Uutiset

Työkoneet

Leguan 165 – korkeammalle ja enemmän

Nelijäseninen Leguan-henkilönostinperhe saa täydennystä yläpäähän mallilla 165. Kone esiteltiin ensi kertaa Baumassa tänä keväänä ja myynti on nyt alkanut. Uuden 165:n konsepti on tutunoloinen jo pienemmistä malleista ja tämänkin 16,4 metrin työskentelykorkeuden omaavan nostimen saa joko nelivetoisena pyörillä tai vaihtoehtoisesti tela-alustalla. Molemmilla vaihtoehdoilla koneen paino on 2530 kiloa. Nostokorkeus on kasvanut puoli metriä.

Myös akseliväli on kasvanut, mikä tietenkin parantaa ajomukavuutta ja etenemiskykyä. Isommat ajomoottorit ovat lisänneet vetotehoa. Edeltäjäänsä vankempi puomi koostuu kolmesta osasta ja suurin sivu-ulottuma on 7,85 metriä. Puomin jibi taittuu 120 astetta eli sillä pääsee 90 astetta alaspäin ja 30 ylöspäin. Esimerkiksi kattopalkin taakse. Pikakiinnitteisen henkilökorin maksimikuorma on kasvanut 200 kilosta 230 kiloon.  Kaksi henkilöä voi olla samaan aikaan työkaluineen korissa. Nostosylinterit ovatkin uutuudessa pykälää suuremmat.Henkilökori on käännettävissä 45 astetta molempiin suuntiin. Valmistajan antama suurin kaltevuus, missä saa työskennellä, on 22 astetta.

Janne Kosonen vas. (Saneeraus Jako Oy, Littoinen) ja Leguan Lifts Oy:n Antti Sareela Lepaa 2016-näyttelyssä elokuussa.

Voimanlähteenä on edelleen Kubotan dieselmoottori (10,4 kW). Voimansiirto on hydraulinen ja vakiona kolmen kilometrin maksimi nopeudella. Lisävarusteena on saatavana myös 5,5 kilometrin tuntinopeuden omaava versio. Kaikki rajakytkimet ovat nykyään induktiivisia ja valmistajan mukaan varmatoimisia. Polttoainesäiliön tilavuutta on kasvatettu 20 prosenttia. Uusina lisävarusteina markkinoille tuodaan nyt myös puomiston kuljetustuen osoittava merkkivalo, valot työkorin ohjauspaneeliin, led-työvalot sekä siirtoajon kauko-ohjaus.  Koneen kuljetuspituus on 5010, -leveys 1250 ja -korkeus 2100 millimetriä. Tukijalkojen tuentaleveys on 3830 millimetriä.

”Mahdollisia vikatilanteita varten koneen piirilevyssä on nykyään led-indikaattorit komponenteille ja toiminnoille sekä releiden testausalusta”, valistaa Antti Sareela Leguan Lifts Oy:stä.

https://www.youtube.com/watch?v=pnloyDeoKnc&feature=youtu.be

Lue seuraavaksi