Uutiset

Työkoneet

Konetyöalat esittäytyvät FinnMETKOn laajassa kangasmaastossa

Järjestyksessään 18. konetyöalojen ammattinäyttely FinnMETKO 2020 avautuu torstaina 3. syyskuuta Jämsässä. Laajalle alueelle levittäytyvän ulkotapahtuman järjestelyissä on panostettu kävijöiden turvallisuuteen. Kiertotalous on nousussa ja se näkyy myös Finnmetkon näytteilleasettajien tarjonnassa.

Näyttelyyn on ilmoittautunut 200 näytteilleasettajaa. Pääportin kolmiossa saa hyvän käsityksen modernin maarakennusalan monipuolisuudesta. Alueella nähdään näyttävä valikoima maarakennuskoneita ja laitteita: niin maansiirtoon, teiden kunnossapitoon ja kiinteistöhuoltoon sopivaa kuin kierrätysmateriaalien käsittelyyn ja purkutöihin tarkoitettua kalustoa.

Energia- ja kuitupuun menekki ja käytön kasvunäkymät heijastuvat myös metsäpuolen antiin näyttelyssä. Finnmetkossa on esillä uutta energiapuun korjuukalustoa, kouria, kärryjä ja hakkureita. Myös metsänhoitotöiden koneellistamiseen löytyy ratkaisuja, näyttelyssä voi tutustua muun muassa koneelliseen metsänistutukseen.

Hyötyajoneuvot ovat tälläkin kertaa oleellinen osa Finnmetko-näyttelyä. Mukana on myös paljon hyötyajoneuvojen rakenteisiin ja varusteisiin liittyviä toimijoita tuotteineen samoin kuin kaikkein konetyöalojen laitteiden, varaosien ja palveluiden tarjoajia.

Finnmetko-näyttely ulottuu Jämsän Myllymäen kangasmaastossa laajalle alueelle. Näyttelyn osastoalueen pituus on etelä–pohjoissuunnassa 1,5 kilometriä ja leveys leveimmillään puoli kilometriä. Alueen laajuus mahdollistaa turvavälien pitämisen ja turvallisen näyttelykäynnin turvallisuusohjeita noudattaen.

Kaikkien näyttelyyn osallistuvien on tärkeää noudattaa annettuja koronaturvallisuusohjeita:

  • Näyttelyyn ei saa tulla sairaana tai oireisena.
  • Pidä riittävät turvavälit (1–2 metriä).
  • Huolehdi käsihygieniasta. Näyttelyalueella on useita käsienpesu- ja käsidesipisteitä.
  • Yskiessä tai aivastaessa käytä nenäliinaa tai yski/aivasta hihaan tai kyynärtaipeeseen. Laita käytetty nenäliina heti lähimpään roskakoriin.
  • Näyttelyalueella ja osastoilla siivousta ja pintojen pyyhkimistä on tehostettu.
  • Kasvomaskia suositellaan käyttämään alueen busseissa ja muissa tilanteissa, joissa ei pystytä säilyttämään riittävää turvaväliä.
  • Käytä korttimaksua käteisen sijaan.

Ohjeet ovat nettisivuillamme.

Yhdessä vastuullisesti toimien teemme näyttelystä turvallisen kokemuksen kaikille.

Finnmetko 2020 -näyttely on avoinna yleisölle 3.–5.9.2020 klo 9–17.

Lue seuraavaksi