Uutiset

Työkoneet

Kobelco SK140SRLC-7 on uuden sukupolven lyhytperäinen

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. on esitellyt uuden 7-sukupolven kaivukonemallin SK140SRLC-7, jonka työpainoksi ilmoitetaan noin 15 tonnia. Edellinen malli SK140SRLC-5 tunnetaan 5-sarjan koneena. Valmistajan mukaan uuden mallin suunnittelun apuna on käytetty asiakkailta kerättyä palautetta sekä viimeisintä valmistusteknologiaa.

Moottorina on edelleen Isuzun 2,999 litrainen turdoahdettu diesel. Nyt päästöluokka on tietenkin Stage V. Sen myötä tehoa on kasvatettu kymmenisen prosenttia. Viitossarjalaisessa teho oli 78,5 ja nyt uudessa koneessa se on 86 kilowattia.

Hydraulijärjestelmä käsittää entiseen tapaan kaksi muuttuvatilavuuksista mäntäpumpppua ja yhden hammaspyöräpumpun. Tuottoa kaivuhydrauliikan pumpuille on kasvatettu. Nyt tuottoa on 2×142 litraa minuutissa kun ennen vastaava lukema oli 2×130 litraa. Järjestelmän paine on edelleen kaivulle ja ajolle 343 ja käännölle 280 baaria.

Valmistaja kertoo, että vetovoima on noussut 200 kiloa ollen nyt noin 14 ,3 tonnia. Kasvanut hydrauliikan tuotto antaa tietenkin kaivuliikkeille hieman lisää nopeutta.

Ohjaamo on uusi ja sen sydän on 10 tuuman kokoinen näyttöpaneli. Se tietenkin näyttää kuljettajalle erilaista dataa koneen toiminnoista, mutta tarjoaa myös terävää kuvaa nyt vakiovarusteisina olevien kolmen kameran välittämänä. Takana sekä molemmilla sivuilla olevat kamerat antavat kuljettajan niin halutessa myös lintuperspektiivin näkymän koneesta. Kobelcon mukaan hallintaan on haettu automaailmasta tuttuja ominaisuuksia. Näytössä navigontiin voidaan käyttää myös juurikin autoista tuttua, pyörivää rullaa.

Kaikkiaan seitsemän eri työlaitteen tiedot voidaan nyt ohjemoida valmiiksi muistiin ja ne on helppo poimia käyttöön rullaa pyörittämällä. Kaikki katkaisimet ovat led-taustavalolla varustettuja. Näin ne löytyvät helpommin pimeässäkin.

Istuin on ilmajousitettu ja lämmityksellä varustettu Grammer. Kaivuvivut konsoleineen liikkuvat istuimen kanssa yhdessä. Ilmanvaihdon suuttimia ohjaamossa on lisätty ja esimerkiksi viilennyksen kesällä luvataan tehostuneen.

Ovessa on led-valo, joka syttyy kun ovi ulkopuolelta avataan tai kuljettajan poistuessa moottorin sammutuksen jälkeen. Ohjaamon kattoluukkua suojaava ritilä on käännettävissä ylös, jolloin lasin puhdistus on helppoa. Etulasin pyyhkijä puhdistaa nyt isommalta alueelta kuin aiemmin.

Kobelco SK140SRLC-7 voidaan varustaa mono- tai taittopuomilla, puskulevyllä ja 580-1 000 kilon lisävastapainoilla. Ilman lisäpunttia takana 600 millimetrin levyisillä lapuilla perän ylitys on 195 millimetriä telalinjansta. Suurimmalla 1 000 kilon puntilla vastaava lukema 375 millimetriä. Nostovoima on suurimmalla vastapainolla 500 kiloa enemmän kuin ilman lisäpainoa.

Huoltoa on helpotettu esimerkiksi parantamalla ilmansuodattimelle pääsyä. Se sijaitsee nyt helposti ulos vedettävän jäähdyttimen ritilän edessä.

Lue seuraavaksi