Uutiset

Työkoneet

KiviHyvölän Catit kantavat ja syöttävät Miiluxin kauhoilla

Vuonna 2016 perustetun, J-P Hyvölän luotsaaman KiviHyvölä Oy:n kotipaikka on Kärsämäellä. Toiminta alkoi konsultoinnilla, johon kuuluivat laboratoriopalvelut, CE-merkinnät ja maa-aineslupapalvelut.

Pari vuotta sitten yritys hankki ensimmäisen Sandvik-poravaununsa ja viime vuonna kolme murskausasemaa. Nyt KiviHyvölä on murskaukseen ja louhintaan keskittynyt perheyritys, joka työllistää 25 henkilöä ja muutamia aliurakoitsijoita. Toiminta-alueena on koko Suomi.

”Tällä hetkellä operoimme porauksia yhdellä Sandvik Ranger -poravaunulla, jossa on MWD-tiedonsiirtojärjestelmä. Tela-alustaisia murskausasemia on kaksi sekä niiden lisäksi yksi perinteinen asema. Sekä Sandvikia että Metsoa löytyy. Pyöräkuormaajat ovat pääsääntöisesti Catteja, mutta muutama Volvokin on. Kaivukoneet kaikki Catteja”, listaa J-P Hyvölä käytössään olevaa rautaa.

Miilux-kauhoja on kolmessa Cat-pyöräkuormaajassa. Tämän lyhyen kokemuksen aikana kulutuskestävyys on osoittautunut hyväksi. Olemme vaihtaneet pelkästään huulipaloja. Se on helppo ja nopea toimenpide. Tunnissa ne saa vaihdettua”, jatkaa Hyvölä.

KiviHyvölän kasipareissa olevat Miilux-syöttökauhat on varusteltu XHD-pulttihuulella sekä MTG:n ProMet etuterä- ja kulmasuojilla. Kärjessä on vielä asiakkaan haluama kynsi.

”Kauhoissa tärkeinä ominaisuuksina pidän kulutusosien nopean vaihtamisen lisäksi kulutuskestävyyttä ja hyvää tunkeutuvuutta. Miiluxin kauhoissa voima ei kohdistu suoranaisesti pultteihin eli pultteja ei mene poikki.”

”Kuljettajalla on myös suuri merkitys. Hänen täytyy osata tehdä työtä kauhan etuosan pulttihuulella eikä kauhan takaosalla. Louhekasan purku pitää osata tehdä myös oikealla tavalla”, lisää Hyvölä.

”Yhteistyö Miiluxin kanssa on sujunut mutkitta ja varaosat on saanut nopeasti. Murskauspuolellekin on saatu sellaisia räätälöityjä osia, joita hyllystä ei löydy.”

Koneidenkin hankinnassa Hyvölällä arvostetaan huoltopalvelujen toimivuutta ja varaosien nopeaa saamista. Rattaiden pitää pyöriä ja koko ketju on yhtä heikko, kuin sen heikoin lenkki. Samanmerkkinen kalusto takaa sen, että varaosia ei tarvita tuhatta eri sorttia.

Avesco Finland ja Caterpillar ovatkin toinen vahva yhteistyökumppani.

KiviHyvölän uusi Cat 980M-pyöräkuormaaja varustettiin Miiluxin 6,6 kuutiometrin tilavuuksisella altakantokauhalla. J-P Hyvölä (KiviHyvölä Oy) ja Mikko Lehtonen (Miilux Oy) toteavat, että kuvan kauha on jo kolmas yrityksen Miilux-kauha.

Asiakasta kuunnellen

”Näissä KiviHyvölän pyöräkuormaajien kauhoissa on yhdistetty asiakkaan tarve ja uusin tuotantotekniikka. Kulutus kohdistuu maksimikoviin kulutusosiin. Kun hitsaustarvetta ei ole, on remonttien suunnittelu ja toteutus vaivatonta aikaan ja paikkaan katsomatta”, tiivistää Mikko Lehtonen Miilux Oy:stä.

Miiluxilla kuunnellaan herkällä korvalla asiakkaiden toiveita ja kehitysideoita. KiviHyvölän tapauksessakin asiakkaan vinkit ovat tuoneet huoltoon helppoutta ja lisänneet myös tuottavuutta.Uusi Cat varusteltiin kolmen kimppana kun tiimissä oli myös Avescon myynnistä Mikko Salonen. Kun peruskone ja kauhat saadaan oikeaan mittakaavaan, syntyy tuottava kokonaisuus.

KiviHyvölän Cat 980M:n altakantokauha on varustettu HD-pulttihuulella sekä myös pulttikantapäällä. Näin varmistetaan työmaaoloissa tapahtuva hitsausvapaa huolto molempiin päihin kauhaa.

Kasipari-koneissa olevat syöttökauhat ovat tarkoitettu ensisijaisesti louheen käsittelyyn. Niissä on XHD-pulttihuuli sekä vielä MTG:n ProMet etuterä- ja kulmasuojat. Ne on lukittu mekaanisesti ja nopeat vaihtaa. Suojia voidaan kierrättää alhaalta ylös ja puolelta toiselle tasaisen kulumisen saavuttamiseksi. Kauhassa on vielä yksi J-P Hyvölän toivoma lisäkynsi kauhan kärjessä.

Lue seuraavaksi