Uutiset

Työkoneet

Kurottajapalvelu Parviainen Oy – yhteistyössä on voimaa

Kurottajapalvelu Parviainen Oy toimii pääasiassa pääkaupunkisedulla ja kalustossa on lähes 20 kurottajaa.

”Tällä hetkellä pääsemme piikeillä 26 metrin nostokorkeuteen ja jibin avulla 800 kiloa nousee  30:een metriin. Space henkilökorilla maksimi nostokorkeus on 37  metriä”, kertoo Juha Parviainen.

Kaksi uusinta hankintaa ovat Fintractor Oy:n maahantuoman Diecin suurimmat mallit 40.25, joiden maksimi nostokorkeus on 24,5 metriä. Parviainen solmi Dieceihin myös kolmen vuoden huoltosopimuksen, jota Fintractor nyt siis tarjoaa myös kurottajiin.

Juha Parviaisen mukaan pitkät asiakassuhteet sekä ammattitaitoinen henkilökunta ovat olleet korvaamattomia lähes kymmenen vuotta kestäneellä yrittäjätaipaleella. Kuvassa työnantajapuolta edustaa Fira Oy:n vastaava mestari Juha-Pekka Leppänen. Kuljettaja Hannu Kuosmanen on ollut Parviaisen töissä pian kahdeksan vuotta ja on erittäin haluttu mies työmaille.

”Hannu on monien asiakkaidemme luottokuski. Joihinkin töihin ei kukaan muu kelpaa. Mies on hyvä esimerkki ammattimiehestä, joka palvelee asiakasta kaikin tavoin. Tarpeen vaatiessa Hannu kipuaa jalkamieheksikin, eikä katsele työmaata kurottajan ikkunasta, silloin kun nostotyötä ei ole. Hän myös hallitsee työmaan logiikan ja osaa järkeistää koneensa siirrot ja nostot”, kehaisee Parviainen iin ikään Itä-Suomesta kotoisin olevaa Kuosmasta.

Juha Parviainen on kotoisin Iisalmesta ja elävä murre kuuluu puheessa yhä. Hänen mukaansa yhteistyö saman alan yrittäjien kanssa koituu asiakkaan eduksi. Laajemmasta konekannasta on helpompi löytää sopiva kone ja mikä parasta; nopeasti.

Oman toiminimen mies perusti vuonna 2004 ja nykyisin yrittäjyyden muotona on osakeyhtiö.

Tyypillistä Parviaisen yritystoiminnalle on, että kaikkiin nostoja vaativiin haasteisiin vastataan. Lyhimmät komennukset ovat tunnin pikakeikkoja ja pisimmillä työmailla kone kuljettajineen on ollut kolmisen vuotta.

Lue koko juttu Lehtiluukusta tai Konepörssistä 3/2013.

Lue seuraavaksi