Uutiset

Työkoneet

Kuusi tonnia Bobcattia pyörillä

Bobcat on esitellyt Stage V -yhteensopivan, pyöräalustaisen E57W -kaivukoneen (6,3 t/42,5 kW). Moottorina on Bobcatin oma D24 -dieselmoottori, jossa päästörajat alitetaan hapetuskatalysaattorin (DOC) ja partikkelisuodattimen (DPF) avulla. Valmistajan mukaan uutukainen tarjoaa hyvän stabiliteetin, sujuvan hallinnan sekä erinomaiset siirtoajo-ominaisuudet.

Uuden moottorin maksimi vääntömonetti (220 Nm) saavutetaan jo 1 600 minuuttikierroksella, mikä on 200 kierrosta alempi lukema kuin edellisen Stage IIIB -vaiheen moottorissa.

Näin ollen polttoaineen kulutuksen luvataan pienentyneen. Siihen vaikuttavat myös automaattinen tyhjäkäynnille pudotus sekä tietyn tyhjäkäyntijakson jälkeen vielä moottorin sammutus.

Moottoritilaan pääsee käsiksi ison konepeiton alta koneen peräpuntissa. Huollettavuutta on Bobcatin mukaan parannettu muun muassa lisäämällä täyttöputki moottoriöljylle. Hihnan kiristys on automaattinen. Edelleen moottoritilan ilmankiertoa on parannettu lisäämällä ilma-aukkoja konepeitossa.

Ohjaamon melutasoa (74 dB) on alennettu ja myös tärinöitä on valmistajan mukaan kyetty vähentämään. Jäänsulatuksen ikkunoista luvataan olevan edellistä mallia paljon tehokkaampaa. Kuljettajan ympärivuorokautisia työoloja kohentavat led-valot muun muassa puomissa sekä suuret sivupeilit.

Istuin on ilmajousitettu ja siinä on lämmitysmahdollisuus. Eri toimintojen hallintaa varten ohjaamossa on seitsemän tuuman kokoinen kosketusnäyttö.

Bobcatit tuo maahan ja jälleenmyy Wihuri Oy Tekninen Kauppa.
Lue seuraavaksi