Uutiset

Työkoneet

KH-Koneet Oy – Grillolla leikkaa

KH-Koneet Oy tunnetaan parhaiten Kramer-pyöräkuormaajistaan ja Yanmar-minikaivukoneistaan. Yrityksen asiakaskunnassa on paljon kaupunkeja, kuntia ja kiinteistöhuoltoyhtiöitä. Talviaikaan lumitöitä tekevät asiakkaat ovat kesällä monipuolisissa hoitötöissä, joihin oleellisena osana ruohon leikkaaminen kuuluu.

Klaukkalalaisyhtiö onkin lisännyt italialaisen Grillon tuotteita myyntiinsä mahdollistaen asiakkailleen nyt yhä laajemman sorttimentin yhdestä osoitteesta.

Grillo SpA on perustettu vuonna 1953, jolloin Benito Pinza esitteli ensimmäisen Grillo-merkkisen traktorin. Noista ajoista tuotevalikoima on laajentunut tuotteille maatalouteen, viheralueiden hoitoon sekä myös yksityisille puutarhureille. Vuosittain 200 ihmistä työllistävä yritys valmistaa yli 20 000 konetta tai laitetta. Grillolla on edustus 55 maassa ja diilereitä sillä on tuhatkunta.

Grillolla on nykyään neljä tehdasta Italiassa ja pääkonttori on Cesenassa, lähellä San Marinoa.

”Alkuvaiheessa olemme ottaneet tuontiohjelmaan sellaiset kerääjällä varustetut suurteholeikkurimallit kuin FD 280 (kuva), FD 450 ja FD 13.09. Tämän lisäksi tarjoamme myös sauvaohjatun leikkurin FX 27 ja vielä lavaversio FD 13.09:stä eli mallin FM 13.09”, aloittaa Juha Keränen KH-Koneet Oy:stä.

”Edellä mainituissa leikkureissa ruohonkerääjä on aina vakiovaruste ja kaikissa Grillon ruohonleikkureissa on bio-leikkuumahdollisuus. Ruohon keräys on aina koneen keskeltä, joten koneen leveys ei lisäänny. Alihankkijoina Grillolla on tunnettuja mailman merkkejä kuten moottoreissa Briggs & Stratton ja Yanmar”, lopettaa Keränen.

Yanmarin 31 heppaisella dieselmoottorilla varustettu, 1220 kiloa painava Grillo FD 13.09 on suurteholeikkureiden lippulaiva ja varustettu hydrostaattisella voimansiirrolla. Ruohonkerääjän tilavuus on 900 litraa ja kolmeteräisen vaakatasoleikkurin työleveys on 1320 millimetriä.

Leikkuukorkeuden säätö on välillä 20-100 millimetriä. Leikkuutehoksi valmistaja antaa 10 000 neliömetriä tunnissa.

Sauvaohjattu ja nollakääntösäteen omaava FX 27 saa tehonsa Briggs & Strattonin 27 hevosvoiman bensiinimoottorista. Hydrostaattivoimansiirrolla varustetussa, 460 kiloa painavassa koneessa leikkuukorkeuden säätö on mahdollista välillä 30-85 millimetriä. Leikkuulaitteessa on kolme terää ja leikkuuleveys tässäkin mallissa on 1320 millimetriä.

Lue seuraavaksi