Uutiset

Työkoneet

LEPAA 2017: Wihurin uutuuksia

Wihurin osastolla nähtiin uusi kauko-ohjattava rinneleikkuri sekä rikkaruohontorjuntalaite.

Työkalu rinteen leikkuuseen
Wihuri on aloittanut saksalaisen Irus Deltrak 2.5 -rinneleikkurin maahantuonnin ja jälleenmyynnin. Kubotan kolmesylinterisellä turbodieselmoottorilla (27,5 kW) varustettu tela-alustainen laite toimii kauko-ohjatusti. Käyttöetäisyyttä luvataan jopa 300 metriä kauko-ohjaimesta. Pituusakselin ympäri kiertyvä moottori mahdollistaa operoinnin hyvinkin jyrkällä alustalla, jopa 45 asteen sivuttaiskaltevuudella. Moottori on näin aina pystysuorassa asennossa tasaisen käynnin takaamiseksi.
Deltrakin omapaino on 820 kiloa. Se etenee ja peruuttaa parhaimmillaan kymmenen kilometriä tunnissa maaston muodoista toki hieman riippuen. Laitteessa on järjestelmä, joka pitää moottorin ja hydrauliikan lauhduttimet aina puhtaana. Telat voidaan varustaa lisävarusteena saatavilla piikeillä. Raideleveys on säädettävissä portaattomasti 1100–1250 millimetrin välillä.
Deltrak 2.5 voidaan varustaa monilla erilaisilla leikkuuseen, murskaukseen ja maanmuokkaukseen soveltuvilla työlaitteilla.
 

Taisteluun rikkaruohoja vastaan
Hollantilaiset ovat jo pitkään kehittäneet ja valmistaneet erilaisia järjestelmiä laitteita rikkaruohojen taltuttamiseen. Willen nokalle saa nyt hollantilaisvalmisteisen Empas-rikkaruohontorjuntalaitteen. Se tyrmää rikkakasvuston täysin myrkyttömästi tulikuumalla vedellä. Kiinteistöhoitokoneen eteen asennettava laite tuottaa kuumaa vettä, 98–102 °C, joka sitten ruiskutetaan kasvustoon. Kaksi lämmitintä kehittää maksimissaan 32 litraa sata asteista vettä ruiskutettavaksi paineella (120 bar) kohteeseen. Vettä varten tarvitaan erillinen säiliö. Levitysleveys on 1 400 millimetriä. Lisäksi laitteen sivusiirto helpottaa operointia. Peruskoneen moottorihydrauliikan vähimmäistarve on 35 litraa minuutissa. Pakettiin kuuluu myös 20 metrin letkulla varustettu käsipistooli. Ympäristöystävällisyyden lisäksi kuumavesimenetelmä on huomattavasti kustannustehokkaampaa perinteiseen mekaaniseen kitkemiseen verrattuna. Laite soveltuu hyvin kiinteistönhoitourakoitsijoille ja kaupunkien puistoyksiköille.

https://youtu.be/CCAeRFOzxOo

Lue seuraavaksi