Uutiset

Työkoneet

Latenkone Oy 25 vuotta – Bomag-maantiivistystuotteet täydentävät valikoimaa

Latenkone Oy:n menestystarina on mainio esimerkki ahkeruuden, tavoitteellisuuden ja määrätietoisen kasvusuuntauksen onnistumisesta suomalaisessa ympäristössä. Soinin maalaiskunnassa mopokaupankäynnillä liikkeelle lähtenyt yritystoiminta on Lasse Saarenpään luotsaamana kasvanut kauhojen, lisälaitteiden, lumi- ja harjalaitteiden sekä käytettyjen maarakennus- ja nostokoneiden merkittäväksi asiantuntijaksi. Maaliskuun lopussa Latenkone juhli 25-vuotista taivaltaan, ja juhlahumun ohessa oli mahdollisuus tutustua esimerkiksi laadukkaaseen Bomag-maantiivistyskonetuoteperheeseen.

Latenkoneen tuotevalikoimaan kuuluu 1 300 eri nimikettä ja yrityksen toimintatavan mukaisesti suurin osa tuotteista on heti saatavilla. Tämä konkretisoituu niin yrityksen sisä- kuin ulkotiloissa, joissa sijaitsevan materiaalin määrä riittää vakuuttamaan yrityksen toiminnan tehokkuudesta.

Latenkoneen historiassa on siirrytty loogisin askelin pienkonekaupasta raskaan sarjan konekauppaan. Nyt yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu yli 1 300 eri nimikettä, ja yrityksen toimintatavan mukaan suuri osa tuotteista on saatavilla suoraan varastosta ilman turhia tilausaikoja. Latenkoneen vahvuutena on myös vahva yhteistyö alan valmistajien kanssa, mikä takaa esimerkiksi yksilöllisten tuotteiden suunnittelun ja tuotannon asiakaskunnan toiveiden mukaisesti. Töysän Tuurissa sijaitsevat yrityksen toimitilat ovat myös kasvaneet reippaalla vauhdilla, ja nykyisin saman katon alta löytyvät niin myynnin ja vuokrauksen, hallinon, tuotekehityksen kuin varastopuolen toiminnot.

Mopokaupasta Linnan parketille

Lasse Saarenpää ja Sami Niemi esittelevät Innosteelin uutta kokoonsa nähden kevyttä siipilumikauhaa, joka on saatavilla Latenkoneelta ensi sesonkia varten.

Lasse Saarenpää on todellinen perikuva menestyksekkäästä ja ahkerasta suomalaisesta yrittäjästä, sillä mies aloitti uransa jo alakouluvuosina, ja vuosien karttuessa vauhti on vain kiihtynyt. Mopokaupasta on edetty määrätietoisin askelin ja yrityksen kasvuvauhti on ollut tasaisen varmaa. Oikean asenteen tuoma menestys on huomioitu myös valtakunnallisesti, sillä Lasse on valittu Suomen Vuoden nuoreksi yrittäjäksi ja arvostettu palkinto toi mukanaan kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentinlinnaan.

Tapahtuma Tuurin malliin

Latenkoneen rennot 25-vuotisjuhlat keräsivät Tuuriin noin 700 vierasta kahden päivän aikana. Monelle ensivierailijalle tapahtuma avasi silmät Latenkoneen valtavan laajan ja monipuolisen tuotevalikoiman osalta.

Latenkoneen juhliin saapui kahden päivän aikana yli 700 vierasta ympäri Suomen. Rennossa ja hyväntuulisessa vuosijuhlassa oli mainio tilaisuus tutustua Latenkoneen tuoteperheen ja palveluiden laajuuteen, sillä esillä oli yrityksen koko edustusvalikoima pienistä varaosista aina isoimpiin maarakennuskoneisiin.

