtaarin projektiin 170 miljoonaa euroa. Uuden laitoksen arvioidaan työllistävän tulevaisuudessa yli 300 henkilöä. Liebherr on jo pitkään suunnitellut lisäävänsä toimintojaan olemassa olevan Colmarin tehtaan läheisyydessä. Näin tehtaan riippumattomuus ja kilpailukyky vahvistuu.

Liebherr päätti ostaa tilaa EcoRhenan teollisuuspuistosta Nambsheimista uutta tehdaslaitosta varten. Paikka sijaitsee Reinin varrella. Saksa on joen toisella puolella ja Sveitsin raja hieman etelämpänä. Euroopan keskiössä oleva paikka on logistisesti erinomainen lähellä kulkevien valtaväylien johdosta.

Kaksi tuotantolinjaa

Uudessa tehtaassa on tarkoitus aloittaa hitsauskokoonpanojen teko. Näitä hitsattuja osakokoonpanoja tullaan käyttämään Liebherrin maarakennuskoneissa ja nostureissa, joita valmistetaan muissa tehtaissa. Kyse on koneiden runko-osien ja työlaitteiden valmistuksesta. Uudessa tehtaassa tullaan panostamaan hitsauksen ja koneistuksen laatuun sekä asennusten sujuvuuteen. Toinen tuotantolinja keskittyy Liebherrin koneiden ohjaamojen valmistukseen.


Lue seuraavaksi