Uutiset

Työkoneet

Kobelcon kenttähuolto pitää koneet liikkeessä

Maarakennusalan koneet ovat useimmiten erittäin arvokkaita investointeja ja niiden optimaalinen käyttöaste on yritystoiminnassa erittäin oleellista. Työtunnin hinta on merkittävä ja lisäksi koneet ovat usein osa työketjua, jonka katkeaminen konerikon vuoksi pysäyttää koko linjaston toiminnan. Näissä valitettavissa tilanteissa kenttähuollon ammattitaito sekä nopeus nousevat oleelliseen asemaan. Kobelco Centerin kattava kenttähuoltoverkosto ja sen joustavat, asiakkaan tilanteen ymmärtävät toimintatavat ovatkin ansainneet asiakaskuntansa luottamuksen osaamisen sekä korkean työmoraalin kautta.

Kobelco Center on konekaupan edelläkävijä, joka kuuluu osana maarakennuskonekaupan pohjoismaisesti merkittävään KH-Koneet Group -yhtiöön. Kobelcolla on maassamme kattava myyntiverkosto ja luonnollisesti myös merkin huoltopalveluiden taso sekä laajuus vastaavat alan nykyaikaisiin vaatimuksiin. Viime aikoina Kobelco Center on panostanut voimakkaasti kenttähuollon toimintaan, mikä näkyy niin henkilökunnan määrässä ja koulutuksessa kuin käytettävän huoltokaluston laadussa. Viimeisin muutos tapahtui Jyväskylässä, jossa Kobelcon kenttähuoltoporukkaan liittyi alan kokenut ammattilainen Jussi Tuukkanen.

Liikkeellä missä tarvitaan

Kobelcon Pirkkalan toimipisteen Timo Lehto (vas.) toimii tiiviissä yhteistyössä kenttähuollon Jussi Tuukkasen ja Lari Hakasen kanssa. Ensilähdön ajoneuvojen kattavuus on aina varmistettu niin työvälineiden kuin varaosien kannalta.

Kobelco Centerin Keski-Suomen toimipiste sijaitsee Jyväskylän Seppälänkankaalla alan logistisessa keskustassa.

”Maarakennusala on Keski-Suomen alueella vahvassa kasvussa ja täällä panostus infraan on voimakasta, joten Jussin panokselle oli selvä tilaus. Hän tuntee alan yritykset ja yrittäjät hyvin, ja hän on työuransa aikana ansainnut aikaansaavan maineen asiakkaiden parissa. Hänen varsinaisena alueenaan on Keski-Suomi ja Savo, mutta joustavan periaatteemme mukaan Jussi voi tarvittaessa syöksyä kohteeseen vaikka Pirkanmaalle tai Etelä-Pohjanmaalle. Kaiken takana on optimaalinen palveluperiaate, jonka kautta asiakkaamme saa apua aina mahdollisimman nopeasti ilman turhaa byrokratiaa tai useita yhteydenottoja”, korostaa Kobelcon Pirkkalan toimipisteen vastaava Timo Lehto.

Jussi on ottanut uuden haasteen innolla vastaan ja ison talon vahva taustatuki on miellyttänyt kokenutta alan ammattilaista.

”Kobelco on ottanut minut hienosti vastaan ja erityisen merkittävää on ollut yksityiskohtainen merkkikoulutus, joka on toteutettu Vantaan Kobelco Centerissä. Talon toimintatavoista on miellyttänyt myös voimakas panostus kuljetus- sekä työvälinekalustoon. Hyvillä ajoneuvoilla pääsee perille vaativiinkin kohteisiin ja kunnon työkaluilla saadaan suoritettua kunnialla hankalimmatkin operaatiot kenttäolosuhteissa. Huomattavaa on myös varaosapuolen laajuus, sillä koronasta huolimatta Kobelco Centerillä ei juurikaan aikaa vieviä tilauksia tarvitse suorittaa”, tiivistää Tuukkanen.

