Uutiset

Työkoneet

LEPAA 2017: Avant Tecnon uutuuskattaus

Avant Tecnon osastolla Lepaalla nähtiin uusi kantojyrsin sekä kauko-ohjattu kaivulaite Avant-pienkuormaajien nokalle. Myös uusi entistä ylemmäs yltävä Leguan 190 -henkilönostin esiteltiin ensi kertaa yleisölle.

Kantojyrsin Avantiin
Avant-pienkuormaajien työkalupakki paisuu entisestään. Nyt puomin päähän saa myös kantojyrsimen. Se soveltuu käytettäväksi kaikissa 600-sarjan ja sitä suuremmissa Avant-koneissa. Pyörimisnopeus on noin 600 kierrosta minuutissa. Jyrsinlaipassa on yksittäin vaihdettavissa olevat, käännettävät ruuvikiinnitteiset terätapit.

Laite saadaan asiakastoimituksiin tulevana syksynä. Alustava hinta-arvio on 4 000 euroa (alv 0%).

Kaukokaivuuta
Avantin 260 -kaivulaitetta saa nyt myös langattomalla kauko-ohjaimella käytettävänä versiona. Sylissä pidettävän ohjaimen akun toiminta-ajaksi luvataan 11 tuntia. Kauko-ohjauksen myötä voidaan operoida ahtaissa ja suurta tarkkuutta vaativissa kohteissa tehokkaammin, sillä kuljettaja voi kaivaa parhaimman näkymän antavassa kohdassa, vaikka montun pohjalla seisten. Kaivuri 260 soveltuu käytettäväksi Avant 528–760i -mallien kanssa. Nopeusalueita on kaksi ja hydrauliset tukijalat sekä lisähydrauliikka kuuluvat pakettiin. Avant-harrastaja Lauri Sahlstedt (kuvassa) esitteli kauko-ohjatun kaivulaitteen toimintoja Lepaan nurmella. Toimitukset alkavat syksyllä. Alustava hinta-arvio on 12 500 euroa (alv 0%).

Uusi Leguan 190 yltää yhä ylemmäs
Avant Groupiin kuuluvan Leguan Lifts Oy:n myyntipäällikkö Antti Sareela vierellään yrityksen henkilönostinmalliston uusin ja samalla suurin jäsen, Leguan 190. Se ensiesiteltiin Suomessa Lepaa -näyttelyssä elokuussa. Leguan 190 on kuusijäsenisen mallistonsa ulottuvin nostin. Pienistä ulkomitoista huolimatta sillä saavutetaan 19 metrin työskentelykorkeus ja 9,7 metrin sivu-ulottuma. Suurin korikuorma on 230 kiloa. Tela-alusta mahdollistaa kulun erittäin hankalassakin maastossa. Saatavana on myös nelivetoinen pyörillä kulkeva malli. Leguanin tukijalkojen pitkien liikeratojen myötä laitteella pystyy operoimaan hyvinkin kaltevalla alustalla. Nostin tasaa itsensä automaattisesti nostopaikalla tai tukijalkoja voidaan säätää manuaalisesti.

Nostotapahtuman aikana dynaaminen valvonta säätää sivu-ulottumaa reaaliajassa. Nostimen paras sivu-ulottuma on 230 kilon kuormalla 8,3 ja 120 kilon kuormalla 9,8 metriä. Moottorina on Kubotan kaksisylinterinen nestejäähdytteinen diesel (10 kW). Laitteeseen saa myös lisävarusteena 230 voltin ja 2,2 kilowatin sähkökäytön. Polttomoottorimallissa on automaattinen moottorin kierrosnopeuden säätöjärjestelmä, joka säätää kierroksia kuormituksen mukaan. Puomistossa on suora hydrauliohjaus, joka mahdollistaa kaikkien liikkeiden samanaikaisen ajon. Puomirakenne on uusi, siinä on kolmeosainen sylinteri- ja ketjukäyttöinen teleskooppipuomi sisäänrakennetulla anturoinnilla (ulottuma ja kulma). Päävirtakytkin on automaattinen.
Uusi itsekulkeva ja tukijaloilla varustettu Leguan 190 -henkilönostin valmistuu Avant Techon tehtaalla Ylöjärvellä. Sarjatuotanto alkoi keväällä.

 

Lue seuraavaksi