Uutiset

Työkoneet

Kulutusterästuotteet ammattilaisille – Metsätyö palvelee osaavasti ja yksilöllisesti

Merkittävä suomalainen metsäkonevarusteiden myyjä ja valmistaja Metsätyö Oy on jo lähes 80 vuoden ajan ollut tunnettu ammattitaidosta, korkeasta palvelun tasosta ja laadukkaista tuotteista. Merkittävän osan yrityksen toiminnasta on jo yli 40 vuoden ajan muodostanut tieterien ja muiden kulutusterästuotteiden edustus. Lähes 70 prosenttia terästuotteista on oman yritysperheen tuotantoa, ja valikoima täydentyy alan muiden johtavien valmistajien tuotteilla.

Metsätyön vahvuutena toimii esimerkiksi kattava varastovalikoima, joka takaa nopeat toimitukset maamme joka kolkkaan. Hämeenlinnan, Jyväskylän sekä Rovaniemen toimipisteiden saumaton yhteistyö ja toimiva palveluasenne pitää myös asiakaskunnan konekannan katkeamattomassa liikkeessä.

Metsätyö Oy työllistää noin 20 alan ammattilaista Jyväskylän, Hämeenlinnan sekä Rovaniemen toimipisteissä. Vuodesta 1989 yritys on toiminut kansainvälisen teräsalan yrityksen Olofsfors AB:n sisaryhtiönä, mikä on tuonut Metsätyölle erittäin kattavan ja laadukkaan tuotevalikoiman sekä nopeat toimitusajat. Vankan insinööriosaamisen ansiosta myös yksilöllisten tuotteiden tuotantomahdollisuus on korkealla tasolla. Kulutusteräspuolella Metsätyön tarjonnassa ovat kaikki yleisimmin tarvittavat tuotteet, kuten tieterät, kauhateräkset, kovametallitapit sekä kauhankynnet.

Liigajyrästä teräsmieheksi

Laatua kummassakin kädessä. Metsätyö Oy:n avainasiakaspäällikkö Miska Kangasniemen uran aikana komposiittinen jääkiekkomaila on vaihtunut sujuvasti kulutusteräkseen, kuten kauhateräkseen sekä kaivinkynsiin.

Metsätyön Jyväskylän toimipisteessä kulutusterästuotteiden avainasiakaspäällikkönä toimiva Miska Kangasniemi on varmasti tuttu nimi kaikille jääkiekon ystäville. Satojen liigaottelujen jälkeen Kangasniemi siirtyi tradenomikoulutuksen kautta kaupalliseen maailmaan ja vuodesta 2020 mies on täydentänyt Metsätyön vankkaa myyntitiimiä.

”Metsätyön kansainvälisyys sekä konsernitason toiminta vaikutti hyvin mielenkiintoiselta, samoin kuin tehtävän monipuolisuus, joka sisältää yhteistyötä niin suunnittelun, tuotannon sekä tietenkin loppukäyttäjän kanssa. Asiakaskunnan vaihtelevuus on myös virkistävää, sillä siihen kuuluu niin merkittäviä valtakunnallisia toimijoita, pk-tason urakoitsijoita kuin OEM-luokan sopimusvalmistajia”, kertoo Kangasniemi.

Metsätyöllä tieto kulkee

Metsätyön tuotteet ovat tunnettuja laadukkuudestaan sekä teknisten ominaisuuksien kehitystasosta, ja tämä konkretisoituu myös kulutusteräsvalikoimassa.

Metsätyöllä on vankka osaaminen tuotteiden räätälöinnissä ja esimerkiksi hitsaustyöt sujuvat ammattitaitoisesti omissa tuotantotiloissa.

”Konsernin sisäisen tuotannon iso osuus takaa laadun lisäksi tuotantonopeuden, kustannustehokkuuden sekä mahdollisuuden yksilöllisiin ratkaisuihin. Tehokkuudesta huolimatta olemme myös edelläkävijöitä vihreissä arvoissa ja asiakas voi olla varma, että hankkimansa tuotteet täyttävät alan viimeisimmät vaatimukset myös ympäristöystävällisyyden kannalta niin raaka-aineissa, tuotantotavoissa sekä kierrätysteräksen hyödyntämisessä.”

”Kulutusterästuotteemme ovat myös laadultaan huippuluokkaa ja pääosin pohjoismaisesta teräksestä valmistetut tuotteet ovat esimerkiksi jälkikarkaistuja, mikä takaa tasaisen kovuuden koko tuotteelle parantaen kulutuskestävyyttä sekä hitsausominaisuuksia. Asiakaspalaute otetaan myös tarkoin huomioon ja tieto kulkee saumattomasti Metsätyöltä aina Olofsforsin suunnittelupöytään saakka”, korostaa Kangasniemi.

Tuotevalikoima kunnossa

Metsätyön tarjonta on kehittynyt vuosikymmenten myötä ja teräspuolella esimerkiksi tieterät sekä kauhateräkset ovat asiakaskunnan vankkumattomassa suosiossa.

”Tieterämme ovat alan klassikkoja ja pultattavat kauhateräkset asettavat alan standardit korkealle. Myös Metsätyön kauhan kynnet sekä istukat ovat kulutuskestävyydeltään ja hinta-laatusuhteeltaan huippuluokkaa, ja valikoimaa täydentävät esimerkiksi kovametallitapit sekä kartiotapit. Luonnollisesti tuotekehityksemme on voimakasta ja tarvittaessa pystymme tuomaan uusia tuotteita markkinoille nopeassakin tahdissa.”

”Korona ei ole tuonut meille pahempia ongelmia raaka-aineiden tai komponenttien saatavuudessa ja varastotilanteemme on mainiossa kunnossa. Valikoimaa löytyy käytännössä kaikkeen alan konekantaan ja toimitusten nopeus on viilattu huippukuntoon. Panostammekin kuluvaan vuoteen reippaasti, ja valikoimaamme sekä palveluihimme on mahdollista tutustua tarkemmin esimerkiksi Maxpo– sekä Metko-näyttelyissä sekä lukuisissa kone- ja maatalousalan tapahtumissa kautta maan”, päättää Kangasniemi.


Lue seuraavaksi