Uutiset

Työkoneet

Bobcatin uudet harjalaitteet

Bobcat on lanseerannut viisi uutta harjalaitemallia osana yhtiön tienhoitolaitteiden perhettä. Kaikki uudet mallit ovat kytkettävissä niin pyörä- kuin tela-alustaisiin liukuohjattuihin pienkuormaajiin kuin muuhunkin Bobcatin kuormaajakalustoon. Myös taannoin esitellyissä uusissa kurottajissa voidaan harjalaitteita käyttää.

Tienhoitoon ja asfaltointiin tarkoitettu työlaiteperhe käsittää harjalaitteiden lisäksi muun muassa jyrsimiä, asfaltinlevittimiä, ketjukaivureita ym. Bobcatit ovat siis oivia peruskoneita, kun tehdään esimerkiksi pieniä asfaltointikohteita kuten pihoja tai parkkipaikkoja.

Asfalttipintojen korjaustyötä tehdään kaikilla mantereilla yhä enenevissä määrin. Tilastot (European Asphalt Pavement Association) kertovat, että Euroopassa on tällä hetkellä asfaltoituja teitä yhteensä noin 5,5 miljoonaa kilometriä, josta valtaosa on asfalttipintaa. Siinä riittää vuosittain korjaamista.

“Kaikkia asfalttipintoja pitää uusia ja huoltaa säännöllisesti. Me Bobcatilla investoimme näiden asfaltointeihin soveltuvien työlaitteiden kehitystä jatkossakin, sillä näemme kysynnän kasvavan tulevinakin vuosina. Tällä hetkellä valikoimamme on markkinoiden kattavimpia”, kertoo Daniel Paciotti, joka johtaa työlaitesektoria Bobcatilla.

Uudet harjalaitteet käsittävät työleveydet 1 110-2 150 millimetriä. Tilavuudet ovat välillä 0,22-0,44 kuutiometriä. Harjojen materiaali on Bobcatin mukaan entistä vahvempi ja nyt kaikkiin malelihin on saatavana lisävesisäiliö sijoitettuna harjalaitteen päälle. Harjalaitteilla voidaan työskennellä sekä eteen- että taaksepäin ajaen. Bobcatin mukaan ne ovat kokonsa ja tehonsa puolesta varsin sopivia muun muassa parkkipaikkojen, jalkakäytävien, satamien, tehdasalueiden, purkutyömaiden, ja varastojen siivoukseen.

Nykyisten Bobcat-mallien järjestelmä tunnistaa käytettävän työlaiteen automaattisesti, joten kuljettajan ei tarvitse säätää hydrauliikkaa itse. Näin työlaitteen vaihto onnistuu alle minuutissa. Järjestelmä on nimeltään Bobcat ACD ( Attachment Control Device).

Harjalaitteiden lisäksi Bobcatin tienhoitokalustoon löytyy muitakin laitteita, myös pieniä jyriä.

Bobcatit tuo maahan ja jälleenmyy Wihuri Oy Tekninen Kauppa.Lue seuraavaksi