Uutiset

Työkoneet

Komatsu PC8000 huvipuistoon Sveitsiin

Vuoristorata ei mittää, viikinkilaiva ei mittää ja karuselli se ei ainakaan mittää. Kaikki kalpenevat tämän projektin rinnalla. Kerrottakoon aluksi, että tämä tarina ei ole aprillipila, vaikka siltä saattaa kuulostaakin. Taannoisella vierailulla Komatsun kaivoskonetehtaalle kuulin jo asiasta, mutta silloin sitä ei vielä saanut julkistaa.

Nyt massiivinen, hieman alle 800 tonnia painava PC8000 (Komatsun malliston suurin) on jo matkalla määränpäähänsä eli paikkakunnalle nimeltä Herisau Sveitsi. Se ei mene lastaamaan kiviautoja, eikä muuhunkaan totuttuun työhön. Appenzeller Park saa nimittäin koneen myötä uuden vetonaulan, kun Heavy Metal Garden aukeaa ensi vuoden keväällä ja Komatsu PC8000 on varma yleisömagneetti.


Artikkelikuva lähde: Appenzellerpark


Tehdasvierailulla kuukausi sitten PC8000 oli rakenteilla. Thomas Jordan kertoi tuolloin massiivisten sylinterien (kuva yllä) luona aika hurjalta kuulostavasta hankkeesta. Kuvan sylinterit kun eivät koskaan tule tekemään yhtään peliliikettä.

Komponentteina Sveitsiin rahdattava kaivukonejättiläinen asettuu huvipuistoon ihmisten ihmeteltäväksi. Sillä ei koskaan ainakaan puistossa lastata edes yhtä tonnia, eikä sen sisuksiin laiteta litraakaan öljyä. Sveitsiläisen miljonääriliikemiehen tarkoitus on vielä hankkia lisää koneita. Mainittavan kuulin ainakin kaksi pienempääkin Komatsua.

Puisto siis aukeaa puolen vuoden kuluttua, mutta paikalle on mahdollista mennä seuraamaan koneen kokoamaista. Kuljetus on jo nähty Sveitsin puolella ja kasaus alkaa näinä päivinä. Lasti puretaan Birsfeldenissä ja kuljetetaan 14 lavetilla puistoon. Konepörssi seuraa jatkossakin tätä aivan uskomatonta projektia.

Video PC8000 osien lastaamisesta proomuun Düsseldorfissa. Osien siirto kumipyöräkuljetukseen tapahtuu Birsfeldenissä.


Youtube-kanavalle tästä.


Lue seuraavaksi