Uutiset

Työkoneet

Kotimainen Ficon vie pickup-aurat uudelle tasolle

Avolava-autojen varustaminen talvihoitovarusteilla on oiva tapa parantaa kaluston käyttöastetta. Samalla myös siirtymäajat työkohteiden ja hiekkavarastojen välillä pienenevät. Hydraulisten pickup-aurojen valmistajana tunnettu suomalainen Ficon Oy varmistaa viimeisimmillä tuotekehityksillään, että kotimaiset pickup-talvihoitovarusteet pysyvät jatkossakin kehityksen kärjessä. Ansioitunut kasvu ja tuotekehitys on huomattu myös muualla ja Ficon vastaanotti vuonna 2020 alueensa Vuoden yritys -palkinnon.

Auran kallistuskulmaa on kasvatettu jopa kahdeksaan asteeseen, mikä lisää auran mukautumista tienpinnan muotoihin. Alansa suurin kallistuskulma takaa pehmeämmän ja hiljaisemman ajotuntuman, paremman työnjäljen ja vähentää autoon kohdistuvaa rasitusta.

Ficonin lumiauroissa on patentoitu auran nostorunko joustavilla kumielementeillä, jonka ansiosta lumiauran puskuominaisuudet ovat valmistajan mukaan ylivoimaisesti markkinoiden parhaat. Toinen uutuus on suorien aurojen patentoitu laukaisulaite, joka antaa auran joustaa sen osuessa koviin esteisiin. Tällä minimoidaan autoon ja auraan kohdistuvaa rasitusta ja pidennetään molempien käyttöikää.

Suosituin auramalli on 2,3-metrinen nivelaura V2300E, jonka siivet on valmistettu suurlujuusteräksestä. Varoventtiilit päästävät siivet joustamaan niiden osuessa johonkin kovaan esteeseen. Aura on kuitenkin saatu pidettyä kevyenä. Vahva rakenne ja varoventtiilit parantavat auran kestävyyttä. Ficon tarjoaa myös ainoana valmistajana jatkuvan painatustoiminnon hydraulisiin auroihin, jonka avulla kova lumi ja polanne saadaan irtoamaan paremmin.


Lue seuraavaksi