Uutiset

Työkoneet

Kurottajakauppa uusjakoon – Magni haastajana markkinoille

Täysin uuden merkin lanseeraus markkinoille on yleensä aikaa vievää ja vaatii runsaasti vakuuttelua tuotteen toimivuudesta. Magni-teleskooppikurottajien osalla tilanne on erilainen, sillä vaikka merkki on uusi, löytyy sen taustalta lähes 30 vuoden kattava kokemus erityisesti pyörivistä kurottajista. Myös Konekesko vakuuttui uuden tulokkaan laadukkuudesta ja Magni-kurottajien myynti Suomeen on alkanut vauhdilla.

Mies uuden kurottajamerkin takana on italialainen Riccardo Magni, joka oli jo vuonna 1972 mukana perustamassa Fargh-perheyhtiötä, joka valmisti edistyksellisiä nostokoneita. Riccardo siirtyi isänsä kuoleman jälkeen yrityksen johtoon ja 1980-luvun alkupuolella yritys liittyi Manitou-tuoteperheeseen. Manitou-uran aikana Riccardo kehitti alaa huomattavasti ja hän henkilökohtaisesti rekisteröi yli 40 kurottajiin liittyvää patenttia. Hänellä oli myös merkittävä omistusosuus Manitousta, jonka hän myi vetäydyttyään yrityksen toiminnasta viitisen vuotta sitten. Idearikas ja toimelias mies ei ollut kuitenkaan valmis viettämään eläkepäiviä ja viime vuonna näki päivänvalon Magni Telescopic Handlers srl, jonka hän omistaa yhdessä lastensa kanssa

Kattava mallisto valmiina

Magnin valmiudesta vallata markkinoita kertoo malliston laajuus jo ensimmäisenä toimintavuotena. Sekä pyöriviä että kiinteärunkoisia malleja on tarjolla useisiin kokoluokkiin. Esimerkiksi Bauma 2013 -näyttelyyn Magni vie esille seitsemän pyörivää ja kolme kiinteäpuomista konetta. Pyörivien kurottajien RTH-sarjassa näytillä on 18-30 metrin nostokorkeuksilla olevia malleja, joissa nostovoimaa on neljästä kuuteen tonnia.  Kaivostöihin ja muihin runsaasti voimaa vaativiin urakoihin on Magnilla tarjota kiinteärunkoinen HTH-sarja, jonka jättiläisillä on nostokykyä jopa 30 tonnia. Näiden lisäksi yrityksellä on tarjota vielä erikoistuotteita esimerkiksi veneiden nostoon ja laskuun.

Laadukkaat komponentit takaavat toimivuuden

Riccardo Magni tietää kokemuksensa ansiosta, että uutuustuotteen täytyy olla teknisesti toimiva, tehokas sekä luotettava. Kurottajamaailmassa uuden merkin tulee olla todella valmis tuote saadakseen aikaan tarvittavan läpimurron markkinoille. Magnilla nämä tavoitteet on saavutettu käyttämällä vain parhaiden mahdollisten toimittajien komponentteja.  Magni-mallistossa käytetään Mercedes-Benzin luotettavia Tier 4-luokan moottoreita ja hydrauliikasta vastaavat Bosch Rexrothin maineikkaat tuotteet.  Äskettäin solmittiin myös merkittävä sopimus JCB:n kanssa Ecomax Tier 4i -moottoreiden toimituksesta Magni-kurottajiin, mutta Suomeen tulevissa koneissa voimanlähteenä säilyy Mercedes-Benz.

Seuraavan sukupolven ohjaamo

Magnilla tiedetään miten tärkeä osuus ohjaamon toimivuudella on kokonaisuuden kannalta. Ohjaamossa ei ole perinteistä näkökenttää peittävää kojelautaa ja sen korvaava kosketusnäyttöinen ohjauspaneeli edustaa alansa huippua. Sen nautical-lasi on iskunkestävää ja sen voi huoletta pestä puhtaaksi, sillä tuote on testattu purjehdusmaailmassa toimivaksi. Näyttö antaa kuljettajalle kaiken tarvittavan informaation koneen hallinnasta ja esimerkiksi lisälaitteen nostoarvotaulukot tulevat automaattisesti näkyviin. Samoin suomenkielinen vikadiagnostiikka on mahdollista saada näkyviin myös suoraan kuljettajalle eikä ainoastaan huoltomiehen laitteiston avulla. Kosketustoiminnon lisäksi näyttöä voi halutessaan ohjata myös lähinnä saksalaisista autoista tutulla pyöritettävällä ohjaimella.

Konekeskon verkosto valmiina

Helmikuun puolessa välissä Magnin tehtaaseen ja tuotteisiin tutustumassa ollut suomalainen asiantuntijaryhmä oli myös vakuuttunut näkemästään. Nostokonealan pitkän linjan ammattilaiset laittoivat sekä tehtaan että Konekeskon henkilökunnan tiukoilla kysymyksillä koville ja pienetkin tekniset yksityiskohdat mentiin tarkoin lävitse.  Asiantuntijat olivat tyytyväisiä vastauksiin ja erityisesti suomalaisia miellytti Riccardo Magnin ja hänen henkilökuntansa aito ylpeys hienosta tuotteesta sekä heistä paistava sisäinen palo lyödä itsensä markkinoille.

Lue seuraavaksi