Uutiset

Työkoneet

Kone- ja Kuljetus Leinonen urakoi kelluvasiipisellä Drivex-lumikauhalla

Kone- ja Kuljetus Leinonen on Ruovedellä toimiva yritys, joka palvelee alueen asiakaskuntaa esimerkiksi vesistö- ja maarakennusurakoinnissa, kuljetustehtävissä sekä jäteasemapalveluissa. Yritys työllistää lähes kymmenen henkilöä, ja vaativien työtehtävien monipuolisuus asettaa luonnollisesti myös yhtiön konekannalle korkean vaatimustason. Tälle talvelle yritys hankki Aweko Ky:ltä auraustöiden laadukkuuden ja tehokkuuden varmistamiseksi Drivex KS2750-BM -siipilumikauhan kelluvilla siivillä.

Awekon Atle Westmanin (vas.) Kone- ja Kuljetus Leinoselle toimittama Drivex-siipilumikauha on saanut ansainnut Leevi ja Saku Leinosen luottamuksen, ja myös neljännen polven konemies Eeli katseli kauhaa isänsä sylistä tulevan konemiehen malliin.

Veljekset Pekka ja Ossi Leinonen perustivat 1950-luvulla Ruovedellä yhtiön, joka palveli lähinnä alueen runsasta sahateollisuutta alihankinnan kautta. Tämän jälkeen Leinosen sukupolvet ovat lähes 70 vuoden aikana urakoineet Ruovedellä mittaamattoman määrän kilometrejä sekä työtunteja.  Vuodesta 1995 yrittäjänä aloittaneen Pekan pojan Sakun kanssa mukana yrityksessä on nykyään myös vahvasti kolmannen polven yrittäjä Leevi. Leinosen yrittäjänimen jatkuvuus Ruovedellä näyttää haastattelutilanteen perusteella edelleen turvatulta, sillä niin iloisesti Leevin pojan Eelin silmät kirkastuvat kauhakuormaimen kyydissä.

Ruovedellä tilaa ja vapautta

Pohjois-Pirkanmaalla sijaitseva Ruovesi on Saku Leinosen mukaan ilmapiiriltään ja yrittäjäystävällisyytensä ansiosta hyvä paikka harjoittaa liiketoimintaa.

”Ruovedellä, sekä alueen muissa kunnissa, on yrittäjien kesken erittäin hyvä yhteishenki ja alueella selvästi ymmärretään järkevän yhteistyön merkitys. Samalla täytyy antaa kiitosta myös Ruoveden kunnalle, jossa selvästi arvostetaan alueen vahvaa yrittäjäperinnettä ja pidetään pyörät pyörimässä turhaa byrokratiaa välttelemällä.”

”Järvirikkaan alueemme erikoispiirre on myös suuri kesäasukkaiden määrä, mikä luonnollisesti näkyy myös yritystoiminnassamme. Olemme mukana esimerkiksi mökkiläisten projekteissa niin kuljetusten, viherrakentamisen kuin maarakennusten urakoinnissa, ja erityisesti vesistötöiden määrä on suuressa kasvussa. Hankkimamme kymmenen tonnin proomu on osoittautunut hyväksi investoinniksi, ja niin mökkiläisten kuin sähköyhtiöiden urakat työllistävät meitä kautta maan”, lisää Saku Leinonen.

Laadukas konekanta, tehokkaat menetelmät

Kone- ja Kuljetus Leinoselle urakoinnin korkeatasoisuus on aina ollut tärkeää, ja ammattitaidon lisäksi lopputulos varmistetaan nykyaikaisella kalustolla.

”Urakoimme neljällä pyöräkuormaimella, kolmella kaivukoneella sekä viidellä kuorma-autolla ja panostamme koneiden tehokkuuteen ja luotettavuuteen. Seuraamme jatkuvasti työmenetelmien kehitystä ja esimerkiksi auraustöissä olemme siipilumikauhan käytön edelläkävijöitä. Meillä on ollut omavalmisteisia siipikauhoja käytössä hyvillä tuloksilla jo 80-luvulta ja viime syksynä päätimme investoida järeän siipikauhan hankintaan raskaisiin auraustehtäviin. Selvitimme alan tarjontaa ja Aweko Ky:n edustaman Drivexin ominaisuudet ja tekniset yksityiskohdat tekivät valinnasta helppoa”, Saku korostaa.

Drivex vastannut odotuksiin

Drivex KS2750 -siipilumikauha saapui Ruovedelle ja sillä urakoinnista on vastannut Leevi Leinonen.

Laadukkaat materiaalit ja vahva rakenne takaavat Drivexin kestävyyden Suomen vaihtelevissa ja vaativissa olosuhteissa.

Volvo L60G -pyöräkuormain soveltuu mainiosti siivet levitettyinä kokonaisleveydeltään miltei viiden metrin kauhan käyttämiseen. Siipien joustavat terät takaavat hyvän työn jäljen epätasaisissakin maastoissa ja shokkiventtiilit sekä paineakku tuovat turvaa ja kestävyyttä kaikkiin tilanteisiin. Hardox-terät sekä kynsihuulilevyt purevat puolestaan kovaankin polanteeseen, ja siipien tarkka säädettävyys auttaa esimerkiksi pyöräteiden kivetysten huomioinnissa”, kertoo Leevi Leinonen.

”Drivex on myös materiaalivalinnoiltaan laadukas ja luotan sen elinkaaren pituuteen jopa todella isojen isäntäkoneiden edessä. Noin sadan käyttötunnin aikana ei lastentauteja ole ilmennyt ja kauha on suoriutunut moitteitta urakoinnista. Kaiken kaikkiaan Drivex-kauhassa sulavuus ja jämäkkyys yhdistyvät saumattomasti helppokäyttöisyyteen”, Leevi tiivistää.

Laatutuotteet Awekolta

Aweko on pälkäneläisen, 40 vuotta konealalla toimineen Atle Westmanin luotsaama vuonna 2001 perustettu yritys, joka on tunnettu korkealuokkaisten tuotteiden maahantuonnista ja myynnistä.

Kelluvien siipien tarkka säädeltävyys tekee työn jäljestä hyvin laadukasta ja esimerkiksi pyöräteiden kivetysten reunat saadaan aurattua todella tarkasti.

”Ruotsalaisen Drivex-tuoteperheen lisäksi tuomme maahan työvälineitä ympärivuotiseen käyttöön. Tarjontaan kuuluvat esimerkiksi ABL-työvälineet pyöräkuormaimiin ja kaivukoneisiin, sekä MittX-lisävalokaaret maarakennuskoneisiin ja traktoreihin. Valikoimamme muokkautuu jatkuvasti alan teknisen kehityksen sekä kysynnän kautta, ja asiakaskuntamme voi olla aina varma tuotteidemme laadukkuudesta. Awekolla onkin erinomaiset yhteydet suoraan valmistajiin, ja esimerkiksi Drivexin kohdalla suomalaisilta loppukäyttäjiltä saatu arvokas palaute otetaan tarkasti huomioon ja uusia teknisiä ratkaisuja kehitetään todella ripeään tahtiin”, päättää Westman.Lue seuraavaksi