Uutiset

Työkoneet

Kendall Super-D XA titanium – Titaani suojaa kulumiselta, hapettumiselta ja korroosiolta

”Nestemäisen titaanin lisääminen öljyyn on pitkän kehitystyön tulos, jonka on mahdollistanut vain päämiehemme ConocoPhillipsin valtavat resurssit. Olemme aina painottaneet voitelukalvon kestävyyttä ja öljyn tarttuvuutta voideltaviin pintoihin. Aidolla Pennsylvanian parafiinipohjaisella raakaöljyllä nämä ominaisuudet ovat jo luonnostaan. Nestemäisen titaanin lisääminen raakaöljyyn parantaa kestävyyttä ja tarttuvuutta edelleen”, kertoo Pasi Luoma Oy Kendall Ab:stä.

”Titaanimolekyylit tarttuvat moottorissa juuri kaikkein kuumimpiin ja kuluvimpiin kohtiin muodostaen suojaavan vahvan kalvon. Näitä ovat nokka-akselit, turbot, sylinterin seinämät, männänrenkaat jne.”

”Nestemäinen titaani varmistaa kaikissa olosuhteissa voitelukalvon kestävyyden, ollen silti ympäristön kannalta vähemmän haitallinen kuin ns. perinteiset lisäaineet. Toistaiseksi nestemäistä titaania on käytössä vain ja ainoastaan Kendall -moottoriöljyssä Super-D XA titanium (10w30 ja 15w40).”

Vanhoihin ja uusiin

”Kendall Super-DX A on etenkin vähäpäästöisille moottoreille kehitetty ”low SAPS –öljy”. Se tarkoittaa, että öljyssä on alhainen sulfaattituhka-, fosfori- ja rikkipitoisuus. Öljy täyttää viimeisimmän API CJ4 -luokan vaatimukset. Tätä on vaadittu vuodesta 2007 lähtien vähäpäästöisille dieselmoottoreille, joissa on pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmät. Se sopii myös ennen vuotta 2007 käyttöön otettuihin dieselmoottoreihin ja API –luokituksiin CJ-4, CI-4, CH-4, CG-4 ja CF-4”, jatkaa Luoma. Samaa öljyä siis voi käyttää sekä vanhoissa että uusissa dieselmoottoreissa.

”Uudella nestemäistä titaania sisältävällä öljyllä on myös mainio noenhajottamiskyky. Se estää öljyä paksuuntumasta ja takaa hyvän pumpattavuuden alhaisissakin lämpötiloissa. Uusi tuote sopii erityisesti dieselmoottorien voiteluun niin kevyelle kuin raskaallekin kalustolle. Käyttökohteita ovat mm. henkilöautot, maansiirto- ja metsäkoneet, murskausasemat ja rekat”, päättää Luoma.

Oy Kendall Ab esitteli ensi kertaa yleisölle uuden öljynsä Maxpossa. Tuote kiinnosti sekä vanhoja että uusia asiakkaita ja Kendallilta kerrotaan, että käyttäjiä öljylle ilmoittautui messujen aikana useita.

Kendall Suomessa jo 30 vuotta

Raumalainen Oy Kendall Ab juhli heinäkuussa Raumalla toimintansa merkkipaalua. Firman toimitusjohtaja ja omistaja Ari Valtonen on tuonut maahan amerikkalaiseen parafiiniöljyyn jalostettuja voiteluaineita jo 30 vuotta. Kendall tunnetaan laajalti laadukkaana voiteluainemerkkinä. 30 vuodessa yritys on kovan työn tuloksena noussut arvostetuksi voiteluainetaloksi Suomessa.

”Yrittäjän ura alkoi puolivahingossa. Olin Laimu Oy:n omistajan ja sen aikaisen työnantajani Muisto Laineen kanssa liikematkoilla mm. Englannissa. Elettiin 70-lukua ja kansainvälinen liiketoiminta alkoi sitä kautta kiinnostaa. Kendallin maahantuonti saatiin hyvillä selityksillä kotiin ja tässä sitä sitten ollaan 30 vuotta myöhemmin”, valottaa Valtonen yrittäjäuransa vaikutteita.

Muisto Laine pitää Arin alkuaikojen panosta myös Laimulle merkittävänä. Vientitoimintaa aloittelevassa Laimussa kun Ari osasi muutakin kuin rauman gieltä. ”Arin kanssa kuljimme paljon ulkomailla ja saimme samalla antaa tulkille potkut, kun Ari hallitsi kommunikoinnin”, muistelee Laine.

”Yrittäjän urassa parhainta on ehdottomasti ollut se, että on saanut ajaa itselle tärkeitä asioita eteenpäin. Toisaalta yrittäminen on välillä niin hirveää puurtamista, että unettomina öinä välillä on miettinyt miksi tuli yrittäjäksi ryhdyttyä. Yrittäjän taipaleelle mahtuu ylä- ja alamäkiä, mutta kaikista on onneksi selvitty”, tiivistää Valtonen.

”Osaava henkilökunta on saanut aikaan jatkumon ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Ilman ammattitaitoista ja loistavaa henkilökuntaa ei tästä olisi tullut eikä tule mitään. Ja myös yhteistyö asiakkaitten kanssa on aina ollut hedelmällistä ja antavaa”, kehaisee Valtonen.

Vanhana jalkapalloilijana Valtonen vertaa kaupankäyntiä maalin tekemiseen.

”On niingo maalin tekis ku hyvän kaupan saa”. Lause tarkoittaa hänen mukaansa asiakastyytyväisyyden saavuttamista eli ”maalin” tekemiseen vaaditaan asiakkaan ongelmiin ratkaisujen löytyminen. Vain siten asiakassuhde jatkuu vuodesta toiseen.

Heinäkuussa pidetty juhla keräsi niin Arin ystäviä, sukulaisia kuin asiakkaita ja muita sidosryhmiäkin mukavaan juhlaan Rauma-saliin. Useissa juhlapuheissa kiitettiin Ari Valtosen määrätietoisuutta ja vankkaa yrittäjähenkeä. Illan lopuksi juhlaväkeä hemmoteltiin uudella Dannyshowlla. Danny on kuten Arikin. Edelleen kovassa iskussa.

Lue seuraavaksi