Uutiset

Työkoneet

Liebherr – 30 000 mobiilinosturia

Saksalainen Liebherr on toimittanut meksikolaiselle Grupo DPH:lle LTM 1500-8.1 -mobiilinsoturin. Merkittäväksi asian tekee se, että kyseessä on jo järjestysnumerolla 30 000 valmistunut ajoneuvonosturi. 500-tonnin LTM 1500-8.1 on ollut markkinoilla 16 vuotta ja kaikkiaan niitä on toimitettu asiakkaille 450 kappaletta.

Meksikolaisen asiakkaan nosturi vietiin Salina Cruzin satamaan, missä sen avulla lastataan muun muassa tuulivoimaloiden generaattoreita laivoihin.

”Liebherrillä on täällä hyvä maine ja erityisesti jälkimarkkinoinnin tehokkuus on meille tärkeä asia”, kertoo toimitusjohtaja Jorge Fernandez. Yritys osti samassa kaupassa myös tela-alustaisen nosturimallin LR 1400/2.

Grupo DP:lla on Salina Cruzin satamassa tuulivoimalageneraattoiden varasto, josta jaetaan tavaraa laivattavaksi Meksikon ja muun latinalaisen Amerikan työmaille. Yritys, joka tuulivoimalat valmistaa, on Vestas. Varasto pitää sisällään yli 100 generaattoria ja muita tuulivoimaoiden osia.

Generaattoiden lastauksen lisäksi uusi mobiilinosturi on käynyt nostamassa läheisessä tuulipuistossa voimaloiden runkojen osia, jotka painavat 68 tonnia. Seuraavaksi sillä palvellaan öljynporauslautan kokoamistehtävissä.

Grupo DPH:n pääkonttori on Tampicossa ja nostopalveluiden lisäksi se on erikoistunut raskaisiin maantiekuljetuksiin, logistiikkaan ja rakentamiseen. Työntekijöitä on 300 ja nosturikalustoa on 25 yksikköä. Maksimi kapasiteetti on 600 tonnia. Kuusi nostureista on tela-alustaista nostokapasiteeteilla 100-400 tonnia.

Liebherrin ajoneuvonosturit valmistetaan vuonna 1969 perustetulla Ehingenin tehtaalla, joka saavutti 20 000 valmistetun nosturin rajapyykin vuonna 2006. Kahdeksassa vuodessa on siis valmistettu 10 000 nosturia. Liebherr ilmoittaa omaavansa 48 prosentin markkinaosuuden maailman mobiilinosturimarkkinoista.

Lue seuraavaksi