Uutiset

Työkoneet

Kurko-Koposen toimitusjohtaja ja hallitus vaihtuu

Syksy on tuonut nimitysuutisia nostopalveluyritys Kurko-Koponen Oy:n johtoon.

Kurko-Koposen toimitusjohtaja Kari Paarnio ja hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen jäävät lokakuun alussa pois operatiivisesta toiminnasta. He jatkavat pääomistajina ja osallistuvat jatkossa tarpeen mukaan yhtiön toimintaan. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön erityyppisissä johtotehtävissä aiemmin työskennellyt Rami Koskela.

Kurko-Koponen Oy:n uuden hallituksen jäsenet ovat Rami Koskela, projekti- ja laatupäällikkö Mikko Hintikka sekä Kimmo Koponen ja Tuomas Paarnio. He ovat kaikki myös yhtiön osaomistajia.

Yhtiöiden rahoitus- ja talousasioista jatkossakin vastaava Kimmo Koponen on uuden hallituksen puheenjohtaja. Tuomas Paarnio toimii jatkossa yrityksen kalustopäällikkönä. Paarnion ja Koposen nuoremmalla polvella on jo vuosien työura takana Kurko-yhtiöissä.

”Nuorempi sukupolvi on osoittanut kykynsä ja palavan intohimonsa tähän. Nyt oli oikea aika laittaa uusi vaihde päälle”, sanoo Juha Koponen.

Rakennusalan vaikeudet heijastuvat myös Kurko-Koponen Oy:n toimintaan, mutta uusi sukupolvi uskoo silti vahvasti tulevaisuuteen.

Kurko-Koposen uutta nuorta, vetovastuun ottanutta sukupolvea yhteiskuvassa. Vasemmalta oikealle: Tuomas Paarnio, Kimmo Koponen, Rami Koskela ja Mikko Hintikka.

”Nyt on tavallista vaikeammat ajat, mutta myös oivallinen hetki näyttää ne ”närhen munat” ja jatkaa vuosikymmeniä kestänyttä menestystarinaa”, sanoo Kimmo Koponen.

Kimmo Koposen mukaan vaikeudet ovat selätettävissä hyvin harkituilla suunnitelmilla ja jatkuvalla toiminnan kehittämisellä. Toimitusjohtaja Koskela astuu innoissaan Kari Paarnion saappaisiin.

”Olen saanut seurata Karin työtä läheltä ja oppinut paljon siitä. Tiedostamme vaikeat ajat, mutta myös sen, että meillä on todella hyvä tiimi vaikeuksien voittamiseen”, hän toteaa.

Kurko-Koposen yritystarina alkoi 62 vuotta sitten, kun Juha Koposen isä, Eljas Koponen aloitti maarakennusurakoitsijana Varkaudessa. Traktorit ja maansiirtokoneet vaihtuivat Itä-Suomen ensimmäiseen nosturiin 1971.

Ja sitten varttuneempaa polvea eli Kari Paarnio (vas.) ja Juha Koponen.

Valtakunnalliseksi yritykseksi kasvaneella Kurko-Koposella on Suomen suurin valikoima yli 100 tonnimetrin asennusnosturiautoja. Kurko Groupin yrityksiä ovat lisäksi isoja nosturiautoja päällirakentava Kurko Crane Oy Ltd, resurssien hallintayhtiö KK Steel Hook Oy Ltd sekä uusimmat tulokkaat, viime vuonna yritysperheeseen liittyneet Oulun Nostopalvelu Kurko-Koponen Oy sekä Turun Nostopalvelu Oy.

Kurko Group työllistää kaikkiaan noin 90 työntekijää. Kurko-Koponen Oy:n liikevaihto vuonna 2022 oli 11,6 miljoonaa euroa ja koko yritysperheen noin 24 miljoonaa euroa.

Kurko-Koponen Oy toimii kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomen. Yritys on lähtöisin Varkaudesta, jonka lisäksi yrityksen toimitiloja sijaitsee Helsingin, Turun, Tampereen, Lappeenrannan, Jyväskylän, Kuopion sekä Oulun alueella. Kurko-Koposen käytössä on yli 70 nostotoiminnassa käytettävää konetta ja laitetta. Ne ovat tuttu näky niin teollisuuden sekä rakentamisen nostotöissä ympäri Suomea.Lue seuraavaksi