Uutiset

Työkoneet

Konesilta Oy laajentaa Tuusulaan

Toimintaansa kasvattava Konesilta Oy ja yksi konehuoltoalan legendaarisimpiin toimijoihin lukeutuva Vantaan Kone ja Laite Oy avaavat yhdessä uuden konemyynnin ja jälkimarkkinoinnin keskuksen Tuusulaan. Sulan alueelle, osoitteeseen Mukulakuja 3 sijoittuva konetalo on suunniteltu palvelemaan asiakkaita erityisesti Helsingin seudulla, Uudenmaan maakunnassa ja laajemminkin maan eteläosassa.

(Yläkuvassa Konesillan Tuusulan uuden toimipisteen sisäänkäynti)


Ville Kyllönen

Uusi täyden palvelun konemyynnin ja huollon keskus Tuusulaan

Huhtikuussa 2021 toiminnan aloittava Konesillan kolmas toimipiste tarjoaa koneiden käyttäjille Kärsämäen ja Pirkkalan yksiköiden tapaan erittäin laajan valikoiman uusia ja käytettyjä, hyvin varusteltuja koneita maarakentajien, kiinteistöhuollon, teollisuuden ja muiden asiakasryhmien tarpeisiin. Kubotan mini- ja midikaivukoneet, minikuormaajat ja kompaktit pyöräkuormaajat ovat oleellinen osa tarjontaa. Myös Kubotan maarakennuskoneiden huolto- ja varaosapalvelut tulevat näin lähelle alueella toimivia asiakkaita.

”Viime vuonna teimme lähes 600 konekauppaa kahdesta toimipisteestä käsin ja viikoittain toimitimme konekuormia pääkaupunkiseudun asiakkaille. Asiakkaiden pyynnöstä ja tulevaisuuteen luottaen päätimme vahvistaa asemia tärkeällä markkina-alueella perustamalla yrityksen konseptin mukaisen täyden palvelun toimipisteen tukemaan vahvaa kasvua ja kehittymistä myös tulevina vuosina”, kertoo Konesillan toimitusjohtaja ja yrittäjä Ville Kyllönen.

Vuonna 2018 alkanut Kubota-maarakennuskoneiden myynti Suomessa on saatu hyvin käyntiin ja sitä toimintaa vahvistetaan edelleen tämän uuden toimipisteen myötä. Tavoitteena on Suomen markkinaosuuden merkittävä kasvattaminen alle 10 tonnin painoisissa maarakennuskoneissa.

”Kevyellä ja tehokkaalla organisaatiolla pystymme tarjoamaan kilpailukykyisen hintatason ja joustavan kaupanteon uusien ja käytettyjen koneiden kaupassa jatkossakin”, lupaa Kyllönen.

Konesillan Tampereen toimipisteen avajaisia vietettiin vuoden 2018 Mansen Mörinöiden yhteydessä.

Laaja palveluvalikoima

Tuusulan toimipisteen erityispiirre ja vahvuus on kattava palveluvalikoima. Samasta osoitteesta löytyy Konesillan konemyynnin lisäksi Vantaan Kone ja Laite Oy:n monipuolinen huoltokorjaamo. Osaavan henkilöstön käytössä on nykyaikaiset tilat ja erikoislaitteet, jotka soveltuvat erityisesti maarakennuskoneiden, niiden lisälaitteiden ja muunkin raskaan kaluston korjaustöihin.

Yli kaksikymmentä vuotta sitten perustettu yleiskorjaamo on monille urakoitsijoille tuttu. Nyt konehuollon ja korjauksen moniosaaja siirtyy liiketoimintakaupalla ruotsalaiselta OP Systemiltä Konesillan omistajan Ville Kyllösen ja yhtiössä työskentelevän Mikko Vinkin omistukseen. Yrityksen uusilla vetäjillä on molemmilla koneinsinöörin koulutus ja vahva kokemuspohja maarakennuskoneista, niiden lisälaitteista sekä motivaatio ja tavoite kehittää toimintaa asiakkaita kuunnellen.

”Vuonna 2000 perustettu Vantaan Kone ja Laite Oy:n monipuolinen osaaminen ja asiakkaan tarpeet ymmärtävä palvelu on monille tuttu käsite vuosien takaa. Haluamme nostaa tämän palvelukonseptin uudelle tasolle ja auttaa asiakkaita pitämään koneet ja työlaitteet tuottavassa työssä”, kertoo Vantaan Kone ja Laitteen toimitusjohtaja Mikko Vinkki.

”Saamme tällä järjestelyllä yhdistettyä olemassa olevat, lähes valmiit huolto-, varaosa- ja varustelutoiminnot Konesilta Oy:n konemyynnin tueksi. Lisäksi korjaamo tekee ulosmyyntiä muille asiakkaille entiseen malliin”, kertovat Kyllönen ja Vinkki.

Vantaan Kone ja Laite on rakennuskoneiden ja raskaan kaluston monimerkkikorjaamo. Korjaamo palvelee maarakennus-, rakennus-, infra- ja kuljetusalan yrittäjiä sekä muita raskasta kalustoa käyttäviä yrityksiä.
Tarkoituksenmukaiset tilat ja kalusto soveltuvat erittäin hyvin rakennuskoneiden huoltoon, korjaukseen ja varusteluun sekä lisälaitteiden, kuten kauhanpyörittäjien, iskuvasaroiden ja purkulaitteiden korjauksiin.

Korjaamolla tehdään myös hydrauliikkatöitä letkuasennelmista vaativiin hydrauliikkasylinterien korjauksiin. Metallitöistä polttoleikkaus, hitsaus ja koneistus onnistuvat ammattitaidolla. Osaavan ja motivoituneen henkilökunnan käytössä on myös varustellut huoltoautot tilanteisiin, joissa vaaditaan käyntiä työmaalla.

Tuusulan yksikössä toimii jatkossa samoissa 1 500 neliömetrin tiloissa Konesilta Oy:n myyntitoiminnot sekä Vantaan Kone ja Laite Oy. Toimipiste työllistää toiminnan alkuvaiheessa kahdeksan henkilöä. Konemyynnissä tavoitellaan kolmen vuoden kuluessa 200 konekaupan vuosimyyntiä ja 10 miljoonan euron liikevaihtoa. Tuusulassa aloittaa konemyynnissä nuoresta iästään huolimatta vahvan maarakennusalan kokemuksen omaava koneinsinööri Kristian Lylykorpi. Hän on hyvin innoissaan päästessään aloittamaan uudessa työssään.

Tampereen toimipiste näkyy vieressä kulkevalta, kaupungin eteläiseltä ohikulkutieltä.


”Konesillan konsepti, jossa toimitaan tehokkaasti ja asiakasläheisesti, teki minuun vaikutuksen ja halusin päästä kokemaan kaupanteon tekemisen meininkiä vakavaraisessa konekaupan kasvuyrityksessä”, kertoo Lylykorpi. Myös OP System palvelee jatkossakin samassa osoitteessa Sennebogen– ja Doppstadt-tuotteiden myynti- ja varaosatoimintojen parissa, Vantaan Kone ja Laite Oy:n toimiessa kyseessä olevien merkkien huoltoliikkeenä Uudenmaan alueella.

Avajaisia juhlitaan myöhemmin olosuhteiden niin salliessa. Konesillan sekä Vantaan Kone ja Laitteen henkilökunta toivottaa nykyiset ja uudet asiakkaat tervetulleiksi kaupoille ja tutustumaan toimintoihin.

Konesilta Kärsämäki.


Lue seuraavaksi