Uutiset

Työkoneet

Koneet käyntiin! -tapahtuma jo toisen kerran

Koneet käyntiin! -logistiikka- ja maarakennusalan rekry- ja messutapahtuma järjestetään toisen kerran OSAOn Kempeleen–Limingan yksikössä 23.11.2017 (klo 14.30-18.00). Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun seudun ammattiopisto, SKAL Pohjois-Suomi ry ja Ammattiopisto Luovi. Tapahtuma yhdistää logistiikka- ja maarakennusalan opiskelijat ja työnantajat.

Pohjois-Suomeen on käynnistynyt ja tulee käynnistymään jättimäisiä investointeja. Pyhäjoen ydinvoimalan ja nelostien suuren parannusurakan lisäksi rakennetaan ja avataan suuria tehtaita Kemiin ja Kemijärvelle. Näiden lisäksi Äänekosken biotuotetehdas vaatii valtavia kuljetus- ja maarakennusalan resursseja maakunnassa. Nämä jätti-investoinnit tuovat taloudellista kasvua, mutta niiden toteuttamiseen tarvitaan logistiikan ja maarakennusalan osaavaa työvoimaa.

”Nyt jo toisen kerran järjestettävä tapahtuma auttaa vastaamaan nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeeseen saada tekijät, alojen opiskelijat ja yrittäjät löytämään toisensa. Ensimmäinen, tammikuussa järjestetty tapahtuma oli menestys paikalle saapuneiden yritysten ja opiskelijamäärien mukaan ja osallistujat olivat enimmäkseen hyvin tyytyväisiä tapahtumaan”, toteaa Taavi Heikkinen, SKAL Pohjois-Suomi ry:n toiminnanjohtaja.

Koneet käyntiin! -tapahtuma on tarkoitettu logistiikan ja maarakennusalan yrittäjille, opiskelijoille, oppilaitoksille ja muille näille aloille liittyville sidosryhmille. OSAOn Pipo2 – Menolippu työelämään -hankkeen projektipäällikkö Antti Vainiokangas näkee tapahtuman hyvänä mahdollisuutena opiskelijoille ja työnantajille.

”Tapahtuma tarjoaa rekrytointimahdollisuuksia ja antaa yrityksille mahdollisuuden tutustua oppilaitoksen toimintaan, henkilökuntaan ja opiskelijoihin sekä antaa verkostoitumismahdollisuuden muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyö yritysten kanssa kehittää koulutusta ja lisää työssäoppimisen ja oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksia.”

Tilaisuus on herättänyt jo suurta mielenkiintoa ja paikalle on ilmoittautunut jo kolmisenkymmentä logistiikka- ja maanrakennusalojen suurta työnantajaa pitämään rekrytointipistettään. Lisäksi tilaisuuteen on tulossa muita alojen yrittäjiä, noin 300–400 opiskelijaa sekä oppilaitosten henkilökuntaa.

Lue seuraavaksi