Uutiset

Työkoneet

Kotimainen Marttiini tuotekehittää ja uudistuu

Luotettavista tuotteista tunnettu Marttiini Metal Oy on panostanut merkittävästi tuotekehitykseen. Mallisto on laajentunut sekä uudistunut. Tärkeä MHF-suurtehohydrauliikka on nyt vakio-ominaisuus.

”Koneiden varusteluun toimitamme tällä hetkellä eniten ammattilaisten piireissä vankan maineen saanutta, kiinteästi asennettavaa MT-kallistuslaitetta. Usein urakoitsija valitsee siihen lisäksi irrotettavan MR-pyörittäjän. Kutsumme tätä Marttiini-ratkaisuksi, joka on suunniteltu Suomessa, suomalaisiin olosuhteisiin. Kyseinen ratkaisu on yleistynyt merkittävästi hyvien asiakaskokemuksien kautta niin kotimaassa kuin viennissä. Valveutuneet asiakkaamme ovat oppineen kokemustensa kautta, että Marttiinin tuotteet soveltuvat parhaiten mitä monipuolisimpaan urakointiin”, kiteyttää toimitusjohtaja Miika Marttiini.

Merkittäviä uutuuksia

Tutut Marttiinin kaivukoneisiin valmistetut tuotteet tunnetaan tulevaisuudessa MRT-brändistä (Marttiini Rotation ja Tilt). Kallistuslaitteet ovat MT-alkuisia ja irtopyörittäjät ovat MR-alkuisia. Tappikiinnitteiset ja adapterimallin kallistuvat kauhanpyörittäjät tunnetaan jatkossa MRT-malleina. Kaikkien tuotteiden ulkoasu on myös yhtenäistynyt brändityön kautta.

Täysin uusi myynnissä jo oleva malli on MRT19 ja se korvaa edellisen mallin mRoto-20B.

”Vaikka mallimerkinnän numero on nyt pykälää pienempi, on itse laite käytännössä vahvempi, tehokkaampi ja huoltoystävällisempi kuin edeltäjänsä. Uusi mallinumero kuvaa nykyisten peruskoneiden painoluokkaa paremmin, kyseisen laitteen sopiessa hyvin 14-19 tonnin koneisiin”, jatkaa Marttiini.

Uusi MRT19 on vahvempi, tehokkaampi ja huoltoystävällisempi kuin sen edeltäjä mRoto-20B.

”Täysin uudistettua mallia on saatavissa tappikiinnitteisenä tai adapterimallina (esim. S60/S60). Nykyisin vakiona kaikissa MR- ja MRT-malleissa on keskusvoitelujärjestelmä, joka on mahdollista kytkeä peruskoneeseen. Keskusvoitelujärjestelmät on toteutettu vahvemmilla komponenteilla, jotka kestävät suurempia paineita ja mahdollistavat myös jäykemmän NLGI 2 luokan voiteluvaseliinin käytön talviolosuhteissa. MT-malleihin keskusvoitelun saa myös tehdasasennettuna tilauksesta”, jatkaa Miika Marttiini.

”Merkittävänä muutoksena olemme uudistaneet laitteidemme hydrauliikan kokonaisuudessaan tehokkuuden ja luotettavuuden lisäämiseksi. Olemme siirtyneet käyttämään uusia hydrauliikkakomponentteja, jotka mahdollistavat optimaaliset hydrauliikan virtaukset. Nykyisin vakiovarusteena olevan MHF-suurtehohydrauliikan suunnittelun lähtökohtana on ollut lisääntyvä ja monipuolistuva hydraulisten työlaitteiden käyttötarve suoraan pyörittäjän ulkoisesta lisähydrauliikasta. Näistä esimerkkeinä muun muassa energiapuukourat, harjalaitteet sekä seulakauhat, jotka vaativat öljyä yli 100 litraa minuutissa.”

Uudessa hydrauliikassa on pystytty vähentämään komponenttien määrää, mikä tarkoittaa vähemmän liitospintoja ja vauriomahdollisuuksia.

”Hydraulijärjestelmän tilavuutta tilavuutta on kasvatettu ja suorituskykyä on tehostettu suurempien kanavien ja letkujen avulla. Asiakkailta jo saatu palaute ja käyttökokemukset osoittavat, että MHF on todella toimiva ja tehokas”, sanoo Marttiini.

”Ohjausjärjestelmän osalta käytämme nykyisin väyläpohjaista MACS-ohjausjärjestelmää, joka nopeuttaa asennusta, helpottaa korjausta, on selkeä käyttää sekä asennettavissa kaikkiin markkinoilla oleviin käytettyihin ja uusiin maarakennuskoneisiin. Tämä Svabin toimittama järjestelmä on tykätty asiakkaiden ja asentajien keskuudessa. Lisäksi ohjausjärjestelmään saa lisävarusteita laajasti, muun muassa pyöritysliikkeen anturoinnin. Sen avulla saa tiedon siirrettyä pyöritysasennosta kaikkiin yleisimpiin Suomessa myytäviin 3D-koneohjausjärjestelmiin”, jatkaa Marttiini.

Marttiini MT32 soveltuu 29-35 tonnin painoisiin kaivukoneisiin.

Mallisto laajenee

Uusimpina malleina markkinoille on jo tullut uudistettu MT32-kallistusliitin, joka soveltuu 30-35 tonnin painoluokan peruskoneisiin. Kyseisten koneiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti ja niiden varustelu on hyvin monipuolista. Tähän kategoriaan luetaan myös nykyisin yleistyvät 35 tonnin painoiset lyhytperäiset kaivukoneet. Uudessa mallissa kallistuskulma on Marttiinin mukaan entistä suurempi ja uudistettu rakenne on suunniteltu juuri tähän kokoluokkaan ja yli 30-tonnin kaivukoneiden tehoille.

Jälkimarkkinointi

”Olemme ainoa valmistaja Suomessa, jolta voi tilata omaan kallistajaan/pyörittäjään tehdashuollon. Asiakas voi myös halutessaan tarjota meille käytettyä Marttiini-laitetta vaihdossa uuteen Marttiini MRT-laitteeseen. Meillä tehtaalla huolto- ja korjaustyöt tehdään ammattitaidolla, alkuperäisillä sekä laadukkailla osilla ja kustannustehokkaasti. Tehtaalla Marttiini-vaihtolaitteet puretaan, tarkastetaan, kuluneet osat vaihdetaan, laite testataan ja toimitamme sen tehdaskunnostettuna uudelle asiakkaalle”, toteaa Marttiini.

”Olemme myös kasvattaneet varastojamme ja tätä kautta parantaneet toimitusvalmiuttamme. Haastavana korona-aikana olemme pystyneet käytännössä lyhentämään toimitusaikojamme, vaikka komponenttien toimittajillamme on toimitusvaikeuksia”, lopettaa Marttiini.

Lopuksi Marttiini lupaa lähiaikoina markkinoille vielä lisää uusia MRT-tuotteita malliston kasvaessa entisestään.

Uusi pesulaite kasvattaa merkittävästi huollon laatua ja nopeutta.


Lue seuraavaksi