Uutiset

Työkoneet

Lahden Kujalaan uusi raskaan liikenteen palvelukeskus

Raskaan kaluston varaosa- ja korjaamotoiminnassa reilun neljän vuosikymmenen ajan toiminut Originator Oy panostaa tulevaisuuteen rakentamalla Lahteen täysin uuden palvelukeskuksen raskaalle liikenteelle. Samalla rakennetaan todennäköisesti Suomen jälkimarkkinoiden pisintä varta vasten HCT-yhdistelmille tarkoitettua korjaamohallia.

Valtakunnalliseen Raskassarja-ketjuun kuuluva Originator Oy vastaa asiakkaiden tarpeisiin rakentamalla Lahden Kujalaan uuden palvelukeskuksen.

Rakennustyöt pinta-alaltaan kolmen hehtaarin tontilla ovat jo käynnistyneet ja Originator Oy:n toimitusjohtaja Oskari Hentilän mukaan kaikki nykyiset toiminnot Lahden Launeelta ja Hollolan Kukonkoivusta siirretään loppuvuodesta 2020 uusiin tiloihin.

”Lahden Kujalaan, nelostien ja valtatien 12 solmukohtaan valmistuvat tilat rakennetaan täysin meidän nykyisten ja osittain tulevienkin tarpeiden mukaan. Suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti aiempaa pidempien ajoneuvoyhdistelmien liikkuminen ja niiden tilavaatimukset”, painottaa Hentilä, jonka mukaan syksyllä 2020 valmistuvan Lahden eteläisen kehätien ansiosta uuteen palvelukeskukseen pääsee sujuvasti kaikista ilmansuunnista.

Sujuvaa korjausta

Palvelukeskuksen kokonaispinta-ala on lähes 4000 neliömetriä ja tästä varaosatoiminnoille sekä myymälätiloille on varattu noin 1500 neliötä.
”Varaosien ja huoltotarvikkeiden myynti vaatii aiempaa enemmän osaamista ja tietotaitoa, minkä vuoksi haluamme panostaa myymälätilaan, jonka pinta-ala tulee olemaan 400-500 neliön luokkaa”, valottaa Hentilä.

Korjaamon käyttöön tulee kuusi läpiajettavaa tilaa, joiden pituus on noin 38 metriä. Mitoitus mahdollistaa kaikkien nykyisin käytössä olevien yhdistelmien huoltamisen ja korjaamisen niitä katkomatta.

”Läpiajomahdollisuuden merkitys korostuu varsikin nopeissa töissä, esimerkiksi ilmapalkeen vaihdossa. Yhdistelmä voidaan ajaa sisään pitkänä ja puolen tunnin työn jälkeen auto pääsee jatkamaan matkaa”, valottaa Hentilä ajatuksiaan korjaamon järjestelyistä.

Huoltomontun ohella korjaamoon sijoitetaan lattiaan upotettuna myös 30 tonnin nelipilarinostin, jota hyödynnetään niin kuorma-autojen kuin raskaiden pakettiautojen huolloissa ja korjauksissa. Palvelukeskuksessa tarjotaan myös katsastuspalveluita ulkopuolisen toimijan voimin.

Asiakaspalvelun ehdoilla

Hentilän mukaan Originator Oy:n palveluvalikoima pysyy laajana myös muuton jälkeen.

”Uudessa palvelukeskuksessa meillä on Suomen oloissa poikkeuksellisen laaja valikoima monimerkkipalveluita; varaosavarastossamme on noin 20 000 nimikettä autoihin, perävaunuihin ja kuormankäsittelylaitteisiin. Toisessa päässä taloa työskentelee 15 ammattitaitoista monimerkkiasentaaja.”

Uuden korjaamon laitekannasta Hentilä nostaa esiin sorvit ja hiekkapuhalluskaapin sekä siltanosturin. Erillisessä puhdastilassa taasen hoidetaan puhtautta vaativien komponenttien, kuten piirilevyjen tai hydrauliikkapumppujen korjaukset. Liikkuvan kaluston hydrauliikkaan panostetaan aiempaa tiukemmalla otteella, uuden palvelukeskuksen myötä asiakkaille voidaan tarjota täysi kattaus hydrauliikkakomponentteja asennuksineen.

”Muuton myötä tarjoamme palveluitamme asiakkaille aiempaa leveämmässä aikaikkunassa”, lupaa Hentilä, jonka mukaan toimintojen keskittäminen yhteen pisteeseen näkyy asiakkaille entistä parempana asiakaspalvelukykynä.

”Jatkossa meillä on kaikki erikoisosaajat ja tietotaito samassa toimipisteessä, mikä helpottaa sisäistä koulutusta ja hiljaisen tiedon välittämistä tekijältä toiselle”, summaa Hentilä yhden toimipisteen mukanaan tuomia etuja.

Originator Oy

Originator Oy on raskaankaluston varaosien ja korjaamotoiminnan ammattilainen, joka on toiminut Päijät-Hämeessä yli neljän vuosikymmenen ajan. Perinteikäs perheyritys työllistää tällä hetkellä 23 raskaan kaluston ammattilaista toimipisteissään Lahdessa ja Hollolassa.
Valtakunnalliseen Raskassarja-ketjuun kuuluvat Originator toimii alueellaan valtuutettuna Kesla-, Hiab-, Focolift-, Zepro-, Multilift-, Jonsered, Loglift- ja Moffett-huolto, -korjaamo ja -varaosapisteenä. Lisäksi yritys toimii virallisena Webasto ja Eberspächer -jälleenmyyjänä ja korjaamona.
Hyvinkäällä toimiva Hyvinkään HRP Oy on Originator Oy:n tytäryhtiö.

Lue seuraavaksi