Tiivis yhteistyö

Hyvänä esimerkkinä Kobelcon eri pisteiden saumattomasta toiminnasta nähtiin Jyväskylässä, jossa mukana oli myös Pirkanmaan ja Satakunnan kenttähuoltovastaava Lari Hakanen.

”Meillä on erittäin toimiva verkosto, joka takaa asiakaskunnalla parhaan mahdollisen palvelun. Porukkaamme yhdistää samanlainen joustava, ammattiylpeä ja kelloon katsomaton periaate. Mikäli esimerkiksi minulla on urakka käynnissä Porin alueella ja Pirkanmaalla tulee akuutti tilanne päälle, niin Jussi lähtee nopeasti paikan päälle, eikä asiakkaan tarvitse odotella minun vapautumistani. Sama toimii tietysti toiseen suuntaan ja näin tehokkuus on saatu maksimoitua kaikissa olosuhteissa”, korostaa Hakanen.

Jakoavaimesta kannettavaan tietokoneeseen

Kobelco Centerin Jyväskylän toimipiste sijaitsee Seppälänkankaalla erinomaisten liikenneyhteyksien varrella.

Alan teknologian nopea kehitys näkyy luonnollisesti myös kenttähuollon toiminnassa.

”Kobelcojen satelliittipohjaiset etäyhteydet ja edistyksellinen itsediagnostiikka helpottavat ennakointia sekä vianhakua huomattavasti. Uusien Kobelcojen seurantajärjestelmä vähentää huoltokäyntien määrää myös ennakoinnin kautta, sillä se useimmiten varoittaa mahdollisista teknisistä ongelmakohdista jo hyvissä ajoin ennen kuin ne aiheuttavat katkoksia urakointiin. Paikan päälle mentäessä järjestelmä helpottaa tilanteen analysointia ja esimerkiksi tarvittavien varaosien mukanaolo varmentuu huomattavasti”, kertoo Tuukkanen.

Kenttähuollon toiminnan monipuolisuus miellyttää alan ammattilaisia.

”Näissä hommissa ei kahta samanlaista päivää ole ja kohteissa pitää varautua kaikkeen hienomekaniikasta lekahommiin. Samalla korostuu työn vastuu, sillä isotkin päätökset on osattava perustella asiakkaalle ja sanojen takana on seisottava myös jälkikäteen. Parhaita hetkiä tässä työssä on aina, kun arvokas kone on korjauksen jälkeen taas täydellä höyryllä töissä mukana ja asiakkaankin ilme on jo helpottunut huomattavasti”, lisää Hakanen.

Kobelco kasvuvauhdissa

Toimiva myynti- ja jälkimarkkinointiverkoston sekä kattavan valikoimansa ansiosta Kobelco Centerin tahti on maassamme nousujohteinen.

”KH-Koneet Groupin voimakkuus tuo huomattavia synergiaetuja kaikkeen toimintaamme ja esimerkiksi koneiden tai varaosien toimitukset ovat korona-aikanakin toimineet erinomaisesti. Myyntiverkosto tuntee asiakaskunnan vaatimukset hyvin ja oman huoltotoiminnan sekä sopimushuoltojen kattavuus on parantunut jatkuvasti. Korostamme yhä huoltojen sekä kunnossapidon merkitystä ja lähiaikoina avaamme esimerkiksi kaksi uutta pesuhallia.”

”Vuosi 2022 näyttääkin meille erittäin lupaavalta, sillä talouden mittarit ovat positiivisella mallilla ja asiakkaidemme tilauskirjat ovat täyttyneet mainiosti. Kobelcon tuotepaletti soveltuu hyvin maamme vaatimuksiin ja konsernimme vahva tilanne takaa koneiden sekä komponenttien saatavuuden kaikissa tilanteissa ilman turhia viivästyksiä”, päättää Lehto.

Lue myös: Sparal Oy – ensimmäinen Kobelcon tehdasvarusteltu purkukone työmaalle

Lue seuraavaksi