Uutiset

Työkoneet

Kobelcon uudet seiskasarjalaiset Suomeen

Kobelcon edistykselliset seiskasarjan lyhytperäiset kaivukoneuutuudet ovat saapuneet Suomeen. Ensimmäinen maahan saapunut, uuden sukupolven tela-alustainen Kobelco SK140SRLC-7 (14 t/86 kW) luovutettiin juhannuksen alla kattavasti varusteltuna Vantaan Kobelco Centerissä nurmijärveläiselle K.Tornack Oy:lle.

Toimitusjohtaja Kari Tornack otti Kobelco Centerin pihamaalla ensituntumaa uudesta kaivukoneestaan ja sen puomin päähän asennettuun Gjerstad-pikakiinnikkeeseen sovitetusta Rototilt R6 kallistuvasta kauhanpyörittäjästä. Uusi 14-tonninen Kobelco SK140SRLC-7 asemoituu K. Tornack Oy:n työkonevalikoiman raskaimpaan päähän.

”Työkohteet tahtovat olla nykyisin saneerausosastoa, putkiremonttia sekä salaojien ja viemäröintien uusimista. Putkiremonttikohteita on runsaasti ja uudisrakentamisen puolella omakoti- ja rivitalojen pohjia. Uusi seiskasarjalainen täydentää erinomaisesti konevalikoimaamme ja lähtee tästä samoin tein tuottavaan työhön”, sanoo Tornack.

Koneurakointiin, kuljetus- ja konehuoltopalveluita laaja-alaisesti tarjoava K. Tornack Oy on luottanut Kobelco -kaivukoneisiin jo vuosikymmenten ajan.

”Ensimmäinen Kobelcon seitsemän tonninen ja taittuvapuominen K903 tuli meille vuonna 1987. Se vaihtui kolme vuotta myöhemmin suorapuomiseen 2-sarjalaiseen. Ja siitä eteen päin on ollut vähintään yksi Kobelco rivissä koko ajan”, Tornack jatkaa.

Kehittynyttä teknikkaa

Kobelcon loppuvuodesta 2019 esittelemä Kobelco SK140SRLC-7 kaivukone yltää valmistajan mukaan edeltävää 5-sarjaa korkeampaan tuottavuuteen ja parempaan polttoainetalouteen. Malliuudistuksen myötä kolmelitrainen Isuzu-dieselmoottori nostettiin tiukimmalle Stage IV -päästötasolle. Samalla voimanlähteen suorituskyky nostettiin 107 hevosvoimasta (79 kW) 117 hevosvoimaan (86 kW).

”Koneurakoinnin kannalta merkittävimmät uudistukset ja parannukset on kohdistettu työsykliin, työturvallisuuteen ja käytettävyyteen sekä kuljettajamukavuuteen”, todetaan Kobelco Centeristä.

Kasvaneen moottoritehon ja täysin uuden työhydrauliikan ohjausjärjestelmän ansiosta uuden Kobelco SK140SRLC-7 työkierto sujuu valmistajan lupaamana nyt jopa 10 prosenttia edeltävää mallia nopeammin. Lisäksi kauhan suurinta kaivuvoimaa on kasvatettu 17 prosentilla eli 90,1 kilonewtonista 105,4 kilonewtoniin. Tämän luvataan nostavan merkittävästi Kobelco SK140SRLC:n jo entuudestaan korkeaa työtehoa.

Työturvallisuuden ja kuljettajamukavuuden kehitystyössä Kobelco huomioi asiakkaitten toiveet ja parannusehdotukset. Siksi Kobelco SK140SRLC-7 tarjoaa nyt entistä väljemmät ja mukavammat sisätilat sekä paremman näkyvyyden.

Kaivuvipujen oikealle puolelle viety 10 tuuman kokoinen teräväpiirtonäyttö toimii paitsi koneen lukuisten eri toimintojen ohjauksen ohella myös täysin uuden, vakiovarusteisiin lukeutuvan kamerajärjestelmän näyttönä. Perään ja molemmille sivuille asennettujen laajakulmakameroiden ansiosta kuljettajalle avautuu koneen ympärille parhaimmillaan yli 270 asteen kuvakulma lintuperspektiivissä. Kameranäytön lisäksi näytön kautta ohjattavaan järjestelmään voidaan ohjelmoida liki kymmenkunta erilaista lisälaitetoimintoa.

Lukuisia näytön kautta luettavia toimintoja ohjataan täysin uuden ja helppokäyttöisen rullakytkimen avulla. Asiakkaiden toiveesta kaikki hallintalaitteiden kytkimet ovat nyt valaistu, mikä nopeuttaa ja lisää turvallisuutta pimeään vuoden aikaan työskenneltäessä.

Kari Tornack on erittäin tyytyväinen uuden Kobelco SK140SRLC-7:n ohjaamoon, missä on nyt entistä tehokkaampi ilmastointi ja runsaammin tilaa.

”Ilmastointi on todella tehokas ja istuinmukavuus vaikuttaa ensiluokkaiselta. Nyt on hyvät säätövarat. Henkilöautopuolelta tuttu kamerajärjestelmä sekä uusi teräväpiirtonäyttö ovat tervetulleita lisiä työkonepuolelle”, tiivistää Tornack.

Pekka Gyldén Kobelco Centeristä luovutti uuden seiskasarjalaisen Kari Tornackille.

Tositoimiin

Täysin uuden Kobelco SK140SRLC-7:n suunnittelun painopisteinä olivat korkean tuottavuuden ja vaivattoman käytön ohella omistamiseen ja ylläpitoon sekä koneen kuljetukseen liittyvät seikat.

”Seiskasarjalainen tarjoaa erinomaisen ulottuvuuden, ollen silti matala. Esimerkiksi puomi jää kuljetusasennossaan hytin kattotason alapuolelle. Lisäksi painopiste on matalalla, mikä vakauttaa konetta ja helpottaa koneen kuljetusta”, sanoo Pekka Gyldén KH-Koneet Oy:ltä.

K.Tornack Oy:lle räätälöityyn uuteen Kobelco SK140SRLC-7:aan asennettiin maahantuojan toimesta aikaisemmin mainitun Rototilt R6:n lisäksi automaattirasvari ja tehokkaat led-työvalot sekä suuri määrä Karin toivomia varusteita. Kari Tornack on tyytyväinen Kobelco Centerin asiantuntemukseen ja palveluun.

”Kone vastaa ennakko-odotuksia ja pienen työmaalla tehdyn totuttelun jälkeen tehdään sitten ne lopulliset hienosäädöt. Ainakin ensituntumalta seiskasarjalainen vaikuttaa erittäin positiiviselta”, päättää Tornack.

Kobelco SK140SRLC-7 esite (PDF)


Lue seuraavaksi