Uutiset

Työkoneet

Komatsu laajentaa Belgiassa

Komatsu Europe ilmoittaa saaneensa valmiiksi varasto- ja logistiikkakeskuksensa laajennuksen Belgian Vilvoordessa. Nyt täydessä toiminnassa olevan laajennuksen avajaisnauha leikattiin maaliskuussa 2023. Laajennusosa tarjoaa lisätilaa etenkin raskaan kaluston varaosille. Keskus palvelee nopeasti ja kattavasti asiakkaita Euroopassa, Afrikassa ja Lähi-Idässä.

Ylemmässä kuvassa Komatsu Europen varasto Belgian Vilvoordessa vuonna 1973. Alla nykytilanne.

Lattiapinta-alaa tuli lisää 10 000 neliömetriä, joten koko varaston koko kasvoi yli 59 000 neliömetriin. Ympäristöasiat on huomioitu rakennustekniikassa. Laajennuksen katolle on esimerkiksi asennettu 840 aurinkopaneelia, joiden vuotuinen sähköntuotanto on Komatsun mukaan 32 499 MWh. Edelleen Komatsun laskelmat osoittavat, että panelien avulla saavutetaan 20 vuodessa 3 323 tonnin hiilidioksidipäästöjen vähennys. Aikomuksena on vielä asentaa 1 000 aurinkopaneelia lisää.

Laajennuosassa on nyt entistä enemmän myös sähköisten dumppereiden vara- ja huolto-osia. Näitä on toimitettu Skandinaviaankin äskettäin. Komatsun mukaan osatoimitukset tehostuvat raskaassa päässä nyt huomattavasti.

”Olemme tyytyväisiä, kun pääsemnme nyt hyödyntämään varastomme laajennusta. Tämä investointi on sitoumus toimittaa asiakkaillemme huipputason huolto-, varaosa- ja tukitoimintoja”, sanoi Komatsu Europen pääjohtaja Tadashi Maeda avajaisissa.

”Nyt pystymme reagoimaan asiakkaiden tarpeisiin todella nopeasti.”

Varastossa on yli viisi miljoonaa nimikettä, joiden rahallinen arvo on noin 500 miljoonaa euroa. Raskain varastoitu osa painaa 24 tonnia.

Lue seuraavaksi