”Yrityksemme sijainti Tuurissa on osoittautunut toimivaksi, sillä alueesta on kyläkaupan lisäksi muodostunut vahva konekaupan keskus, jonne tullaan hankintojen perässä joka puolelta Suomea. Juhlissamme tämän pystyi havaitsemaan pelkästään kuuntelemalla, sillä paikan päälle oli saapunut niin paikallisia tuttavuuksia kuin asiakas- ja yhteistyökumppaneita koko maan alueelta, kertoo Lasse Saarenpää.”

”Moni vakioasiakkaamme verkko- ja puhelinkaupan puolelta saapui ensimmäisen kerran Tuuriin, ja näin varaston kokoluokka konkretisoitui toden teolla toimitiloihin tutustuttaessa. Tavoitteenamme onkin saada asiakkaat vierailemaan useammin paikan päällä, ja Tuurin maine matkailukohteena auttaa tässä huomattavasti. Tarjoamme myös halukkaille ilmaisen majoituksen Tuurin maineikkaalla karavaanarialueella, mikä antaa hienon mahdollisuuden nauttia Tuurin tarjonnasta vaikka koko perheen voimin”, lisää Saarenpää.

Alansa johtotähti Bomag

Erityistä mielenkiintoa juhlatapahtumassa herättivät Latenkoneen uusimmat tuote-edustukset, kuten harjalaitteet, Atlas Copcon aggregaatit ja generaattorit sekä Bomagin maantiivistyskonetuotteet.

”Saksalainen Bomag on oman alansa edelläkävijä, joka soveltuu tuotepalettiimme mainiosti niin kestävyyden kuin työn tehokkuuden puolesta. Mallisto tuli maahantuontiimme vuonna 2021 ja yhteistyö tehtaan kanssa on lähtenyt saumattomasti käyntiin. Olemme kuunnelleet palautetta asiakaskunnaltamme tarkoin, ja kiitosta on tullut etenkin tehoon nähden kompaktista kokoluokista, voimakkuudesta sekä kriittisten osien hyvästä suojauksesta.”

Bomag-maantiivistystuotteet ovat olleet kahden vuoden ajan Latenkoneen edustuksessa, ja palaute asiakaskunnalta on ollut hyvin positiivista. Pontus Grön, Sebastian Eklund, Lasse Saarenpää ja Jari Lanttola vastaavat ammattitaidollaan Bomag-tuotteiden myynnistä sekä jälkimarkkinointipalveluiden toimivuudesta.

”Erityisen suosittuja ovat olleet esimerkiksi Bomagin 400–500 kilon kokoluokkien tärylätkät sekä vaikkapa kaivantoihin soveltuvat tynnyrilätkät. On ollut mukava myös huomata konevuokraamoiden havainneen Bomagin tuotteiden laadukkuuden, ja vuokraamoista onkin kasvanut Bomagin merkittävä asiakasryhmä nopeassa aikataulussa. Panostamme myös valikoiman kattavuuteen konetyyppien ja kokoluokkien kannalta, ja samalla meillä on kunnia-asia pitää myös jälkimarkkinointipalvelumme korkealla tasolla. Bomagin varaosavalikoimamme on kunnossa ja huollon osaaminen on varmistettu monipuolisilla koulutuksilla, joista merkittävä osa on järjestetty Bomagin Saksan tehtailla.”

”Bomag-maahantuonti on ollut meille työllistävä, mutta samalla miellyttävä haaste, ja yritysten samanlaiset laatua sekä vastuullisuutta korostavat toimintatavat soveltuvat hyvin yhteen. Bomag-yhteistyö onkin suunniteltu erittäin pitkällä tähtäimellä ja se täydentää Latenkoneen tuotevalikoimaa onnistuneesti ja kehittää edelleen yrityksemme imagoa osaavana raskaan alan asiantuntijayrityksenä myös seuraavalle 25-vuotiskaudelle”, päättää Saarenpää.

Latenkoneen juhlissa oli mukana myös yrityksen pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Atlas Copcon laajaa tuoteperhettä Tuurissa esittelemässä oli myynti-insinööri Sara Surakka.

Lue seuraavaksi